题目内容
【题目】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
C
Joe was an old man. The 75-year-old lived very happily in a village and had a beautiful family. Joe had four grandchildren, and they visited him during their holidays.
During one vacation, Joe was preparing his home for the kids: cleaning and buying their favorite foods. After he finished working, he realized he lost his favorite watch. The watch was a gift from his wife when their first child was born. Joe loved the watch very much, especially after his wife's death. He was very upset about losing it.
Once his grandchildren came, they promised him they would find the watch.
One granddaughter asked: "Grandpa, do you remember when you saw the watch last before it went missing?"
"I guess when I was cleaning the barn(谷仓)!" Joe replied.
The children looked for more than two hours with Joe, but they could not find it. The kids were now also sad, but they tried to comfort(安慰) their grandfather.
One grandson went back to the barn to search again. Joe asked why he was going there a second time. But the little boy just asked the others not to follow him and to remain silent.
He was there for about fifteen minutes and then rushed to his grandfather. He found the watch and happily gave it to Joe.
Joe was surprised and asked how he was able to find it. The little boy replied: "I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick' sound and found the watch."
Joe hugged and thanked the little boy.
(1)From Paragraph 2, we learn that Joe .
A.knew his grandchildren very well
B.liked doing housework very much
C.got tired of his grandchildren's visits
D.looked forward to his grandchildren's visits
(2)Why did Joe feel upset when he found the watch was lost?
A.Because it was very expensive.
B.Because it was full of memories with his wife.
C.Because it was a gift from his first child.
D.Because it had been with him since he was born.
(3)How did one of the grandchildren find the watch?
A.He cleaned the barn carefully again.
B.He searched the barn carefully for two hours.
C.He made no noise and followed the ticking sound.
D.He asked other children for help.
(4)What does the story mainly tell us ?
A.Helping those in need can make you feel good.
B.We must learn to be silent and wait in order to help others.
C.Believe in yourself and you can surely succeed in the end.
D.Silence sometimes is more powerful than using your voice.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】
⑴推理判断。根据第二段描述Joe为孩子们的到来做准备:打扫房子,买他们最喜欢吃的东西。说明Joe喜欢并盼望子孙的到来。故选D。
⑵细节理解。根据地第二段The watch was a gift from his wife when their first child was born. Joe loved the watch very much, especially after his wife's death可知手表是对妻子的纪念,所以很珍贵,故选B。
⑶细节理解。根据倒数第二段I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick' sound and found the watch."可知小男孩在安静的时候听到表的声音然后循着声音找到了手表,故选C。
⑷主旨大意。联系整篇文章我们可以知道,Joe的孙子们开始的时候没有找到手表,后来其中一个安静地在谷仓里呆了15分钟后,听到了手表发出的滴答声,然后循着声音找到了手表。所以这篇文章想告诉我们,有时候,沉默比发生更有力。故选D。
【题目】用方框中所给词的适当形式填空
mooncake, stranger, relatives, steal, child |
(1)Jim and Tom are in our class. So we should make friends with them
(2)I visited my last week.
(3) are in the shape of a full moon on Mid-Autumn night.
(4)I wonder if over there also give similar gifts to their parents.
(5)Did you know that the man had your bike?