题目内容

【题目】 A terrible outside-school activity happened in Shenzhen before. A student was tying(系)his shoelaces on an escalator(自动扶梯)when it reached the floor. This caused a stampede(踩踏事件). Nine students were included' the most important thing of all. Usually people stand on the right side of the escalator, because our right arms are stronger.

Escalators are like moving toys for many kidsThey like to run up and down on them. This is dangerous, even if you are not in the way. Escalator steps are not designed for running, experts warn. The empty space between every two steps on an escalator is usually wider than that of normal steps in buildings.

The above two rules apply to(适用于)most countries. But there are also some cultural differences.

In most countries, people stand on the right side on escalators. The left side is saved for those who are in a hurry. But in Australia, people usually stand on the left side.

So you need to watch what local people do. But the idea behind choosing a side on escalators is the same: to show your respect to others. It could also save people's lives.

1The terrible accident happened in a school in Shenzhen.

A.RightB.Wrong

2It's important to hold onto the handrails when riding on the escalator.

A.RightB.Wrong.

3In Australia, people usually stand on the right side on the escalator.

A.RightB.Wrong

4Experts warn people not to run on the escalator.

A.RightB.Wrong

5The passage mainly tells people how to keep safe on the escalator.

A.RightB.Wrong

【答案】

1B

2A

3B

4A

5A

【解析】

这篇短文通过深圳某学校的一个校外活动的踩踏事件,要求学生们注意应该站在自动扶梯的右侧,介绍自动扶梯安全规则。

1细节理解题。根据文中“A terrible outside-school activity happened in Shenzhen before. 以前在深圳发生过一次可怕的校外活动。可知这个说法“The terrible accident happened in a school in Shenzhen.”是错误。故选B

2细节理解题。根据文中“Usually people stand on the right side of the escalator, because our right arms are stronger. 通常人们站在自动扶梯的右侧,因为我们的右臂更强壮。可知, It's important to hold onto the handrails when riding on the escalator. 乘自动扶梯时一定要抓住扶手。这个说法是正确的。故选A

3细节理解题。根据文中“But in Australia, people usually stand on the left side. 但在澳大利亚,人们通常站在左边。这个说法“In Australia, people usually stand on the right side on the escalator.”是错误的。故选B

4细节理解题。根据文中“Escalators are like moving toys for many kidsThey like to run up and down on them. This is dangerous”可知,这个说法“Experts warn people not to run on the escalator. 专家提醒人们不要在自动扶梯上跑。这个说法是正确的。故选A

5主旨大意。通读整篇短文可知,这篇短文主要介绍了怎么在自动扶梯上保持安全。这个说法“The passage mainly tells people how to keep safe on the escalator. 这条通道主要告诉人们如何在自动扶梯上保持安全。是正确的。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Susan Boyle was born as the ninth child in a Catholic family. She suffered from learning disabilities ever since her birth because of her mother’s poor health.

School was difficult for Susan and she was bulled(凌辱) because of her different behaviour. Her siblings, who were much older, had life experiences that were unknown to their little sister. From the time of her birth, Susan was a screamer. The only really safe place that she would use as a repeat was her bedroom. There she would hang posters of her musical heroes on the walls and sing popular music into a hairbrush that she pretended was a microphone.

One by one her brothers and sisters moved away from home and then Susan’s father died. This left her alone with an old mother and a cat. She tried volunteer work. Her best state of mind, however, was found when she was singing and so she would regularly join others in karaoke or pubs where she could show her skills and receive appreciation(欣赏)from the crowd.

When Susan announced at Christmas that she was planning to take part in the Britain’s Got Talent competition, her brothers and sisters tried to discourage her. It was a wonder that she was even able to do the audition(试唱) considering the troubles she faced just physically getting to the right place.

The Woman I Was Born to Be is a beautiful story written in the simple but humorous voice of the author, Susan Boyle. She tells her story from birth to the present in an interesting and educational manner.

I love this book ! In fact, I read the whole thing in one day! There is something in the stories that not only teaches the reader but also encourage us to reach for our dreams—no matter how impossible they may seem to be!

1What does the underlined part “Her siblings” in Paragraph 2 refer to?

A.Susan’s parentsB.Susan’s friend

C.Susan’s classmatesD.Susan’s brothers and sisters

2What can we learn about Susan from Paragraph 3?

A.She liked being aloneB.She was good at singing

C.She had various hobbiesD.She disliked volunteer work.

3We learn that the book The Woman I Was Born to Be_______.

A.is based on Susan’s life stories

B.is written to educate readers

C.is very sad to read

D.is difficult to read

4What does the author probably think of Susan’s life stories?

A.EncouragingB.Discouraging

C.WorriedD.Boring

【题目】 December 12

I’m so thankful we’re all okay. I never imagined I’d have to go through something as terrible as what happened yesterday. At first I thought we were about to have just a usual rainstorm. The sky got dark and the wind picked up. Dad came in early from the fields on his truck. Then my sister Julia said, “Look at the sky. Doesn't it look wired?”

We went to the window and saw big black clouds. I felt afraid as the strong wind blew up. Mom told us to run to the storm cellar, but I wanted to go to my room to get some of my things first. Mom caught me and made me stay with everyone else. As we ran toward the storm cellar, I saw a long, thin cloud drop down from the sky and touch the ground. The noise grew louder, like a train rushing straight at us. My little brother Mark started to cry. I picked him up and carried him down the steps into the cellar.

Above us, we heard terrible sounds that seemed to go on forever. All I could think about was losing my computer and MP3 player. I knew Julia was worried about the clothes she had just bought, and Mark was thinking about his favorite toys.

When it finally grew quiet again, we came upstairs. The whole house was gone. We all had the exact same feeling. Instead of crying about what we had lost, we hugged each other and cried because everyone was safe. We still had what mattered most—our family.

1What is the possible meaning of the underlined word “weird” in Paragraph 1?

A.Colorful.B.Strange.C.Bright.D.Peaceful.

2What is the storm cellar according to the passage?

A.A tool to show how terrible the storm is.B.A museum to introduce what the storm is.

C.A place to keep you safe from the storm.D.A machine to predict when a storm comes.

3Why did the family cry after the storm?

A.Because they were thankful to be safe.B.Because they had to rebuild their house.

C.Because they were still feeling afraid.D.Because they lost many valuable belongings.

4Which is the right order of the following events according to the passage?

a. The whole house was blown away by the heavy storm.

b. A long, thin cloud dropped down and touched the ground.

c. Dad drove his truck back home from the fields early.

d. Mom stopped the writer from getting things in her room.

A.c-b-d-aB.c-d-b-aC.d-b-c-aD.d-c-b-a

【题目】 In his book The Five Love Languages, Gary Chapman explains that we give and receive love in five ways. Each way is a “love language”. When two people speak different love languages, they can be unhappy because they don’t understand each other. To form strong relationships, we need to understand how we express love and how people we love express their love, too. So, what are the five love languages?

1. Words of affirmation This love language uses words to show love. “I love you”, “You look good in that dress”, “You can always make me laugh”...

2. Quality time It means giving someone our full attention. Not watching TV together, but talking and listening to each other. Or just going out for a walk together.

3. Receiving gifts A present tells us: “He (or she) is thinking about me.” The gift does not have to be expensive, perhaps their favorite chocolate or a beautiful leaf you found.

4. Acts of service “________A__________” People speaking this love language do things for you, for example: helping you with the heavy work, getting you a cup of hot tea, singing a song to relax you, etc.

5. Physical touch Patting shoulders, holding hands, hugs...without these, people who speak a “physical touch language” will feel unloved.

We all are loved, but sometimes we just don’t know it. That’s because we don’t understand other people’s love languages. But it’s good to start with yourself. Do you know your own love language?

1What should you do to feel yourself loved according to the passage?

A.Give others more helpB.Send others more gifts

C.Know others’ love languagesD.Hold hands with more people

2You can express your love to someone by doing the following things EXCEPT ________.

A.You send your best friend a birthday card made by yourself with your best wishes.

B.You kiss your mom when you go back home from school.

C.You listen to your grandpa telling the same old story again and again.

D.You tell your friend that she doesn’t look good in that shirt.

3What are “words of affirmation” like?

A.They are encouraging and positive.B.They are disappointing and negative.

C.They are exciting and surprising.D.They are meaningless and heartless.

4What can be put in ____A______ ?

A.Nothing is impossible for a willing heart.

B.Where there is a will, there is a way.

C.Actions speak louder than words.

D.Practice makes perfect.

【题目】 Lanterns have been part of Chinese culture for centuries and play an important part in many celebrations. In ancient times, there were mainly three kinds of lanterns

Palace lantern

It was mainly used in palaces in ancient times. When making palace lanterns fine wood was used. The palace lanterns were covered with silk or glass. Different kinds of pictures were drawn on the covers. These lanterns were not only used as lights but also as decorations (装饰)in palaces.

Gauze lantern (纱灯)

Less expensive bamboo and gauze were used to cover the lantern. Red gauze was used when making them. In Chinese culture, red lanterns stand for (代表)happiness. So red lanterns are always hung (悬挂)on important festivals such as Lantern Festival, Spring Festival and National Day in parks or along main streets. In some famous Chinatowns abroad, you can see red lanterns all the year round. They have become a symbol of Chinese culture worldwide.

Shadow picture lantern (走马灯)

It was usually used for amusement (娱乐).The shape was much like that of the palace lanterns. There were two layers (层)of covers and pictures were drawn on the inside layer. When lit (被点燃),the heat caused a paper wheel inside the lantern to turn around, so that moving pictures appeared on the outside cover.

Now more kinds of lanterns appear in festivals besides the traditional ones. More modem technology is used on making lanterns. The shapes of the modem lanterns have changed a lot too.

1In ancient times, there were _________________________________________________.

2Red lanterns are symbols of __________________________________________, so they are always hung on important festivals.

3The shape of ______________________is just like that of the palace lanterns.

4In some famous Chinatowns abroad, you can __________________________________________.

5When lit, the heat caused a paper wheel inside the lantern to turn around, so that moving pictures ______________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网