题目内容

8.I'm Mike.I'm in the fourth grade.I have one thing to say:(61)C Being a kid might look like fun,but sometimes it's not fun.
Last Friday,I played games outside with ny friend.(62)DThen suddenly,my mother said,"Mike,it's time to come inside now.(63)A"If you're an adult(成年人),no one always tells you what to do or when to do it.
When you are a kid,you have to study math,English,science and history at school.E(64)E If you are an adult,you do not have to go to school and never have homework.
But I have a mom and dad who love me.(65)B So I think I like being a kid,even though it's not easy being a kid.
根据材料内容将方框中A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、通顺.
A.It's getting dark
B.That's really great.
C.It's not easy being a kid.
D.I was having a good time.
E.After school,you have to do your homework.

分析 这篇文章主要介绍了第四年级的迈克认为当孩子不容易.孩子看上去很好玩,但有时也不好玩.孩子必须在学校学习数学,英语,科学和历史.但是有一个爱他的爸爸妈妈,所以认为喜欢做一个孩子,即使作为一个孩子不容易.

解答 答案:61.C  细节推理题.根据后面的Being a kid might look like fun,but sometimes it's not fun.作为一个孩子也许看起来好像很有趣,但有时也不好玩.可推知此处该选C,当孩子不容易.故选C.
62.D   细节推理题.根据前句Last Friday,I played games outside with my friend.上周五,我和我的朋友在外面玩游戏.下文Then suddenly突然.可推知此处该选D,我正玩得开心.故选D.
63.A   细节推理题.根据前面的Mike,it's time to come inside now.迈克,是时候进来了.在结合选项可知这里该是说天要黑啦.故选A.
64.E   细节推理题.根据前面的When you are a kid,you have to study math,English,science and history at school.当你是个孩子的时候,你必须在学校学习数学,英语,科学和历史.结合选项可推知此处该选E,在放学后你得做家庭作业.故选E.
65.B   细节推理题.根据前面的But I have a mom and dad who love me.但是我有一个爱我的妈妈和爸爸.和后面的So I think I like being a kid,even though it's not easy being a kid.所以我认为我喜欢作一个孩子,即使作为一个孩子是不容易的.可推知此处该选B,那真的很好.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在 句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关题目
17.CPeople usually think it is very easy to cook instant noodles (方便面).They usually put the noodles into the boiling water and add in the MSG,together with the other things like eggs or vegetables.However,have you ever wondered if this is the correct way of cooking them?
       Do you know what is on the surface of the noodles?People use something like wax(蜡) to cover the noodles when they make them,so that the noodles can join together nicely before they are put into the packaging.Many people enjoy eating them without thinking of this.But a report said the wax covered on the noodles was very bad for our bodies.They said it needed about 2-3 days to clear away the wax in  our bodies after we ate it.So it is dangerous to have too much wax stayed in our stomaches.But it is not difficult to wash away the wax.Before you cook the noodles,wash them with hot water and then pour away the water.Do it like this this twice,you can wash the wax away.Then you can cook the noodles as usual.
66.What's on the surface of the instant noodles?D
A.Something like sugar.B.Something like cheese.
C.Something like salt.D.Something like wax.
67.According to the reportB.
A.it is dangerous to eat only a little wax            B.the wax is bad for our bodies
C.it is difficult to wash away the wax                 D.we can eat the noodles every two or three days
68.To clear away the wax neededCafter we ate it.
A.about 2-3 months                                            B.about 2-3 weeks
C.about 2-3 days                                                 D.about 2-3 hours
69.What's the right way to cook the instant noodles?B
A.Before cooking,wash them with cold water.
B.Before cooking,washing them with hot water twice.
C.Before cooing,wash them with hot water once.
C.Put the noodles into the boiling water directly.
70.What's the possible meaning of the underlined word"packaging"?D
A.A deep round pan,usually metal,used for cooking food.
B.A deep round dish with a wide open top,used for holding food.
C.Plastic used to cover food before you put into the fridge.
D.Materials used to wrap or protect food that are sold in shops.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网