题目内容
【题目】【山东省烟台市2015年中考英语试题】任务型阅读 (每小题2分)
C
Have you ever had the feeling that no one can understand you? Well, here comes “Pepper”, it could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions
(情感识别功能), Pepper can make jokes, dance and even sing to people when they are around it.
The robot looks like a lovely girl. It is four feet tall with a tablet computer in its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to attract people at stores on Friday.
Pepper can tell facial expressions, human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like the household robot on the cartoon. Pepper is used at home or store, where we enjoy pleasure and entertainment.
At home, not only can it tell jokes, it also helps people in trouble. If a natural accident happens, it can encourage them, make them laugh and feel relaxed.
Pepper will be on sale at the price of $2,000 in August, 2015. At present, several Peppers are on show at stores for people to visit. Before selling Peppers, the creators want them to store more knowledge in order to get better along with human beings.
![]()
请根据短文内容完成所缺信息。
Pepper—A Robot Of Human Wisdom | |
Basic feature (特征) | ◆The first robot to read 【1】 with its emotion recognition functions. |
Description of appearance | ◆It’s four feet tall with a【2】 in its chest. ◆It has human-like hands, girl-like body and baby-like voice. |
Brief introduction | ◆The creators designed it to be used at【3】 . ◆It can not only make an answer by telling facial expressions, human voice and signs, but also can help people who are 【4】 . |
Preparations for sale | ◆Peppers are now still at stores for people to visit. ◆When 【5】 is stored in Peppers, the more perfect robots will be on sale soon. |
【答案】
【1】human feelings
【2】tablet computer
【3】home or store
【4】in trouble.
【5】more knowledge
【解析】
试题分析:本文介绍了机器人Pepper,它是第一种有情感识别功能的机器人,它可以讲笑话、跳舞、甚至给人们唱歌。它看上去像一位小女孩,它有人的面部表情、语声和手势……
【1】human feelings 根据第1自然段中的“Pepper is the first robot to read human feelings.”可以推测出这里填:human feelings。
【2】tablet computer根据第2自然段中的“It is four feet tall with a tablet computer in its chest.”可知,这里填:tablet computer。
【3】home or store句意:发明者设计它以用在哪儿?根据第3自然段中的“.Pepper is used at home or store”可以推测出这里填:home or store。
【4】in trouble. 句意:……安也可以帮助什么样的人们?根据第4自然段中的“it also helps people in trouble”可知,这里填:in trouble。
【5】more knowledge根据短文最后一句“the creators want them to store more knowledge in order to get better along with human beings. ”(发明者想在它们里面存储更多的知识以便它们更好地与人类相处。)可知,这里填:more knowledge。
【题目】阅读理解 (本大题共15小题,每小题2分,计30分)
阅读下列内容,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Lin has a few e-friends from different countries. He is telling something about them.
| Tony is from the USA. He is thirteen years old. He is tall and good-looking. And he likes playing basketball. His dream is to be a great basketball player. |
| Lisa is 12 years old. She’s a German(德国的) girl. She has brown and long hair. She likes listening to music. But she likes drawing best. Her dream is to be an Art teacher. |
| Judy is a 12-year-old Australian girl. Her hobby is reading books. She has many friends because she is friendly to everyone. She’d like to be a reporter. |
| Eric is from Japan. He is fourteen years old. He’s strong because he often does sports. His favourite subject is Maths. And he wants to be ascientist. |
【1】These e-friends come from ________ different countries.
A. two B. three C. four D. five
【2】The underlined word “scientist” means ________ in Chinese.
A. 作家 B. 科学家 C. 艺术家 D. 运动员
【3】From the passage, we know Judy ________.
A. comes from Germany
B. wants to be a player
C. is good at making friends
D. likes to do sports best
【题目】
Trip 1 Four Days In The Mountains Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in Green Mountains. You may go hiking or climbing. It’s also a protection area(保护区) for wild animals. Time: July 11-July 14 Tel:84639818 Adult: $110 Child: $55 |
Trip2 Three Days In The Country There are many beautiful gardens. Take your camera(照相机) and enjoy the wonderful sights in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird lovers. Time: July 20-July 22 Tel:83986432 Adult : $50 Child: $25 |
Trip 3 Five Days By The Sea Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats, too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming. Time: July 13-July 17 Tel:83549679 Adult : $80 Child: $40 |
【1】If you want to go to the mountains, you can call ______.
A.83549679 B.83875629 C.84639818 D.83986432
【2】Sam went to Hunter Valley with his wife and five-year-old son. He should pay ______.
A. $25 B. $50 C. $100 D. $125
【3】David’s holiday is from July 13 to July 17, he can ______.
A. climb te mountains B. go to the beautiful gardens
C. go fishing in the country D. swim in the sea.
【4】What is NOT mentioned (提及)in the three trips?
![]()