题目内容

【题目】阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
C
Joe was an old man. The 75-year-old lived very happily in a village and had a beautiful family. Joe had four grandchildren, and they visited him during their holidays.
During one vacation, Joe was preparing his home for the kids: cleaning and buying their favorite foods. After he finished working, he realized he lost his favorite watch. The watch was a gift from his wife when their first child was born. Joe loved the watch very much, especially after his wife's death. He was very upset about losing it.
Once his grandchildren came, they promised him they would find the watch.
One granddaughter asked: "Grandpa, do you remember when you saw the watch last before it went missing?"
"I guess when I was cleaning the barn(谷仓)!" Joe replied.
The children looked for more than two hours with Joe, but they could not find it. The kids were now also sad, but they tried to comfort(安慰) their grandfather.
One grandson went back to the barn to search again. Joe asked why he was going there a second time. But the little boy just asked the others not to follow him and to remain silent.
He was there for about fifteen minutes and then rushed to his grandfather. He found the watch and happily gave it to Joe.
Joe was surprised and asked how he was able to find it. The little boy replied: "I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick' sound and found the watch."
Joe hugged and thanked the little boy.
(1)From Paragraph 2, we learn that Joe .
A.knew his grandchildren very well
B.liked doing housework very much
C.got tired of his grandchildren's visits
D.looked forward to his grandchildren's visits
(2)Why did Joe feel upset when he found the watch was lost?
A.Because it was very expensive.
B.Because it was full of memories with his wife.
C.Because it was a gift from his first child.
D.Because it had been with him since he was born.
(3)How did one of the grandchildren find the watch?
A.He cleaned the barn carefully again.
B.He searched the barn carefully for two hours.
C.He made no noise and followed the ticking sound.
D.He asked other children for help.
(4)What does the story mainly tell us ?
A.Helping those in need can make you feel good.
B.We must learn to be silent and wait in order to help others.
C.Believe in yourself and you can surely succeed in the end.
D.Silence sometimes is more powerful than using your voice.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】
⑴推理判断。根据第二段描述Joe为孩子们的到来做准备:打扫房子,买他们最喜欢吃的东西。说明Joe喜欢并盼望子孙的到来。故选D。
⑵细节理解。根据地第二段The watch was a gift from his wife when their first child was born. Joe loved the watch very much, especially after his wife's death可知手表是对妻子的纪念,所以很珍贵,故选B。
⑶细节理解。根据倒数第二段I sat there without making a noise, and the barn was so silent. After a few minutes, I heard the ‘tick, tick' sound and found the watch."可知小男孩在安静的时候听到表的声音然后循着声音找到了手表,故选C。
⑷主旨大意。联系整篇文章我们可以知道,Joe的孙子们开始的时候没有找到手表,后来其中一个安静地在谷仓里呆了15分钟后,听到了手表发出的滴答声,然后循着声音找到了手表。所以这篇文章想告诉我们,有时候,沉默比发生更有力。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
American schools are quite different from those in China. In America, at the beginning of the term, students muse their subjects and teachers first.
Selecting is very important for your grades in America. So at the first term, don't select too many subjects, or you'll feel very nervous and it may influence your study. Then you have to ask for some teaching plans. There is some information about subjects, timetables, marks and textbooks. Different teachers have different teaching methods. If the teacher is called “killer” by the last grade, many students will give up choosing him. Because this kind of teacher will leave too much homework, too many exams and give too low grades.
There is another thing after you select the subjects and the teacher. How to buy textbooks makes each student feel hard. The textbook in America are save money, many students buy some used textbooks, and some students usually borrow textbooks from the school library.
In class, discussing is very important. The teacher encourages you to ask questions or show your opinions. They don't usually ask you to sit well. Instead they allow you to sit or stand everywhere you like.
(1)According to the text, American students ________.
A.don't have to ask for teaching plans
B.don't have to choose teachers
C.would like to choose strict teachers
D.usually buy some used textbooks in order to save money
(2)Which of the following is NOT TRUE?
A.Students won't choose the teacher who leaves too much homework.
B.Students won't choose the teacher who leaves too many exams.
C.Students will choose the teacher who is called “killer”.
D.Students won't choose the teacher who gives too low marks.
(3)What is important in American class?
A.Reading
B.Writing
C.Discussing
D.Listening
(4)The passage is mainly about __________.
A.the differences between American and Chinese schools
B.American schools
C.the differences between American and Chinese students
D.American school subjects.

【题目】Dear Bob,

I haven't heard from you for a long time. I miss you very much!

Since I came to France, I haven't been happy at all because I can't get used to (习惯) everything here, especially(特别) my French class. It's difficult for me to understand the teacher. He speaks so fast that I can not catch up with him. I can only speak a little French. So I'm afraid of speaking in front of my classmates. I thought they would laugh at me. In fact, they are very friendly to me.

Sometimes I can not write down what the teacher said. My spelling is bad. I really want to improve my listening, speaking and writing as soon as possible.

Bob, I know you have been in Canada for about one year. How did you deal with all the things when you arrived there first? I have spent some terrible days, I think. I need your help. Can you help me? Write soon!

Yours

Tom

根据短文内容,完成下列小题。

1Where is Tom now?

________________________________________________________________________________

2Can Tom speak French well?

________________________________________________________________________________

3Who are very friendly to Tom, his classmates or his nurses?

________________________________________________________________________________

4What does Tom want to improve?

________________________________________________________________________________

5How long has Bob been in Canada?

________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网