题目内容
【题目】 I'm not a fast reader and I don't read as much as many other people, but reading is something I enjoy. It opens new worlds to me.
Recently I found Kobo, an online book store that allows me to buy e-books and read them on a device(设备) of my choice. I'm a girl living in Indonesia, where e-books are not available and I had to buy physical books (有形图书) from Amazon in the past. There are two problems with it:
Shipping cost. Since I live far away from the United States, it costs a lot to Ship a book.
Shipping costs almost as much as the book itself.
Shipping time. It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.
Now with Kobo, I can eliminate those two problems. Not only does it cost less time and money to get the books, but also I prefer to read e-books this way than reading physical books. Here are three reasons why:
●I can easily bring the books everywhere. Since all the books are in my iPod touch, I can simply put the device into my pocket and bring it everywhere I go.
●The size is smaller. The size of the iPod Touch is smaller than a physical book. This makes reading more convenient(方便) for me,
●I can read in any position I want. The iPod has a light source, so I can read when I am in darkness. This means that I can read in practically any position and condition.
One more advantage I haven't mentioned is space. Physical books take space, but e-books don't.
【1】According to the article, Amazon is .
A.the name of a physical bookB.an online book store for physical books
C.the name of an e-bookD.an online book store in Indonesia
【2】The word "eliminate" most probably means " ".
A.causeB.noticeC.meetD.solve
【3】What are the problems with buying books from Amazon?
A.The books are very heavy.B.The writer has to go there by ship.
C.It costs more money and time.D.The books are very expensive.
【4】Which of the following is one of the reasons why the writer likes e-books?
A.E-books can be read almost anywhere.B.E-books are very fashionable.
C.E-books open new worlds to her.D.E-books help her read faster.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】
短文的作者喜欢读书,他通过自己的经历介绍了购买实体书籍的两个缺点和网上书店的多个优点。
【1】推理判断题。根据I had to buy physical books (有形图书) from Amazon in the past./ Since I live far away from the United States,及It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.可知Amazon是美国网上购买实体书籍的书店,故选B。
【2】词义猜测题。根据上文提出的购买实体书籍的两个问题及后文Not only does it cost less time and money to get the books,可知有了Kobo,作者解决了这两个问题,故选D。
【3】细节理解题。题干“从亚马逊买书的问题是什么?”。根据Shipping cost. Since I live far away from the United States, it costs a lot to Ship a book. Shipping costs almost as much as the book itself. Shipping time. It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.可知主要是运费高和运输时间长,故选C。
【4】细节理解题。根据作者选择电子书籍的原因:I can easily bring the books everywhere./ The size is smaller./I can read in any position I want. /One more advantage I haven't mentioned is space.结合选项,故选A。