题目内容

【题目】Choose the best choice from A, B or C according to what you read.

【1】The charts above are about ______ .

A. traffic accidents B. safety C. health

【2】Which is not the factor from drivers ?

A. Drunk driving B. Speeding C. Road environment

【3】How many factors cause traffic accidents ?

A. 7 B. 4 C. 3

【4】What does the word vehicle mean in Chinese ?

A.安全带 B.机动车辆 C.行人

【5】From the charts we know that ______ .

A. road environment is the main factor of traffic accidents

B. tired driving is the most factor from drivers

C. a quarter of the drivers don’t use seat belts

【答案】

【1】A

【2】C

【3】C

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:本文是关于交通事故的原因分析统计。主要源于三个方面的原因:司机的因素、车辆的因素及道路的因素。司机的因素是造成交通事故的主因,包括驾驶速度、醉驾、疲劳驾驶及不系安全带等等。

【1】A 推理判断题。题意:上面的图表是关于什么的?A. traffic accidents交通事故;B. safety安全;C. health健康。本图表是关于交通事故的原因分析统计图。故选A。

【2】C 细节理解题。题意:哪一个不是司机的因素?A. Drunk driving醉驾;B. Speeding车速;C. Road environment路况。路况与司机无关。故选C。

【3】C 推理判断题。题意:多少个因素造成交通事故?A. 7B. 4C. 3。根据左图可知,造成交通事故的有:司机的因素、车辆的因素及道路的因素三个方面。故选C。

【4】B 词义猜测题。题意: vehicle 的汉语意思是什么?A.安全带B.机动车辆C.行人。根据表格,这是造成交通安全的因素,可以排除C,这是与司机、路况并列的因素,可以排除A。故选B。

【5】C 推理判断题。题意:从图表中我们可以知道什么?A. road environment is the main factor of traffic accidents路况是交通事故的主因;B. tired driving is the most factor from drivers疲劳驾驶在司机的因素中占比重最大;C. a quarter of the drivers don’t use seat belts四分之一的司机不系安全带。根据右边图表可知,25%的司机不系安全带。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】beep …beep … There went the bell! Robbie opened his eyes. He had been sitting in the room for a whole day, and now it was time for him to do something.

Robbie looked out of the window. It was still snowing heavily and there was ice on the window. It was another cold day. Robbie was told to turn the heat on before the family got home. And he_______.

Then Robbie was told to do some cleaning work at once. It was an easy job for him, but a tough one for his master, Helen. He kept on working until every room was clean and tidy.

For now, he had to cook supper for the family.

The first thing Robbie did was to get the big pot() in the kitchen. Then he put some water in the pot and put it on the stove. He used one of his hands to cut up a chicken and added the pieces to the water to make a good soup. Then he got some tomatoes, cabbages and carrots to make a vegetable salad.

At ten past eight he laid the table. Then he put some bread, the chicken soup and the salad on it. What a sweet smell! The moment he turned on the lights, the whole family came home.

“The soup smells great, Victor,” said Helen. “You really know how to tell Robbie what to do.”

Robbie is one robot that really saves the family a lot of work.

1What is Robbie?

A.A cook.B.A robotC.A cleanerD.A computer

2What do the underlined words “did it” in the second paragraph mean?

A.Looked outB.got home

C.turned the heat onD.did some cleaning

3What time did Robbie lay the table?

A.B.C.D.

4What can we learn from the passage?

A.The story happened on a rainy day.

B.Robbie didn’t have to be told what to do.

C.Helen found it easy to do cleaning work at home.

D.Victor and Helen felt comfortable when they got home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网