题目内容
8.I'm Mike.I'm in the fourth grade.I have one thing to say:(61)C Being a kid might look like fun,but sometimes it's not fun.Last Friday,I played games outside with ny friend.(62)DThen suddenly,my mother said,"Mike,it's time to come inside now.(63)A"If you're an adult(成年人),no one always tells you what to do or when to do it.
When you are a kid,you have to study math,English,science and history at school.E(64)E If you are an adult,you do not have to go to school and never have homework.
But I have a mom and dad who love me.(65)B So I think I like being a kid,even though it's not easy being a kid.
根据材料内容将方框中A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、通顺.
| A.It's getting dark B.That's really great. C.It's not easy being a kid. D.I was having a good time. E.After school,you have to do your homework. |
分析 这篇文章主要介绍了第四年级的迈克认为当孩子不容易.孩子看上去很好玩,但有时也不好玩.孩子必须在学校学习数学,英语,科学和历史.但是有一个爱他的爸爸妈妈,所以认为喜欢做一个孩子,即使作为一个孩子不容易.
解答 答案:61.C 细节推理题.根据后面的Being a kid might look like fun,but sometimes it's not fun.作为一个孩子也许看起来好像很有趣,但有时也不好玩.可推知此处该选C,当孩子不容易.故选C.
62.D 细节推理题.根据前句Last Friday,I played games outside with my friend.上周五,我和我的朋友在外面玩游戏.下文Then suddenly突然.可推知此处该选D,我正玩得开心.故选D.
63.A 细节推理题.根据前面的Mike,it's time to come inside now.迈克,是时候进来了.在结合选项可知这里该是说天要黑啦.故选A.
64.E 细节推理题.根据前面的When you are a kid,you have to study math,English,science and history at school.当你是个孩子的时候,你必须在学校学习数学,英语,科学和历史.结合选项可推知此处该选E,在放学后你得做家庭作业.故选E.
65.B 细节推理题.根据前面的But I have a mom and dad who love me.但是我有一个爱我的妈妈和爸爸.和后面的So I think I like being a kid,even though it's not easy being a kid.所以我认为我喜欢作一个孩子,即使作为一个孩子是不容易的.可推知此处该选B,那真的很好.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在 句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
| A. | a little | B. | little | C. | a few | D. | few |
-It's a pen.( )
| A. | Is that a pen | B. | How do you spell it | ||
| C. | What's that | D. | Can you spell it |
-Sorry,I don't know.( )
| A. | how far | B. | how soon | C. | how many | D. | how long |
I have written three books of poetry and songs.I gave all the money from the books to children's charities.(61)D Money from the second book was spent on homeless children in Bosnia.
I visit patients at a local hospital every Saturday morning.I talk and sing for them.I guess that's what's really fulfilling (令人满意的) to me,when I sing to someone who is dying,and someone who is really sick and who doesn't even know what's happening.(62)E
Everyone can give love,and love is what everyone wants.That's a really important lesson to me.(63)A Making someone happy makes you happy,and they go on and make others happy and it's like a chain.You change when you get older,but love is ageless.When you are 7,13,or 102years old,love is the same.
| A.Love is a chain of giving. B.But now I am singing for people in need. C.I visit people in the old people's home. D.Money from my first book went to a school for deaf kids in Montana. E.I feel proud when I see a smile on that person's face. |
| A. | has been | B. | has gone | C. | went | D. | come to |
| A. | Can I take | B. | Can I send | C. | Can I get | D. | Can I find |