题目内容
【题目】阅读下面两篇短文,根据短文内容选择正确答案。
![]()
Costume party(化妆舞会) invitation
Hi, everybody! The Spring Festival is coming! Are you expecting a special time to welcome it? Do you want to just relax or enjoy? A wonderful costume party will surprise you! Come and join us! The party will be in the school music hall on January 24th.
Just put on your happy face, prepare your most beautiful clothes, and dress up as the characters from your favorite movies or stories.
We can have fun dancing, singing and talking. And here are many enjoyable games for you—fun card games, hide and seek(捉迷藏), guessing games.
Besides a great cake, some special foods such as Seven pasta and Olaf ice-cream are waiting for you! Hot dogs, snacks and juice will also be prepared.
The exciting moment: The luckiest guest will get two tickets to the movie Jiang Ziya as the prize
Please reply to Sophia at 187-6663-7890, by Saturday, January 18th.
【1】How long will the party last?
A.3 hoursB.6 hours.C.9 hours
【2】Which one is true?
A.The party will be on Friday, January 24th.
B.The luckiest guest will get two party tickets.
C.Students can only have fun card games at the party.
【3】What should Cathy do if she wants to go to the party?
A.She should buy some snacks and juice.
B.She should prepare some delicious food.
C.She should dress up as her favorite character.
【4】Anyone who wants to take part in the party should reply before ________.
A.January 1stB.January 18thC.January 24th
【5】What is the invitation for?
A.A costume partyB.A surprise partyC.A music party
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
本文是一篇化妆舞会的邀请函,主要介绍了参加化妆舞会举办的时间,参加晚会需要的装扮,晚会的主要活动和报名电话截止时间等注意事项。
【1】细节理解题。根据图片中显示,晚会开始的时间是1月24日周五晚6点到9点,故可知晚会持续3个小时。故选A。
【2】细节理解题。由图片中显示可知晚会开始的时间是1月24日周五晚6点-9点。故A项正确。根据文中“The luckiest guest will get two tickets to the movie Jiang Ziya as the prize”可知,幸运的客人可以得到两张电影《姜子牙》的票,而不是晚会的门票。故B错误。根据文中可知学生可以在晚会上玩纸牌游戏,捉迷藏,猜谜游戏,不仅仅是纸牌游戏。故C错误。故选A。
【3】细节理解题。根据“Just put on your happy face, prepare your most beautiful clothes, and dress up as the characters from your favorite movies or stories.”可知Cathy如果想参加晚会,需要化好妆,准备漂亮衣服,扮成喜欢电影或故事中的人物,即需要扮成自己喜欢的角色。故选C。
【4】细节理解题。根据“Please reply to Sophia at 187-6663-7890, by Saturday, January 18th.”可知如果想要参加晚会,要在1月18日周六前给Sophia打电话。故选B。
【5】细节理解题。根据文中“Costume party invitation”提示可知,本文是化妆舞会的邀请函,故选A。
【题目】
| ||
The Weekend By Rosie | June 6, 2016 Hi! I’m on vacation here in London… and it’s fantastic! On Saturday I was in the British Museum for three hours. On Sunday I visited Tower Bridge. Where were you over the weekend? Tell me your news! | ||
DISCUSSION | ||
Sophia·9;30 Glad you’re having a great vacation. I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. I was there for a flower show. It was amazing! And there were lots of people. But on Sunday it was rainy and I wasn’t very well. I stayed in bed for a whole day. | ||
| ||
Steve·10;10 It was cloudy the whole weekend in Paris. On Saturday I was at a football game with my classmates. It was exciting! On Sunday I was at the shops with Ann for four hours. | ||
| ||
Jack·11;00 I wasn’t at home over the weekend. On Saturday I was in Scotland for a trip. It was a lovely, warm day and I had a picnic with friends. It was great! Sunday was boring. It took me five hours to get back home. It was a long journey. | ||
| ||
Kate·11;20 On Saturday I was at Heathrow Airport. I met a friend there and we talked together for two hours. I was very happy. On Sunday I was in Sydney for a concert. It is winter in Australia, and it was windy and cold! | ||
|
【1】On Saturday Rosie was ______.
A. in the Summer Palace
B. in the British Museum
C. at Tower Bridge
D. at Heathrow Airport
【2】What was the weather like when Sophia was in Beijing on Sunday?
A. Cloudy. B. Warm. C. Rainy.D. Cold.
【3】Kate talked with her friend for______.
A. Two hours
B. Three hours
C. Four hours
D. Five hours
【4】Jack was in Scotland for ______.
A. a flower show
B. a concert
C. a football game
D. a trip