题目内容

【题目】 Do you know 5G? It is the fifth generation(代)of mobile network technology. These new networks are coming.

China just issued commercial licenses(发放商用牌照)for 5G on June 6. This means that China’s telecom companies were soon able to offer 5G networks for mobile phone users.

Each mobile network generation is faster and more powerful than the one before it. 1G let us talk to each other. 2G let us send messages. 3G gave us data and the Internet. And 4G made all of these things faster. What’s special about 5G?

5G has a very short delay between sending and receiving information. Now, 4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive data. But 5G will get it down to 1 millisecond or less—this is almost real-time.

This big change will not only make our mobile Internet faster, but also deeply change our lives. Read on to find out how.

5G+entertainment(娱乐)

5G networks are about 100 times faster than 4G. This means you can dowload a movie in seconds using 5G.

Also, virtual reality (VR) games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games feel even more real.

5G+transportation

5G will also bring us safer self-driving cars. These cars can send signals(信号)to each other. They also talk to traffic lights and road sensors(传感器). 5G will allow cars to react even faster than human drivers.

5G+smart homes

5G also makes the Internet of things possible. Internet of things is a large network that connects everything to the Internet. Smart homes are part of it.

For example, your toaster can automatically(自动地)start making breakfast after your alarm rings. And if its sensor feels the air becoming dry, a smart sprinkler could water your plants by itself.

1What does the underlined word “delay” in Paragraph 4 probably mean in Chinese?.

A.延时B.暂停C.断开D.卡顿

25G will change people’s lives in many ways EXCEPT _________.

A.entertainmentB.transportationC.smart homesD.health

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.We can download a movie faster with 5G.

B.Human drivers can send signals at traffic lights.

C.The plants can water themselves by a smart sprinkler with 5G.

D.5G is faster and more powerful than 4G.

4What’s the main idea of the passage?

A.Mobile phone users can use 5G networks.

B.Each mobile network generation has their own advantages.

C.5G will change our lives in many ways.

D.5G will bring us safer self-driving cars.

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

文章主要介绍了5G给我们的生活带来的变化:娱乐,交通和智能家居。

1

词义猜测题。根据文中5G has a very short delay between sending and receiving information. Now, 4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive data. But 5G will get it down to 1 millisecond or less—this is almost real-time. 5G在发送和接收信息之间有很短的……。现在,4G发送和接收大约需要100200毫秒数据。但是5G将把它降低到1毫秒或更少这几乎是实时的。可知这里的delay指的是“延时”,故选A

2

细节理解题。根据文中This big change will not only make our mobile Internet faster, but also deeply change our lives. Read on to find out how.以及文中的介绍5G+entertainment5G+transportation5G+smart homes可知,这里没有介绍5G对健康的改变,故选D

3

细节理解题。根据文中5G will also bring us safer self-driving cars. These cars can send signals(信号)to each other. 5G也将给我们带来更安全的自动驾驶汽车。这些汽车可以互相发送信号。可知并不是人类司机可以在红绿灯处发出信号。所以是错误的,故选B

4

最佳标题题。根据文章的开头Do you know 5G? It is the fifth generation(代)of mobile network technology. These new networks are coming.以及整个文章的理解可知,主要是介绍的是5G给我们的生活带来的一些变化,并列举例在娱乐,交通以及智能家居方面的具体的改变可知,文章主要是介绍5G对我们生活的改变的,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This is such a heart-warming piece of news in the cold winter. Some days ago, the temperature was only –6°C in Kaifeng, Henan. Someone ordered 50 cups of warm porridge () through Meituan App and noted "Please give the porridge to those sanitation (环卫) workers who are clearing snow on the road nearby and those delivery (递送) men who are delivering food." When the porridge shop owner received the order, he was moved by the note and provided 60 cups.

The story didn't end here. As soon as the food delivery man got the big order, he shared it with his workmates so that they could also get paid. Finally, Meituan returned the money to the porridge buyer, Mr. Zhang and gave him a reward of 500. Although he had to raise his newly-born baby and pay for his house every month, Mr. Zhang said he would surely continue delivering love.

The kind help also encouraged many other citizens in Kaifeng. This summer, volunteers are sending cool drinks every day.

Similar stories have happened in many other places in China. Outdoor workers in different cities are able to enjoy free and caring help. Lots of "love posts" are providing "coolness" in hot summer and "warmth" in cold winter. Just as a citizen of Kaifeng said, "I fee1 deeply moved and warm in heart."

In fact, we get love and give love every day. Love delivery makes our life better and more beautiful.

1What did Mr. Zhang order through Meituan App?

____________________

2What do you think of Mr. Zhang?

____________________

3If you are a sanitation worker, would you like to get love from others? Why or why not?

____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网