题目内容
A
On the first day of my sixth grade,I saw one little girl called Lori on the school bus. “Don’t talk to her ,” said Lauren,who sat beside me ,“or they will make fun of you. ”
Lori had many physical differences —lots of reasons for other kids to make fun of her. Her eyes weren’t straight. Her glasses were too big. And she had really ugly teeth. Every day kids would laugh at Lori, ^God,what a strange face!Stop looking at me!”
I had to be in silence. After all,I didnJt want them to treat me in the same way. But while I was making fun of her,my heart ached for the girl. I could see that she was so ashamed and alone. Then I wanted to protect her. I just didn't know how to stop my schoolmates until the night of our class skating party. Our whole class was there. Lori was there,too. Lori didn't know how to skate,but I could see how much she wanted to have fun like the rest of us. So I skated over to her and took her by the hand. She just smiled and was very excited. The next morning there was much news that Lori and I skated together. But nobody laughed at her or me.
I never heard from Lori again after the school year. But I always hoped that I changed her life for the better.
() 1. Where did the author meet Lori for the first time?
A. On the street. B. On the school bus.
C. At a skating party. D. Near the author5 s house.
() 2. Why did the kids laugh at Lori?
A. She had many physical differences.
B. She studied better than them.
C. She was a shy girl.
D. She disliked them.
() 3. Why did the author keep silent at the beginning when others made fun of Lori?
A. Because she disliked Lori.
B. Because she felt ashamed.
C. Because she was afraid of Lori.
D. Because she didn't want to be laughed at by others.
() 4. The author helped Lori .
A. after the school year
B. on the first day of her sixth grade
C. on the night of the class skating party
D. on the next morning of the class skating party
() 5. From the passage,we can learn the author is .
A. stubborn B. honest C. generous D. kind
A 阅读提示:本文讲述了作者上六年级的时候和丑女孩Lori的故事。刚开始由于Lori的身体缺陷,大家都嘲笑她。尽管作者很同情她,但是为了不被大家嘲笑,作者并没有帮助她。后来,在班级的滑冰派对上,作者终于向Lori伸出了友谊之手。从此以后,大家再也没有嘲笑过她。
1. B细节理解题。由第一段第一句可知,作者第一次见到Lori是在校车上。
2. A细节理解题。由第二段第一句可知,正是由于lori的身体缺陷,才导致了她常被大家取笑。
3. D细节理解题。由第三段可知,作者为了不被别人取笑,所以在别人取笑Lori时保持了沉默。
4. C细节理解题。由第三段中的“…until the night of our class skating party. ”可知,直到班级滑冰派对的那天晚上,作者才帮助了lori。
5. D推理判断题。通读全文可知,作者用自己的实际行动帮助了有残疾的Lori,这说明作者很善良
三、任务型阅读
The spring of the year 2013,the H7N9 virus (病毒) hit China. This brings the total number of H7N9 cases to 124 in China. So far,23 people have died.
Most of the patients seemed to have the common flu. Other patients had a fever and cough. They also had trouble breathing.
According to the research,people believe the H7N9 virus was from the farm birds sold at markets and birds Hying through China. How can you stay away from it? It s important to wash your hands a lot every day. You must drink boiled water,cook meat and eggs from birds completely. If you are working with farm birds? keep birds away from areas where you eat or sleep. If someone is ill and has a fever and pain in his ^ throat,you must take him to hospital as soon as possible. Luckily,it seems that the H7N9 virus doesnt spread from man to man. Scientists said? uMost people caught it because they had ever been with animals like chickens and ducks. ”
根据短文内容完成下面的表格。
How many H7N9 cases are reported in China | Total number: 124. 23 people 1. |
How to protect yourself and your family | 2. a lot every day. Drink boiled water and cook 3. from farm birds completely |
Where was H7N9 virus from | The 4. sold at markets and birds flying through China |
How to deal with the one who is ill and has a fever and pain in his throat | Take him 5. as soon as possible |