题目内容

【题目】

Hello! My name is Peter. I’m from South Africa. This is my family photo. I’m 14 years old and my hair (头发) is red. I’m the one in the middle. I’m in a green T-shirt. Next to me is my father. He has red hair, too. He is a P.E. teacher. He is in a T-shirt from his favorite soccer team () — Cape Town. His trousers are blue and shoes are white. He is 35 years old. My mother is 2 years younger (更年轻的). She has long brown hair. Brown is her favorite color. Look! Her coat and shoes are brown. She is an English teacher. The two girls next to me are my two big sisters — Suzy and Betty. They like music. Suzy is good at the violin and Betty can sing very well. The woman on the chair is my grandma. She likes animals. She has a turtle () and a cat. I love my family.

根据材料内容选择最佳答案。

1What color is Peter’s T-shirt?

A. Blue. B. White. C. Brown. D. Green.

2“Cape Town” in this passage is a ________.

A. soccer team

B. soccer game

C. basketball team

D. basketball game

3How old is Peter’s mother?

A. 37. B. 35. C. 33. D. 31.

4How many daughters do Peter’s parents have?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

5From the passage we can know ________.

A. how old Suzy is

B. who likes music

C. why Grandma likes animals

D. what Peter’s favorite color is

【答案】

1D

2A

3C

4B

5B

【解析】试题分析:短文通过一张全家福照片,介绍了南非孩子彼得一家人的基本信息。

1题意:彼得的T恤衫是什么颜色的?考查细节理解题。根据I’m in a green T-shirt.,可知选D。

2题意:在这篇文章中“Cape Town”是一个________。考查细节理解题。根据He is in a T-shirt from his favorite soccer team——Cape Town.,可知是一个足球队,故选A。

3题意:彼得的妈妈多大了?考查细节理解题。根据He is 35 years old. My mother is 2 years younger.,可知35—2=33(岁),故选C。

4题意:彼得的父母有几个女儿?考查细节理解题。根据The two girls next to me are my two big sisters — Suzy and Betty.,可知选B。

5题意:从文章中我们可以知道________。考查细节理解题。A. how old Suzy is苏济的年龄短文没有提及,说法错误。B. who likes music谁喜欢音乐根据Suzy and Betty. They like music. ,可知说法正确。C. why Grandma likes animals为什么奶奶喜欢动物短文没有提及,说法错误。D. what Peter’s favorite color is彼得最喜欢的颜色短文没有提及,说法错误根据以上分析,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once.(将下列单词或词组填入空格,每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次。)

A. widely B. suffer C. health D.thinner E. complain of

With such a large rise on mobile phone users around the world over the last 10 years,many people are worried about_【1】__ possible problems.For some time, scientists have been thinking that mobile phones could lead to cancer.But so far,there is no strong evidence (证据)for this.

The Norway Institute of Public Health and the UK 's Health Protection Agency both released some studies last year.They said that there was no link found between mobile phone radiation(辐射) and cancer.

However,many mobile phone users often __2__headaches, dizziness (头晕)and even feeling sick.Last October,a court case (诉讼案件)in Italy said that heavy mobile phone usage had caused brain cancer in one man.

He had used a mobile phone up to six hours a day for 12 years.

But the biggest problem with research now is that it is too early to reach conclusions.Mobile phones have only been__3__ used since the 1990s,and cancers can take many years to develop.

There is also still a strong argument that mobile phones are a major risk for children."Inner child,small central brain structures are going to be exposed(暴露),"said Dr.Annie,"Besides,kids have a skell(头盖骨) which is__4__.

There is much more water in their brain,so there are many reasons that they take in more of the same radiation."

/p>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网