题目内容
【题目】A new robot, Pepper, has been designed. It is considered as the world's first with the ability to read human emotions. Pepper looks slightly like Michelin Man. It is four-feet tall with a computer in its chest and human-like hands. Although it is not tall, Pepper is able to talk about everything from the weather to the latest events about the country.
Using its functions, Pepper can react(反应) to people nearby -- making jokes, dancing and even singing in different languages. Pepper can understand expressions, human voice and actions, then react through computer programmes. The designer hopes to create a robot that can understand people well, then it can take action. He also hopes robots can play roles in many ways, not just work in the industry. They provide fun at the home or store. Pepper is designed to be a family robot. It is powered by love inside a family. He not only makes people laugh, but also comforts those people who are sad or lonely and encourage them when natural disasters come.
Pepper will be on sale in Japan for around US$2,000 in February 2015. For now, several Peppers are shown at some stores in Tokyo for visitors. The designers want the robots to get so much knowledge that they can succeed in communicating with humans better before sale.
Several thousand Peppers are going to learn at some stores. Everything they learned and got is going to be stored into the i-cloud service. So that they can share wisdom with each other
We are sure Pepper can bring amazing changes into our lives.
![]()
【1】According to the passage, “Pepper” is ______.
A. a kind of food B. a computer
C. a robot D. a designer
【2】What does the underlined word “emotions” mean?
A. words B. feelings C. minds D. worries
【3】From the passage, we can infer(推断) ______
A. Pepper will be sold in many countries
B. Pepper can speak only Japanese.
C. People can buy Pepper in Japan now.
D. Peppers can’t share wisdom with each other
【4】In which part of a newspaper can we probably read this passage?
A. Travel B. Culture C. Advertisement D. Technology
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:这是一篇说明文。介绍了新研发的一款新型机器人——辣椒,它被认为是世界上第一个有能力阅读人类情感的人。辣椒能(反应)到附近的人,开玩笑,跳舞,甚至用不同的语言唱歌。辣椒可以理解表达,人的声音和动作,然后通过计算机程序作出反应。2015年2月辣椒机器人将在日本2000美元左右发售。相信辣椒可以给我们的生活带来惊人的变化。
【1】C细节理解题。根据短文开头的句子“A new robot, Pepper, has been designed.”可知,“Pepper”是一款新型机器人。答案为C。
【2】B 词意猜测题。根据短文中的句子“It is considered as the world's first with the ability to read human emotions.” 它被认为是世界上第一个有能力阅读人类情感的人。从第二段的介绍可知,辣椒能(反应)到附近的人,开玩笑,跳舞,甚至用不同的语言唱歌。可知答案为B。
【3】C 推理判断题。根据短文中的句子“Pepper will be on sale in Japan for around US$2,000 in February 2015.” 2015年2月辣椒机器人将在日本2000美元左右发售。可知答案为C。
【4】D 细节理解题。A. Travel旅游;B. Culture文化;C. Advertisement广告; D. Technology科技。短文主要介绍了新研发的一款新型机器人。故答案为D。
【题目】 As we know,Meizhou Island is a famous place of interest in Putian.My pen pal,Sam,from Australia would like to visit it very much.He is coming here for a holiday next week.He is planning to stay here for seven days.He has never been to Putian before,so he needs to know something about it.The weather is the most important thing that he would like to know.He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him.Here is the five-day weather report for Putian.
Date | Weather | Temperature |
July 1st |
| 27-35℃ |
July 2nd |
| 26-33℃ |
July 3rd |
| 26-32℃ |
July 4th |
| 28-36℃ |
July 5th |
| 29-37℃ |
【1】How long will Sam stay in Putian?
A. Two days.B. Five days.
C. A week.D. A month.
【2】What information does Sam most want to know?
A. The food in Putian.B. The history of Putian.
C. The traffic in Putian.D. The weather in Putian.
【3】What will the weather be like on July 5th?
A. Sunny.B. Cloudy.
C. Windy.D. Rainy.
【4】On July 3rd,the highest temperature is____.
A. 26℃
C. 32℃D. 36℃
【5】What do you think Sam should wear when he stays in Putian?
A.
B.
C.
D. ![]()
【题目】(B)五一假期即将来临,小兴给远方的弟弟小旺发了封电子邮件。假如你是小旺,请根据邮件内容予以回复。回信的开头和结尾已经给出(不计入总词数)。
要求:
1. 词数60—80。
2. 条理清晰,语句连贯,字迹工整。
3. 以下内容仅供参考,也可自行安排计划。
地点:南京、北京、海南……
活动:游览、拍照、划船……
名胜:玄武湖、天安门、长城、天涯海角……
食物:北京烤鸭、水果……
交通工具:汽车、火车、飞机……
From: Xiaoxing@yahoo. com |
To: Xiaowang@sina. com |
Dear Xiaowang, How are you these days? The holiday is coming. It’s really a nice holiday, isn’t it? I still remember that you once invited me to travel with you. Maybe we’ll have enough time soon. I’d like to visit some places of great interest and eat delicious food. It must be exciting to travel with you. Ha! Ha! You are a good traveler and could you tell me when and where to go, how to get there and what to do there?
Yours, Xiaoxing |
From: Xiaowang@sina. com |
To: Xiaoxing@yahoo. com |
Dear Xiaoxing, Glad to hear from you. _____________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ Best wishes! Yours, Xiaowang |