题目内容
【题目】阅读理解。
Canada Day
![]()
Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country.
Canada Day is the year’s biggest national party. In many towns and cities, the government organizes a lot of events, often outdoors. These include parades(游行), concerts, festivals,
firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民).The celebrations often have a patriotic mood. Canada’s national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canada’s national colors. The celebrations in Ottawa, Canada’s capital city, are especially grand and exciting.
In the province of Quebec, many home rentals(租赁)start on July 1st and last for exactly one year, and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another. So in Quebec, Canada Day is also known as Moving Day.
Many organizations, businesses and stores are closed this day. Only some bookstores, hospitals and gas stations may be open. Post offices are closed, too. As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period, all schools are closed as well. In some areas, special services are provided for large events. The concerts, parades and festivals may cause some traffic jams.
【1】 According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Canada Day falls on the first day of June.
B. Canada Day was celebrated before 1982.
C. Canada Day is celebrated throughout Canada.
D. Canadians except new citizens celebrate Canada Day.
【2】 The underlined word “patriotic” means _____ in Chinese.
A. 温馨的 B. 爱国的
C. 肃穆的 D. 紧张的
【3】 Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day _____.
A. people think it lucky to move to new houses
B. people look for houses from one place to another
C. people like moving from house to house to visit friends
D. people move home when new home rentals go into effect
【4】 From Paragraph 4, we know that on Canada Day _____.
A. no student goes to school
B. traffic jams happen everywhere
C. all Canadians stop working
D. few businesses and stores are closed
【5】Which of the following is NOT mentioned about Canada Day?
A. Background B. Symbol.
C. Public life. D. Events and activities.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】
试题分析:
【1】推理判断题。题干意为:根据文章,下列哪项是对的?A加拿大国庆节在6月的第一天; B加拿大国庆节在1982年之前被庆祝;C加拿大国庆节在加拿大被庆祝;D加拿大人除了新市民都庆祝加拿大国庆节。根据文章“Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country. ”(从1982年开始,7月1日正式地被确认为加拿大国庆节。来自全国的所有加拿大人都参加这个节日)。由排除法可排除A,B,D。故选C。
【2】义猜测题。题干意为:划线单词“patriotic” 意思是_____在汉语中。A. 温馨的;B. 爱国的;C. 肃穆的;D. 紧张的。根据文章“Canada’s national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canada’s national colors.”(加拿大的国旗,加拿大国庆节的象征,在任何地方都能看到而且很多人在脸上画加拿大国旗的颜色,红色和白色。)通过加拿大人在脸上画国旗可知,他们应该是爱国的故选B。
【3】细节理解题。题干意为:加拿大国庆节在魁北克被称为迁徙日是因为这一天_____。A人们认为搬进新房子是幸运的;B人们从一个地方到另一个地方寻找房子;C人们喜欢搬家来拜访朋友;D当新家租金生效时人们就搬家。根据文章“In the province of Quebec, many home rentals start on July 1st and last for exactly one year.”(在魁北克,许多家庭的租金在七月一日开始并持续一年)可知,人们搬家是因为租金生效的原因。故选D。
【4】细节理解题。题干意为:从第四段中,我们知道加拿大国庆节_____。A没有学生去学校;B到处是交通阻塞;C所有加拿大人停止工作;D少数企业和商店都关门了。根据文章“all schools are closed as well.”(所有学校也关闭了)可知,没有学生去学校。故选A。
【5】细节理解题。题干意为:关于加拿大国庆节,下列哪项没有被提到?A背景;B象征;C公众生活;D事件和活动。通篇文章讲了庆祝加拿大国庆节的事件和活动,介绍了加拿大的国旗是加拿大国庆节的象征。加拿大国庆节期间,公众生活是什么样子。因此可知,A是正确的。
【题目】
| Qunar.com is the world’s most popular Chinese travel search site which aims at helping travelers to find travel products and information. When you find a ticket you want, Qunar.com will connect you to book on the airline or travel agent (代理商) directly or through the website indirectly. Qunar.com promises you the fastest service, no added fees and 100% ticket issuance (发行) after your payment. |
| JD.com is an online shopping mall for books, household electrical appliance (家电), clothes, computers and so on. It’s said that it provides only qualify goods, if you don’t want to buy something fake, you are sure to buy goods here. Although it might be a little expensive, good things are always expensive. |
| Google.com is a crawler-based (基于爬虫的) engine, meaning that it has software programs designed to “crawl” the information on the net and add it to its sizeable (相当大的) database (数据库). Google has a great reputation (名声) for relevant (相关的) and thorough search results, and is a good first place to start when searching. |
| Meituan.com is a group buying website. It offers products and services at reduced prices on the condition that a small number of buyers would make the purchase. You can buy very expensive products and get friendliest service cheaper from here. But it has a time limit. If you want to buy something cheap or get service well, visit meituan.com, and you can receive what you want. |
【1】Jack wants to buy a flight ticket, he should search ____________.
A. Qunar.com B. JD.com C. Google.com D. Meituan.com
【2】Coco wants to buy a computer, but she doesn’t want to buy something fake. She should search ____.
A. Qunar.com B. JD.com C. Google.com D. Meituan.com
【3】Which of the following is TRUE?
A. When you buy tickets from Qunar.com, you have to pay added fees.
B. The things on JD.com are cheaper than other websites.
C. You can buy anything you want on Google.com.
D. Meituan.com offers products and services at reduced prices.
【题目】
| Welcome to the Online Photography Club! Do you want to take better pictures? Are you ready to buy a new camera? Or do you just want to talk with other photography fans? | |
Chat Groups | Do you like to take photos of people? Pets? Flowers? Join your own chat group. | |
Big Win | Send in your best photo, and win a camera! | |
Ask Our Advice | You think you have a great photo, but you’re not sure. Ask us here. | |
Shopping Guide | Get information on prices and the best places to shop. | |
Lessons for Beginners | You love to take photos, but you don’t know much about photography. This is a great place to start. | |
【1】If you like to take photos of people, you may visit _________.
A. Shopping Guide B. Chat Groups
C. Ask Our Advice D. Big Win
【2】In Big Win, you can get _________.
A. a camera B. some flowers C. a pet D. some photos
【3】From Lessons for Beginners, you can learn _________.
A. how to talk with others. B. where to get information on prices
C. how to take photos D. where to meet photography fans