题目内容
【题目】
New Year's Party Do you dance well? Do you like singing? Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday. Time: 8:00p.m.﹣10:00p.m.
| Movie Night Place: school meeting room Day: This Saturday *Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m. *The Sound of Music Time: 7:30p.m.﹣9:00p.m.
|
Stamp Show Do you like stamps? We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m. this Saturday and Sunday.
| Class 3VS Class 4 Attention, please! There will be a great basketball game in the school gym at 9: 30this Tuesday morning. Welcome to watch it.
|
【1】We can go to New Year's Party this .
A. Tuesday
B. Friday
C. Saturday
D. Sunday
【2】There are movies in the school meeting room this Saturday.
A. two
B. three
C. four
D. five
【3】Stamp Show is .
A. in the school meeting room
B. on the school playground
C. in the school gym
D. in the school hall
【4】There is a game in the school gym this Tuesday morning.
A. basketball
B. football
C. singing
D. dancing
【5】Which of the following is TRUE?
A. The New Year's Party is from 8: 00p.m. to 9:00p.m.
B. We can see Youth at 7:30p.m.
C. We can watch Stamp Show at 5: 00p.m. this Sunday.
D. The basketball game is between Class 3and Class 4.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
这是一篇广告,介绍了几个活动,有新年晚会、电影之夜、邮票展览和3班与4班之间的一场篮球比赛。文章介绍了这些活动的时间,地点和活动内容等信息。
【1】细节理解题。根据Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday可知,可以在周五去New Year's Party ,故答案为:B。
【2】细节理解题。根据*Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A。
【3】细节理解题。根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m.可知邮票展在学校大厅,故答案为:D。
【4】细节理解题。根据There will be a great basketball game in the school gym at 9: 30this Tuesday morning可知本星期二上午9点30分学校体育馆将举行一场精彩的篮球比赛,故答案为:A。
【5】细节理解题。根据Class 3VS Class 4可知这个篮球赛是三班和四班之间举行的,D选项符合文意,故答案为:D。
这篇短文由四个布告组成,每个布告都有小标题,可以帮助学生快速了解每个布告的主要内容,阅读了这些标题之后,学生们就可以看后面的题目,利用题目中的关键词,定位到文章相关部分,搜索细节信息作答。例如第2小题,根据题干中的movies可知,答案应在第二篇短文里,根据*Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A。再如第5小题,这是一个判断题,做题时,可以先阅读每个选项的内容,再去原文找对应的信息,用排除法作答。根据第一篇短文里Time: 8:00p.m.﹣10:00p.m可知A不对;根据Day: This Saturday *Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.可知B不对;根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m.this Saturday and Sunday可知C不对。