题目内容

【题目】 Cars make our life more convenient But they can also be a problem especially fossil fuel(化石燃料)cars which are a major cause of air pollution

To improve the environment many countries are d1electric vehiclesEVs 电动车). Among them China is taking a leading role and has created the world's largest EV m2 according to the Wall Street Journal

Last year over 40percent of the 753000EVs sold worldwide were sold in China more than twice as many as the number sold in the United States according to the International Energy Agency

Chinese drivers are already big fans of ECs Chinese auto companies(汽车公司)i3BYD and BAIC(北汽集团)were among the top in the world in EV sales

"Charging an electric car is cheaper than filling up a fossil fuel car with gas"said a customer who bought an electric car from BAIC this year

However there are still some problems It is h4to find charging piles(充电桩). The cars can't go far before they need to be recharged

S5of these problems are being solved In 2014 China had 31000charging piles according to Xinhua News Agency Now China has the world's largest EV charging network with more than 167000charging piles altogether according to the Economic Daily

China is trying to make EVs p6to reduce pressure(压力)on its environment The government promised to s7increasing carbon dioxide(二氧化碳)."As China goes so will the world's auto industry"the Wall Street Journal said

【答案】

1developing

2market

3including

4hard

5Some

6popular

7stop

【解析】

本文讲述了为了保持环境,许多国家开始使用电动汽车,电动汽车在中国非常流行,同时也提到了电动汽车的不足之处,即需要充电,而公共的充电电桩还不是很多,不过这个问题在中国已经解决了一些。

1句意:为了改善环境,许多国家正在开发电动汽车。

考查动词。develop 发展,动词,结合are可知时态是现在进行时,使用其现在分词developing.在此处表示许多国家正在发展电动车。故答案为:developing

2句意:据《华尔街日报》报道,其中,中国正在发挥主导作用,并创造了全球最大的电动汽车市场。

考查名词。market 市场,可数名词,由形容词最高级largest修饰,用单数形式;在此处表示中国起着带头作用并创造出世界上最大的电动车市场。故答案为:market

3句意:包括比亚迪(byd)和北汽(baic)在内的中国汽车企业的电动汽车销量均居世界前列。

考查介词。including 包括,介词;在此处表示中国的汽车公司,包括比亚迪和北汽集团都是世界级电动车销售的顶尖级集团。故答案为:including

4句意:很难找到充电桩。

考查形容词。hard 难的,形容词作表语;根据下一句:The cars can't go far before they need to be recharged知,在此处表示找到充电桩是挺难的。故答案为:hard

5句意:其中一些问题正在得到解决,据新华社报道,2014年,中国有3.1万个充电桩。

考查代词。some 一些,some of…其中一些;在此处表示其中的一些问题已经解决了。故答案为:Some

6句意:中国正努力使电动汽车普及,以减轻环境压力。

考查形容词。popular 流行的,形容词作宾语补足语。在此处表示中国正尝试着使电动车流行来减少环境的压力。故答案为:popular

7句意:政府承诺停止增加二氧化碳排放量。

考查动词。stop 阻止,动词;promise to do sth. 承诺做某事,在此处使用其不定式形式。句意为政府承诺阻止二氧化碳的增加。故答案为:stop

英语首字母填空技巧

1. 通读短文知大意,看整体全面了解来源:

  与阅读理解题和其它类型的完形填空一样,首先要通读短文,了解文章的大意。每篇短文段落之间必然承上启下、前呼后应。因此通读全文时要一气呵成,只要能了解短文的大意即可,细节不理解可以跳过。因此,在解题之前通读一遍短文,目的是对文章有个全面的了解,弄清其中心思想和大意。

2. 复读短文抓信息,前后照应巧猜词

  在了解文章大意的前提之下再次通读短文,目的是对短文有更进一步的了解。在阅读时要特别注意一篇文章的开头(一般不设空)和结尾,它们能提供主要的信息,帮助了解全文所描述的事件或文章的中心思想。在阅读过程中,要注意上、下文的关系,这对于把握文章的整体意义大有用处。另外,要学会跳读,即对不理解的地方采用暂时回避的方式,待真正理解全文之后再找解决的方法。有些短文填空题,有时出现约 3%~5% 的生词是很正常的,这就要求学生根据构词知识或上、下文的意思加以猜测,来确定它的词义。

3. 反复推敲多分析,慎重答题讲合理

  再次通读短文,对留空的句子进行全面的分析,看它在全文中所处的位置、作用和意义。这一遍阅读要求是精心阅读,要留心找出关键词、短语或句子,还要结合所给首字母的提示,进行填写,并注意单词的正确形式。例如:第2小题,句意:据《华尔街日报》报道,其中,中国正在发挥主导作用,并创造了全球最大的电动汽车市场。考查名词。market 市场,可数名词,由形容词最高级largest修饰,用单数形式;在此处表示中国起着带头作用并创造出世界上最大的电动车市场。故答案为:market

4. 认真复查全文,把握整体和词形来源:

做完以后,再认真读一遍,检查所填写的单词是否与文章要求相符,文章是否通顺,前后是否呼应,有无句型结构及语法错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Crowne Plaza Hotel in Copenhagen(哥本哈根) is offering a free meal to any guest who is able to produce electricity for the hotel on an exercise bike connected to a generator (发电机)The idea is to get people fit and promote(推动) a green lifestyle. Guests will have to produce at least 10 watt hours of electricity — roughly 15 minutes of cycling for someone of average fitness. Guests staying at Plaza Hotel will be given meat tickets worth $36 once they have produced 10 watt hours of electricity. The bicycles will have smart phones attached to the handlebars measuring how much power is being generated for the hotel.

The plan, a world-first, will start on 19 April and run for a year. Only guests staying at the hotel will be able to take part. Frederikke Toemmergaard, hotel spokeswoman, said, “Many of our visitors are business people who enjoy going to the gym. There might be people who will cycle just to get a free meal, but generally I don’t think people will take advantage of our program,”

Copenhagen has a long-standing cycling tradition and 36% of locals cycle to work each day, one of the highest percentages in the world, according to the website visitcopenhagen.dk. US environmental website treehugger.com recently voted Copenhagen the world’s best city for cyclists. “Because Copenhagen is strongly connected with cycling, we felt the bicycle would work well as a symbol of the hotel’s green concept (概念)."

If successful, the electric bicycle meal program will be spread to all Crowne Plaza hotels in the UK, the hotel said in a statement.

1What is the main purpose of the free meal program?

A.To promote the hotel's green concept.

B.To make the city known to the world.

C.To attract people to the hotel restaurant.

D.To get guests to stay longer at the hotel.

2How can a participant get a free meal?

A.By becoming a professional cyclist.

B.By cycling to produce some electricity.

C.By connecting a smart phone to a bicycle.

D.By monitoring his or her carbon footprint.

3Who are most likely to enter for the program?

A.The poor local people.

B.The environment activists(积极分子).

C.Health-conscious hotel guests.

D.Visitors interested in Copenhagen food.

4According to paragraph 3, Copenhagen has one of the world's ________.

A.best chain hotels

B.greenest natural environments

C.longest bike paths

D.highest percentages of people cycling to work

【题目】根据短文理解,从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
Ebola (埃博拉) is a river in Africa. In 1976, a 1 virus (病毒) was found there. The virus can cause people to get very sick and even 2. So people call the virus Ebola.
Last year Ebola caused the worst problem in western Africa, and 3 spread very quickly. Medical experts all over the world did their best to stop Ebola and to treat the people who were sick.
Ebola 4 starts with fever and headache, kind of like the flu. But it can get worse and cause serious bleeding and 5 problems. It's very important tor infected (受感染的) people to get treatment right away. People who have Ebola need to be cared for in a special way 6 the illness doesn't spread to doctors, nurses or others in their families.
Doctors aren't sure how the 7 person got Ebola, but they think people picked up the virus from infected animals. People can get the virus by touching an infected person's drops of 8. But Ebola doesn't spread through food or water like some viruses 9. It also doesn't travel through the air like cold or flu viruses do. In areas where the Ebola virus is, anyone who doesn't feel 10 should get medical held immediately.
(1)A.danger B.dangerous C.endangered
(2)A.die B.break C.tie
(3)A.it B.he C.we
(4)A.hardly B.often C.never
(5)A.breathed B.breathe C.breathing
(6)A.so that B.so as to C.such as
(7)A.one B.once C.first
(8)A.juice B.blood C.water
(9)A.did B.does C.do
(10)A.bad B.well C.tired

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网