题目内容
【题目】Book Fair!
![]()
Come to get books at a great price and support a charity(慈善机构)
*You’re welcomed to give away books for all ages.
*Buy used books (including some best sellers) as follows.
Absolutely Almostby Lisa Graff,US
2.99(used)
Albie has always been an “almost”.He’s almost good at sports.He’s almost smart enough to pass his spelling test.He almost makes his parents proud.In fact,Albie has a long list of the things he’s not very good at.However,things begin to change when Albie gets a new babysitter,Calista.What will happen to this “almost” boy.
![]()
![]()
This One Summerby Jillian Tamaki & Mariko Tamaki,Canada
5.83(used)
Every summer,Rose goes with her mum and dad to a lake house in Awago Beach.Rose’s friend Windy is always there,too.But this summer is different.Rose’s mum and dad keep fighting.Rose and Windy want to run away from it,but they find themselves with a whole new set of problems.It’s really a summer of sadness and growing.
![]()
The Fourteenth Goldfishby Jennifen L.Holm,US
1.06(used)
Eleven-year-old Ellie has never liked change.She misses fifth grade.She misses her old best friend.She even misses her dearly dead goldfish.Then one day a strange boy shows up.He looks a lot like Ellie’s grandfather,a scientist who’s always been crazy about immortality(永生).Could this strange boy really be Ellie’s grandpa?Has he finally found the secret to immortality with Ellie?
【1】The three best sellers mentioned above .
A. are sold at the same price B. are all second-hand books
C. were written by American writers D. will be given away for free
【2】The writer of the book Absolutely Almost is .
A. Lisa Graff B. Mariko Tamaki
C. Jillian Tamaki D. Jennifer L.Holm
【3】Rose wants to run away from her life because .
A. she doesn’t have a holiday B. she is looking forward to growing up
C. she cannot meet her friend D. the relationship between her parents goes bad
【4】Ellie misses everything in the past because .
A. she wants her life to stay the same B. her goldfish and her old friends died
C. her present life is out of order and terrible D. the strange boy used to be her best friend
【5】Which of the following is TRUE?
A. The book fair will last two days and a half. B. The book fair will be held at the City Hall.
C. Buying books at this fair may help a charity. D. Books that are given away must be for teenagers.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】本文介绍了书展在出售二手书,在这里买书是为了支持慈善机构。介绍了最畅销的三本书的具体情况。
【1】B
推理判断题。根据Buy used books (including some best sellers) as follows.可知上面提到的最畅销的三本书是二手书,故选B。
【2】A
细节理解题。根据Absolutely Almost by Lisa Graff,US可知《Absolutely Almost》这本书是由Lisa Graff写的,故选A。
【3】D
推理判断题。根据Rose’s mum and dad keep fighting.Rose and Windy want to run away from it,可知罗斯想要逃离她的生活,是因为她的父母一直吵架,关系不好,故选D。
【4】A
推理判断题。根据Eleven-year-old Ellie has never liked change.She misses fifth grade.可知埃莉想要过去的一切,是因为她想要生活不变,和过去保持一样。故选A。
【5】C
细节理解题。根据Come to get books at a great price and support a charity(慈善机构)可知在这个书展上买书,是为了支持慈善机构,故选C。