题目内容

【题目】

Huck is my name, Huckleberry Finn. The story started when my best friend, Tom Sawyer and I found $12, 000 in a cave. That money made us rich. We got $6, 000 each. Judge Thatcher, an important man in St. Petersburg, put it in the bank, and now we get a dollar a day interest(利息).

Then a kind old lady called Widow Douglas invited me to live with her because I haven't got a family or a home. My mother died a long time ago, then my dad, Pap, disappeared. He was a violent(狂暴的)man especially when he drank a lot, which was most of the time, and he often beat me. I was scared of him. I didn't go to school like the other boys of my age. I lived on the streets and in the woods.

My life changed after I lived with the widow(寡妇). She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me. She read stories to me and taught me how to eat at a table. But then her sister Miss Watson arrived. She brought her black slave(奴隶)Jim with her. I liked Jim but I didn't like Miss Watson very much. She often shouted at me.

Widow Douglas sent me to school every day. I didn't like going there at first because learning was very difficult. But when I could read and write a bit, I didn't mind going.

The months passed and winter came. The weather got cold. One morning I woke up and there was snow on the ground. On my way to school. I saw some footprints outside the widow's house. There was a cross on the heel(脚后跟)of the left one. My heart jumped. Only one person wore boots with a cross on the left head! Pap!

"He's heard about my money, "I thought. "And he wants it!"

That night I went to see Jim. Jim had a magic ball made of animal hair. There was a spirit inside the ball that could answer people's questions about the future.

1How did Huck get the money which was given to Judge Thatcher to put in the bank?

A.Huck's father gives him.

B.Huck's mother leaves the money to him before she dies.

C.Window Douglas gives him.

D.Huck and Tom Sawyer find the money in a cave.

2How did Huck feel about living with Widow Douglas?

A.He hated his new life.B.He didn't mind his new life.

C.He loved his new life.D.He wanted to get away from his new life.

3From the passage we can know that ________.

A.Miss Douglas was very kind to HuckB.Mr. Thatcher was unimportant to Huck

C.Miss Watson was rather patient with HuckD.Huck's dad was very generous to him

4Which is the right order of what happened in the story?

①Widow Douglas sent Huck to school.

②Huck.

③Widow Douglas invited Huck to live with her.

④Widow Douglas read stories to Huck.

A.③②④①B.②③④①C.③④②①D.②④③①

5What can we learn about Huckleberry Finn according to the passage?

A.Huck had a happy life with his parents.

B.Huck knew Pap wanted to get his money.

C.It was Jim who helped Huck when he was in trouble.

D.Thatcher offered a bed to Huck to sleep in.

【答案】

1D

2C

3A

4B

5B

【解析】

本文是一篇记叙文。文中主要介绍了孤苦伶仃,无家可归的Huckleberry Finn和他的好朋友Tom Sawyer在山洞里找到了12000美金,撒切尔法官帮他们在银行将钱存了起来,继而HuckWidow Douglas收养的故事。

1

细节理解题。根据文中第一段“…Tom Sawyer and I found $12, 000 in a cave...”可知汤姆·索耶和哈克贝利·费恩在一个山洞里找到了12000美元。故选D

2

推理判断题。根据文中“My life changed after I lived with the widow(寡妇). She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me. She read stories to me and taught me how to eat at a table.”可知HuckMiss Douglas生活在一起后,他的生活发生了变化。Miss Douglas给了他一张床睡觉,给他买新衣服;读故事给他听,教他如何在餐桌上吃饭。由此可见,Miss DouglasHuck很友善,可以推测出Huck喜爱这样的新生活。故选C

3

推理判断题。根据文中第三段“She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me. She read stories to me and taught me how to eat at a table.”可知Miss Douglas给了我一张床睡觉,给我买新衣服,读故事给我听,教我怎样在餐桌吃饭。这些说明Miss DouglasHuck很友善,故A选项正确。根据文中第一段“…Judge Thatcher, an important man in St. Petersburg, put it in the bank.”可知Mr. Thatcher是圣彼得堡一位重要的人物,帮我把钱放在银行。故B选项错误。根据文中第三段“…I liked Jim but I didn't like Miss Watson very much. She often shouted at me.”可知Huck不是很喜欢Miss Watson,她经常训斥Huck,所以Miss WatsonHuck没有耐心,故C选项错误。根据文中第二段“He was a violent(狂暴的)man especially when he drank a lot, which was most of the time, and he often beat me. I was scared of him.”可知Huck的爸爸是一个狂暴的人,尤其是在大多数情况下喝了很多酒的时候,而且经常打我,Huck很怕他,所以他的爸爸对他并不慷慨,故D选项错误。故选A

4

语句排序题。根据文中第一段“Huck is my name, Huckleberry Finn.”可知首先出现Huck;根据文中第二段“Then a kind old lady called Widow Douglas invited me to live with her.”可知Widow Douglas邀请Huck和她一起住;根据文中第三段“She read stories to me…”可知HuckWidow Douglas住在一起后,她读故事给Huck听;根据文中第四段“Widow Douglas sent me to school every day.”可知Widow Douglas每天送Huck去学校。根据题干要求,所以正确的顺序是②③④①。故选B

5

判断推理题。根据文中第二段“I haven't got a family or a home. My mother died a long time ago, then my dad, Pap, disappeared.”可知Huck并没有家人或家。他的妈妈很早之前就去世了,然后爸爸就消失了。所以他并没有和他的父母亲过着幸福的生活,故选项A错误。根据文中最后一段“"He's heard about my money, "I thought. "And he wants it!"”可知Huck认为爸爸听说了我有钱的事情,他想要钱。故B选项正确。根据文中第二段“I didn't go to school like the other boys of my age. I lived on the streets and in the woods.”及第三段“My life changed after I lived with the widow(寡妇). She gave me a bed to sleep in and bought new clothes for me…”和第四段“Widow Douglas sent me to school every day.”可知Huck并没有像其他同龄孩子一样去上学,他睡在街上和森林里,之后Widow Douglas收养了他,给了他睡觉的床,买新衣服给他,送他去上学,所以在Huck陷入困境时,Widow Douglas帮助了他。故C选项错误。根据文中第一段“Judge Thatcher, an important man in St. Petersburg, put it in the bank…”可知撒切尔法官帮Huck将钱存入银行,并没有提供睡觉的床,故D选项错误。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you want to get away from the crowds and really enjoy yourself into nature? Here are lots of adventure tours for you to explore China.

10 days Silk Road Adventure Destination: Urumqi-Dunhuang-Jiayuguan-Lanzhou-Xi’an

Following the mysterious and historical ancient trade route, through landscapes to distant cities that are quite different from the east, you will see how east and west met hundreds of years ago.

4 days Ancient Tea Horse Road Tour in Lijiang Destination: Lijiang

This tour is to show you the beautiful scenery and wonderful culture of Lijiang. You can travel around the Lashihai Lake. Also you will take a horse-riding on ancient tea-horse road to experience the lifestyle of businessmen in ancient times.

3 days Yangshuo Cycling Tour Destination: Yangshuo

Yangshuo is the best place for hiking and cycling. The wonderful view of Yangshuo will be fully shown when you hike across Li River and take a boat trip along Yulong River.

7 days Golden Triangle Tour Destination: Beijing-Xi'an-Shanghai

This 7 days' Golden Triangle tour is recommended for the first time visitors to China. This trip covers the China of yesterday, today and tomorrow. You will discover the most important historical and modern cities in China-Beijing, Xi'an & Shanghai.

1If you take Yangshuo Cycling Tour for 3 days, you can ________.

A.take a horse-riding in LijiangB.enjoy the ancient trade route

C.experience the lifestyle in old timesD.go hiking and cycling there

2Jerry likes Chinese history and is planning his first visit to China. ________is his best choice.

A.Silk Road AdventureB.Golden Triangle Tour

C.Ancient Tea Horse Road TourD.Yangshuo Cycling Tour

3You may read the information above in a ________.

A.science bookB.history bookC.story bookD.travelling guide

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网