题目内容

【题目】 Are you interested in movies? Do you believe Chinese are also able to make good science-fiction movies? One hot movie in China this month means something.

Liu Cixin is the most popular science-fiction writer in China. He received the prize in 2015 for his novel the Three Body Problem (三体). Many people admired him for this novel, including Obama. His rich imaginations can be seen in the movie the Wandering Earth (流浪地球). This movie was filmed on his novel with the same name. This tale is about the Sun is going to crash into the Mercury (水星) and this will cause the Earth catching on fire and killing all life on the planet. In order to survive, people put together about 10,000 big engines on Earth to push the Sun so that people can run away to another planet. Yet, as Earth gets close to Jupiter (木星), the huge force will break the Earth into pieces. Who will save the Earth?

Thanks to Liu’s fame, as well as the great efforts of the movie team, the Wandering Earth made 670 million yuan on the first day. More importantly, the Wandering Earth is the first “made in China” science-fiction movie on the big screen. And the director, Guo Fan, is also Chinese. Some people predict that 2019 marks the starting year of popularity for Chinese science-fiction movies.

根据短文内容,判断正(T)误(F

1The movie the Wandering Earth is made on Liu’s novel the Wandering Earth.

2When the Sun gets close to Jupiter, the huge force will break the Earth into pieces.

3The movie made 670 million yuan in total.

4Guo Fan is the most famous science-fiction writer in China.

5The Wandering Earth shows that Chinese have ability to make good science-fiction movies.

【答案】

1T

2F

3F

4F

5T

【解析】

你喜欢电影吗?你相信中国也能制造好的科幻电影吗?本文介绍了在中国上映的电影《流浪地球》。

1细节理解题。根据“His rich imaginations can be seen in the movie the Wandering Earth (流浪地球). This movie was filmed on his novel with the same name.”可知《流浪地球》是根据同名小说改编的。因此此句描述是正确的。故选T

2细节理解题。根据“Yet, as Earth gets close to Jupiter (木星), the huge force will break the Earth into pieces.”可知当地球接近木星的时候,巨大的力量会使地球变成碎片,并非太阳接近木星,因此此句描述是错误的。故选F

3细节理解题。根据“…the Wandering Earth made 670 million yuan on the first day.”可知《流浪地球》在上映第一天就赚了6.7亿元,并非总票房,因此此句描述是错误的。故选F

4细节理解题。根据“And the director, Guo Fan, is also Chinese.”可知Guo Fan是一名导演,并非作家,因此此句描述是错误的。故选F

5推理判断题。根据“Some people predict that 2019 marks the starting year of popularity for Chinese science-fiction movies.”可知由于《流浪地球》的成功中国将开始自己的科幻电影,因此可推测中国是有能力拍出很好的科幻电影的。因此此句描述是正确的。故选T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, our teacher said that he had an exercise for us to try.First we stood, facing away from our classmates.Then we_________backward, depending on another student to catch us.Most of us were not_________with this.We couldn't fall back for more than a few inches(英寸)_________stopping ourselves.

Finally, Judy gave it a try.She is a thin, quiet, dark—haired girl who always wears big white sweaters.Judy _________her arms over her chest(胸膛),her eyes, fell backward, and did not stop.She looked like one of the TV ads (广告)where the model jumps_________the pool.For a moment.I was sure she was going to fall onto the_________.At the last moment, her partner caught her head and shoulders and pulled her_________immediately.

“Wow!”several students yelled.Some clapped their hands.Our teacher finally smiled. “You see,” he said." You closed your eyes.That was the _________Sometimes you cannot believe what you see.You have to believe what you_________.And if you are ever going to have__________trust you, you must feel that you can trust them too —even when you're in the dark.Even when you're falling.”

1A.fellB.connectedC.droveD.laid

2A.believableB.comfortableC.embarrassedD.painful

3A.afterB.beforeC.sinceD.for

4A.openedB.dividedC.liftedD.crossed

5A.ontoB.intoC.fromD.out

6A.poolB.waterC.publicD.floor

7A.awayB.backC.upD.down

8A.differenceB.businessC.victoryD.secret

9A.seeB.feelC.hearD.smell

10A.otherB.the otherC.anotherD.others

【题目】 A young woman took great pride in growing flowers in her yard. Her grandmother had taught her to love and care for flowers, so her yard was full of beautiful flowers.

One day, she found a flower that she had never seen before in a shop. “I must have it," she said to herself, and she ordered it. When it arrived, she planted it at the foot of a stone wall at the back of her yard. It grew vigorously, with beautiful green leaves all over it. Day after day, she continued to take care of it, but there were no flowers.

One morning,as she stood looking at the plant, she felt disappointed. She wondered why her plant hadn't bloomed (开花).

However, at this moment, her neighbor invited her to his yard and said, "Thank you so much! You can't imagine how much I have enjoyed the flowers that you planted." The young woman walked through the gate into her neighbor's yard. She saw that on the other side of the wall the plant was full of flowers.

They were, indeed,the most beautiful flowers she had ever seen. The plant had grown up through the crevices (裂缝)in the wall.

Just because you can’t see the results of your labor (劳动), it doesn’t mean that there isn’t any fruit.

1Who taught the young woman to look after flowers?

A.Her neighbor.B.Her grandmother.

C.Her grandfather.D.Her mother.

2What does underlined word "vigorously" mean in Chinese?

A.困难地B.萎靡地C.缓慢地D.旺盛地

3Why was the neighbor thankful to the young woman?

A.She taught him how to plant flowers.

B.She often gave him some tasty food.

C.He enjoyed the flowers she planted.

D.She always helped him to do the housework.

4What did the neighbor think of the flowers?

A.Big.B.Colorful.C.Natural.D.Wonderful.

5What’s the best title for the passage?

A.The Other Side of the WallB.The Neighbor

C.A Beautiful FlowerD.How to Plant Flowers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网