题目内容

【题目】

New Year's Party

Do you dance well Do you like singing Come to our party to have a nice evening on

our school playground this Friday

Time 800pm.﹣1000pm

Movie Night

Place school meeting room

Day This Saturday *Youth

Time 5 00p m 7 00pm

*The Sound of Music

Time 730pm.﹣900pm

Stamp Show

Do you like stamps We have many kinds of stamps

on show in the school hall from 9 00am to 4 30pm

this Saturday and Sunday

Class 3VS Class 4

Attention please! There will be a great basketball game in the school gym at 9 30this

Tuesday morning Welcome to watch it

1We can go to New Year's Party this

A. Tuesday

B. Friday

C. Saturday

D. Sunday

2There are movies in the school meeting room this Saturday

A. two

B. three

C. four

D. five

3Stamp Show is

A. in the school meeting room

B. on the school playground

C. in the school gym

D. in the school hall

4There is a game in the school gym this Tuesday morning

A. basketball

B. football

C. singing

D. dancing

5Which of the following is TRUE

A. The New Year's Party is from 8 00pm to 900pm

B. We can see Youth at 730pm

C. We can watch Stamp Show at 5 00pm this Sunday

D. The basketball game is between Class 3and Class 4

【答案】

1B

2A

3D

4A

5D

【解析】

这是一篇广告,介绍了几个活动,有新年晚会、电影之夜、邮票展览和3班与4班之间的一场篮球比赛。文章介绍了这些活动的时间,地点和活动内容等信息。

1细节理解题。根据Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday可知,可以在周五去New Year's Party ,故答案为:B

2细节理解题。根据*Youth Time 5 00p m 7 00pm*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A

3细节理解题。根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9 00am to 4 30pm.可知邮票展在学校大厅,故答案为:D

4细节理解题。根据There will be a great basketball game in the school gym at 9 30this Tuesday morning可知本星期二上午930分学校体育馆将举行一场精彩的篮球比赛,故答案为:A

5细节理解题。根据Class 3VS Class 4可知这个篮球赛是三班和四班之间举行的,D选项符合文意,故答案为:D

这篇短文由四个布告组成,每个布告都有小标题,可以帮助学生快速了解每个布告的主要内容,阅读了这些标题之后,学生们就可以看后面的题目,利用题目中的关键词,定位到文章相关部分,搜索细节信息作答。例如第2小题,根据题干中的movies可知,答案应在第二篇短文里,根据*Youth Time 5 00p m 7 00pm*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A。再如第5小题,这是一个判断题,做题时,可以先阅读每个选项的内容,再去原文找对应的信息,用排除法作答。根据第一篇短文里Time 800pm.﹣1000pm可知A不对;根据Day This Saturday *Youth Time 5 00p m 7 00pm.可知B不对;根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9 00am to 4 30pmthis Saturday and Sunday可知C不对。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Shanghai Disney Resort

Beginning on June 16, 2016, discover a never-before-seen world of wonder! This is Shanghai Disneyland, a fun experience filled with creativity and adventure! Set your sights on Enchanted Storybook Castle- -the largest Disney castle on the planet --and then get ready to explore these unforgettable lands: Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Fantasyland, Adventure Isle (岛), Treasure Cove (宝藏湾) and Tomorrowland.

A Warm Welcome on Mickey Avenue

Walk down this street and you might see Minnie and other world's most popular Disney Characters! You never know who you might meet when you visit shops!

Meet Mickey at the Gardens of Imagination

Get ready for your close-up-a face to face with the world-famous Mickey Mouse!

Enchanted Storybook Castle at Fantasyland

Visit the largest Disney castle in the world, the shining symbol (象征) of Shanghai Disneyland -celebrating the stories of Disney Princesses!

Disney Jungle (丛林) Characters at Adventure Isle

Journey to this jungle island in the largest, deepest, bluest ocean on Earth!

Set a Course for Adventure at Treasure Cove

Get ready for your open-water adventure. There's no better way to get up close to the unforgettable sights of Treasure Cove.

Star Wars at Tomorrowland

Catch some classic Star Wars Characters or maybe even a new Character from Star Wars!

1-Day Ticket 2016 June

1 Adult Total499. 00 CNY

1 Child 1 /Senior Ages 65+ Total375. 00 CNY

2-Day Ticket 2016 June

1 Adult Total950. 00 CNY

1 Child/ Senior Ages 65+ Total710. 00CNY

Getting to Shanghai Disney Resort by Shanghai Metro

Ride in comfort by Shanghai Metro rail service, all the way to Shanghai Disney Resort- the final stop on Line 11.

1Enchanted Storybook Castle is the ______ Disney castle on the planet.

A.smallestB.biggestC.nicestD.highest

2There are ______ unforgettable lands in Shanghai Disneyland.

A.fourB.fiveC.six.D.seven

3You will pay ______ if you go to Shanghai Disneyland with your parents for 1 day.

A.499 CNYB.998 CNYC.1125 CNYD.1373 CNY

4The underlined word “Senior” means ______ .

A.The oldB.The blindC.StudentD.Policeman

5Which of the following statements is Not True?

A.If you walk down Mickey Avenueyou might see Minnie.

B.Disney Jungle Island is in the largest, deepest, greenest ocean on Earth.

C.You can have the open-water adventure at Treasure Cove.

D.The fans of Star Wars may catch a new Character at Tomorrowland.

6Probably we can find this passage in a ______ .

A.short-storyB.science bookC.travel guideD.sports newspaper

【题目】 If a friend helps us, it’s a good idea to write him a thank-you note. But in fact, how many of us sit down to do this? “People don’ t seem to walk around giving thanks to people quite often,” Professor Kumar said. Why don’t people like to send thank-you notes? And how do people feel when they get one?

Kumar and his team asked some students to write a thank-you note to another person by email. Then, they asked both the writer and the receiver how sending or getting these notes made them feel. Here is the result.

They found that these writers didn’t like to write the notes because they felt like they had to think too much about them. They worried about what to say and how to say it. The receivers, however felt enjoyable when they got the notes. When you are a receiver, you really care about the warmth of the note, “Kumar says. “How friendly and warm was it?”

Also, the writers didn’t like to write the notes because they thought it might be awkward (尴尬的) for the receiver to get a thank-you note. But in fact, it’s not true. “They feel quite happy,” Kumar says. “They don’t really feel awkward at all.” If people knew that writing a thank-you note could be so important to others, they would do it more often, Kumar says.

In a word, simple and small changes in our everyday lives can make a big difference in how we treat (对待) other people and how we feel.

1We know from the passage that if a friend helps us, it’s a good idea to ________.

A.just say thank youB.write him a thank-you note

C.sit down with himD.get a thank-you note from him

2According to the passage, ________ can make a big difference in how we treat other people and how we feel.

A.the warmth of notesB.not writing and sending thank-you letters

C.the writers and receiversD.simple and small changes in our daily lives

3According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Writing a thank-you note isn’t important to others at all.

B.People like to write thank-you notes when someone helps them.

C.Kumar says that people don’t feel awkward getting thank-you notes.

D.When getting thank- you notes, people don’t care about the warmth of them.

4If you are to put the passage into parts, which of the following is the best?

(=Para. (自然段)1;②=Para.2;③=Para. 3;④=Para. 4;⑤=Para. 5

A.B.C.D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网