题目内容

【题目】

Most musicians agree that the best violins were first made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago. These violins sound better than any others. They even sound better than violins made today. Violin makers and scientists try to make instruments like the old Italian violins. But they aren't the same Musicians still prefer the old ones. No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.

Some people think it is the age of the violins. They say that today's violins will also sound wonderful someday. But there is a problem here. Not all old violins sound wonderful. Only those from Cremona are special. So age cannot be the answer. There must be something different about Cremona or those Italian violin makers.

Other people think the secret to those violins in the wood. The wood of the violin is very important. It must be from certain kinds of trees. It must not be too young or too old. Perhaps the violin makers of Cremona knew something special shout wood for violins.

But the kind of wood may not be so important. It may he more important to cut the wood in a special way. Wood for a violin must be cut very carefully. It has to be the right size and shape. The smallest difference will change the sound of the violin. Musicians sometimes think that this was the secret of the Italians. Maybe they understood more than we do about how to cut the wood.

Size and shape may not be the answer either. Scientists measured these old violins very carefully. They can make new ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old one. Some scientists think the secret may be the varnish, which covers the wood of the violin and makes it look shiny. It also helps the sound of the instrument. No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.

There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever. Young musicians today hope: this is not true. They need fine violins. But there aren't very many of the old violins left. Also, the old violins are very expensive. Recently, a famous old Italian violin was sold for about US $300, 000!

1When and where were the best violins made?

_______________________

2How many possible reasons about the old Italian violins does the writer mention?

_______________________

3Does anyone know what the Italian violin makers used in their varnish?

_______________________

4How much was the famous old Italian violin?

_______________________

5What is the passage mainly about?

_______________________

【答案】

1In Cremona, Italy, about 200 years ago.

2Four.

3No,nooneknowsit).

4About US $300,000.

5The reasons why old Italian violins are so special.

【解析】

文章大意:本文介绍了意大利小提琴的密码,但是研究人员通过各种方法都未能弄清为什么现在只做的小提琴不如那些旧的小提琴音质好,人们有各种不同意见。

1细节理解题。题意:最好的小提琴是何时何地制造的?根据Most musicians agree that the best violins were first made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago. 大多数音乐家认为最好的小提琴最早是在意大利制造的,它们是大约200年前在意大利的克雷莫纳制造的。由此可知,是大约200年前是在意大利的克雷莫纳制造的,故答案为:In Cremona, Italy, about 200 years ago.

2归纳整理题。题意:关于古老的意大利小提琴,作者提到了多少可能的原因?根据Some people think it is the age of the violins. 有人认为是小提琴的年代;Other people think the secret to those violins in the wood.有人认为小提琴的秘密在木头里;It may he more important to cut the wood in a special way……. It has to be the right size and shape. The smallest difference will change the sound of the violin. 也许用一种特殊的方法切割木头更重要。……它必须是正确的大小和形状,最小的差别就会改变小提琴的声音;Some scientists think the secret may be the varnish, 一些科学家认为,其中的秘密可能是小提琴表面的清漆;由此可知,文章中作者提到了四种可能的原因,故答案为:Four

3细节理解题。题意:有人知道意大利小提琴制造者在他们的清漆中使用了什么吗?根据No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. 没有人知道意大利小提琴制造者在他们的清漆中使用了什么。可以本题应作否定回答,故答案为:No,no one knows it).

4细节理解题。题意:那把著名的古意大利小提琴多少钱?根据Recently, a famous old Italian violin was sold for about US $300, 000!最近,一把著名的古老的意大利小提琴以US $300, 000的价格售出。故答案为:About US $300,000.

5主旨大意题。根据文章第一段第一句Most musicians agree that the best violins were first made in Italy. They were made in Cremona, Italy, 可知在意大利克雷莫纳制作的小提琴声音非常好听,接下来在后几段中分析了其声音好听的几种可能原因。因此,文章主要是介绍关于一种老式的意大利小提琴如此特别的原因,故答案为:The reasons why old Italian violins are so special

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When it comes to exercise, playground, parks or outdoor activities would come to our mind. Yet you may as well try the following while staying at home.

Walking It will help to strengthen your legs. It is also low impact aerobic(环保有氧)exercise. Just walk around the house a few times—it may not be exciting, but it will do the job!

Skipping It is always fun. Who hasn’t done jumping the rope for fun as a child? It is also a good way to lose weight.

Pushups It’s probably not the most favorite exercise of many people, but you can find easier ways. Do them on your knees instead of keeping your legs straight. Or do them standing up against a wall. You’ll be building up arm strength and working out muscles(肌肉)in your chest area.

Leg Lifts These are great for building up strength and muscles in your legs. If you find it hard to do it with your legs straight, try bending(弯曲)them a little.

Jogging in place Slow running is good for your heart. You can jog in place at home while watching TV or listening to music. All you need is a pair of shoes to keep your legs comfortable.

Dancing It is a wonderful exercise for your heart. Besides, it can lift your spirit and make you full of confidence.

Isn’t that surprising? Let’s get going!

1________ forms of exercise are mentioned in the passage.

A.SixB.SevenC.FiveD.Four

2Picture ________ shows how to do Leg Lifts.

A.B.C.D.

3The word “jogging” in the passage means ________ in Chinese.

A.竞走B.跳跃C.长跑D.慢跑

4The passage may be found on the page of ________ in the magazine.

A.MedicineB.EducationC.HealthD.Science

【题目】

Mark Hill is a traffic police officer in Watford, near London. He works on some of the busiest motorways in Britain? the Mi and the M25.

“There are traffic police on duty twenty-four hours a day. There are three shifts(轮班), and each shift is eight hours. On average(按平均数计算)we have to deal with three to four accidents each shift”.

“We deal with anyone in the accident who is injured(受伤).That’s the first thing. Then we have to clear the road and get the traffic moving again.”

“Most accidents happen because people drive too fast -especially when the roads are wet. Sometimes accidents happen because drivers don't follow the rules. For example, I've seen a number of cases(案件) of drivers overtaking(超车)on the left. This is illegal(违法的) in Britain. If you want to overtake, you have to go into the fast lane(车道) on the right”.

I like my job. I have a varied(各种各样的) working day--I never know what I'm going to do from one day to the next. And i meet all kinds of people. I don't think any other job can give you special experience like that.

1题完成句子;2~3题简略回答问题;4题将文中画线句子译成汉语。

1Most accidents happen because________ ________and sometimes accidents happen because.

2How many accidents are there in a 24-hour period(时期)?

______________________________________

3What does Mark usually do after an accident?

________________________________________________

4_______________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网