题目内容

【题目】Do you know the girl over there? She wears a cap with flowers on it. She is Xinzi. She is a nice Japanese girl. my new friend. She is in our class, studying Chinese.

I like Xinzi. I don't know Japanese, and Xinzi doesn't know much Chinese. We know some English. We are the same age. And we have the same interests. We like to sing Chinese, Japanese and English songs. I help her ride a bike and fly a kite. She helps me swim and jump. We like playing football, but we can't play it at school because the playground is small. Xinzi and the other girls in our class will go to the swimming pool on Monday, and I want to go with them.

1Xinzi likes .

A. wearing a dress with flowers on it

B. playing football

C. speaking Chinese

D. planting flowers

2Xinzi comes from .

A. England B. China C. Japan D. America

3What does the girl know?

A. Much Chinese. B. Some English.

C. Little Japanese. D. Nothing.

4What does Xinzi do well in?

A. Swimming and jumping. B. Riding a bike.

C. Flying a kite. D. Playing basketball.

5Xinzi and the other girls want to on Monday.

A. play games B. go swimming

C. play football D. fly kites

【答案】

1B

2C

3B

4A

5B

【解析】试题分析:短文介绍了“我”的日本同学信子的基本情况。

1题意信子喜欢 考查细节理解题。根据And we have the same interests. We like to sing Chinese, Japanese and English songs.…We like playing football,,可知我和都她喜欢唱歌、踢球,故选B。

2题意:信子来自 考查细节理解题。根据She is a nice Japanese girl.,可知信子是日本人,故选C。

3题意:这个女孩知道什么?考查细节理解题。根据We know some English.,可知选B。

4题意:信子什么做得好?考查细节理解题。根据She helps me swim and jump.,可知她擅长游泳和跳跃,故选A。

5题意:信子和其他女孩想在星期一 考查细节理解题。根据最后Xinzi and the other girls in our class will go to the swimming pool on Monday,可知想去游泳,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Now satellites are helping to forecast (预报) the weather. They are in space, and they can reach any part of the world. The satellites take pictures of the atmosphere (大气), because this is where the weather forms. They send these pictures to the weather stations. So meteorologists (气象学家) can see the weather of any part of the world. From the pictures, the scientists can often say how the weather will change.

Today, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures. When they receive new pictures, the meteorologists compare them with earlier ones. Perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. This may mean that the weather on the ground may soon change, too. In their next weather forecast, the meteorologists can say this.

So the weather satellites are a great help to the meteorologists. Before satellites were invented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours. Now they can make good forecasts for three or five days. Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for a week or more ahead (提前).

1Satellites travel .

A. in space B. above space

C. above the ground D. in the atmosphere

2Why do we use the weather satellites to take pictures of the atmosphere? Because

.

A. clouds form there B. the weather forms there

C. the weather satellites can do it easily D. people like to collect these pictures

3Meteorologists forecast the weather .

A. without studying satellite pictures

B. before they receive satellite pictures

C. when they have received satellite pictures

D. after they have compared the new satellite pictures with the earlier ones

4Maybe we’ll soon be able to forecast the weather for .

A. one day B. two days

C. five days D. seven days or even longer

5The main idea of this passage is that satellites are used in .

A. taking pictures of the Earth B. receiving pictures of the atmosphere

C. weather forecasting D. doing other work in many ways

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网