题目内容

【题目】Teacher: OK, now I want to hear everyone's predictions about the future.

Student 1: I think kids won't go to school. They'll study at home on computers.

Student 2: 1There will always be schools.

Student 1: But at least the 996 work schedule will disappear. We can work both online and offline.

Teacher: Probably.2

Student 3: I think there will be more free time.

Teacher:3 We need to relax.

Student 4: I think I'll be an astronaut.

Student 5: An astronaut?4

Student 4: No,5I think people will live on other planet.

A.I'm serious.

B.I hope so.

C.Oh, I disagree.

D.That's it.

E.Are you kidding?

F.That's all.

G.What else?

【答案】

1C

2G

3B

4E

5A

【解析】

这个对话是在一名老师和几位学生之间进行的,老师问同学们未来会是什么样的,学生们发表了他们自己的看法。

1

句意:——他们将在家在电脑上学习。——哦,我不同意。未来也总是会有学校。

上句话“They will study at home on computer”是第一位学生发表了自己的看法,他认为未来学生会在家学习。再根据空后“There will always be schools”可知,第二位学生与他观点不一致,故选C

2

句意:——还有什么?——我认为将来会有更多的空闲时间。

根据语境可知,上文两个学生发表了自己的看法之后,老师继续询问学生们对未来的设想,于是下面第三位学生发表了看法。G选项符合语境,故选G

3

句意:——我认为未来会有更多的空闲时间。——希望如此,我们需要放松。

根据下句话“We need to relax”可知,老师同意上面这位同学的观点,B选项符合语境,故选B

4

句意:——我认为我会成为一名宇航员。——宇航员?你在开玩笑吗?——不。

根据语境可知,第五位学生对第四位学生会成为一名宇航员的说法感到很吃惊,认为他是在开玩笑,E选项符合语境,故选E

5

句意:——你是在开玩笑吗?——不,我是认真的。我认为人们会住在其他的星球上。

根据空前的No可知,第四位学生说他不是在开玩笑,是认真的。A选项符合语境,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 请将文章用0. 5 毫米黑色签字笔写在答题卡相应的位置上。

安全对于每个人来说都很重要。作为中学生, 我们可能遇到哪些安全问题?该怎样处理呢?校团委决定组织一次安全教育主题班会, 请根据以下要点提示, How to Keep Safe为题写一篇英文发言稿。

中学生安全问题及对策

一、交通安全:遵守交通规则。

二、食品安全:注意饮食安全。

三、活动安全:上下楼梯靠右行;体育锻炼要小心:不允许私自下河游泳。

四、交友安全:注意网络交友安全。

遇险建议

遇到危险要保持冷静, 保证自身安全, 然后及时报警或向家长、老师求助。

写作要求:

1. 结构完整, 要点齐全, 可适当发挥;

2. 表达通顺, 语言规范, 书写清晰;

3. 文中不能出现任何真实的人名、校名等信息;

4. 词数80左右。文章的开头和结尾已给出, 不计入总词数。

How to Keep Safe

Hello, everyone. Safety is very important for us. We should learn to protect ourselves. Here are some suggestions about how to keep safe. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

In a word, as students, we must always keep safety in mind and value our lives.

【题目】 Inspiration can be a strange thing. You never know when it might hit. And sometimes, it can come from the most unexpected places.

I recently read about an author(作家) named Okorafor. When she was in college, she had a serious spine disorder(脊椎病). Okorafor was told that a simple operation(手术) could fix it.

But when she woke up from her operation, she found that she couldn't move her legs and was in great pain.

Okorafor got well later. But before she did, she saw strange things in her hospital room.

She imagined her pain as a beast(野兽)that hunted her from the shadows. But she also imagined a woman-a woman who could fly, in fact. This magical woman inspired her and helped her forget her pain. "I felt greater than myself. I felt myself become greater," she wrote in her book Broken Places & Outer Spaces: Finding Creativity in the Unexpected.

We never know where we might find the inspiration to create. As a musician, most of my inspiration comes from other people's music. But I also find ideas in other places. Books, movies and even just moments in everyday life can lead to new creations.

For example, I recently watched the film Blade Runner. I've seen it plenty of times before; it's one of my favorite movies. But this time, for some reason, I saw it differently. I decided to make music that could create the same feeling as the film. It's not done yet, but the movie's setting and characters impacted the music I'm working on now heavily.

Anything can inspire us. You just have to be ready to catch inspiration when it hits.

根据短文内容选择最佳答案。

1What happened to Okorafor after her operation?

A.She couldn't go to college anymore.

B.It took her a long time to wake up.

C.She couldn't walk and she was in great pain.

2After he watched Blade Runner, the writer________________.

A.found that the movie's music was similar to his

B.was inspired to write new music

C.decided to make his own film

3The underlined word "impact" in the passage means _____________in Chinese.

A.影响B.熏陶C.诱导

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Before Okorafor got well, she lost her mind and went crazy

B.The book Finding Creativity in the Unexpected was written by a magical woman.

C.The writer's inspiration comes from other people's music, books, movies and moments in everyday life.

5The writer wrote this story to tell us _______________________.

A.how our imaginations work in real life

B.how he was inspired to create music

C.how inspiration can come from surprising places

【题目】 We go to school every day and enjoy our school life. School life is usually _______ of fun, and the school seems to be _______ place in the world.

But do you know that our school life could be dangerous if we are not _______ ? How do we make the school safer and keep _______ away from danger? Here are some _______ for us to be safe in an easy way. For example, we must remember some important rules _______ the playground. Before we do sports, we need to do some warm-up activities, and after that we _______ drink some water. And in the classroom, we need to learn how to behave _______ . Don't run in the hallways. We mustn't fight with _______ run after each other. And teachers need to keep an eye on the students after class and stop them from ________ . Students should remember not ________ naughty and get ourselves into trouble. What's more, we can have some ________ to learn to protect ourselves from a fire. ________ , we can know where to go if there is a fire in our school. We should learn to use the fire extinguisher (灭火器), too. I don't think we should put out a fire alone ________ it is too dangerous for young students. Well, I think all of us should think more of our ________ in school.

1A.fillB.fullC.filled

2A.safeB.saferC.the safest

3A.careful enoughB.enough carefulC.carefully enough

4A.weB.ourC.us

5A.adviceB.informationC.suggestions

6A.toB.onC.at

7A.shouldn'tB.shouldC.can't

8A.wellB.goodC.proper

9A.andB.butC.or

10A.runB.runningC.to run

11A.beingB.to beingC.to be

12A.exerciseB.showsC.practice

13A.On the wayB.In the wayC.By the way

14A.althoughB.soC.because

15A.safeB.safelyC.safety

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网