题目内容

【题目】 I'm not a fast reader and I don't read as much as many other people, but reading is something I enjoy. It opens new worlds to me.

Recently I found Kobo, an online book store that allows me to buy e-books and read them on a device(设备) of my choice. I'm a girl living in Indonesia, where e-books are not available and I had to buy physical books (有形图书) from Amazon in the past. There are two problems with it:

Shipping cost. Since I live far away from the United States, it costs a lot to Ship a book.

Shipping costs almost as much as the book itself.

Shipping time. It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.

Now with Kobo, I can eliminate those two problems. Not only does it cost less time and money to get the books, but also I prefer to read e-books this way than reading physical books. Here are three reasons why:

●I can easily bring the books everywhere. Since all the books are in my iPod touch, I can simply put the device into my pocket and bring it everywhere I go.

●The size is smaller. The size of the iPod Touch is smaller than a physical book. This makes reading more convenient(方便) for me,

●I can read in any position I want. The iPod has a light source, so I can read when I am in darkness. This means that I can read in practically any position and condition.

One more advantage I haven't mentioned is space. Physical books take space, but e-books don't.

1According to the article, Amazon is .

A.the name of a physical bookB.an online book store for physical books

C.the name of an e-bookD.an online book store in Indonesia

2The word "eliminate" most probably means " ".

A.causeB.noticeC.meetD.solve

3What are the problems with buying books from Amazon?

A.The books are very heavy.B.The writer has to go there by ship.

C.It costs more money and time.D.The books are very expensive.

4Which of the following is one of the reasons why the writer likes e-books?

A.E-books can be read almost anywhere.B.E-books are very fashionable.

C.E-books open new worlds to her.D.E-books help her read faster.

【答案】

1B

2D

3C

4A

【解析】

短文的作者喜欢读书,他通过自己的经历介绍了购买实体书籍的两个缺点和网上书店的多个优点。

1推理判断题。根据I had to buy physical books (有形图书) from Amazon in the past./ Since I live far away from the United States,It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.可知Amazon是美国网上购买实体书籍的书店,故选B

2词义猜测题。根据上文提出的购买实体书籍的两个问题及后文Not only does it cost less time and money to get the books,可知有了Kobo,作者解决了这两个问题,故选D

3细节理解题。题干“从亚马逊买书的问题是什么?”。根据Shipping cost. Since I live far away from the United States, it costs a lot to Ship a book. Shipping costs almost as much as the book itself. Shipping time. It takes about three weeks for the books to arrive through postal mail.可知主要是运费高和运输时间长,故选C

4细节理解题。根据作者选择电子书籍的原因:I can easily bring the books everywhere./ The size is smaller./I can read in any position I want. /One more advantage I haven't mentioned is space.结合选项,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I have a very useful dictionary. There are a lot of words in it. It gives many meanings for _________ word. But I always read the first meaning of a word in the dictionary. I never read the other meanings, because I wanted to read my book _________. This morning, _________ I was reading a book, I met a strange sentence. It looked _________ first. The sentence had six words: "Draw a picture of your house." I knew five words in this sentence, but I didn't understand one word. I didn't _________ "draw". I opened my dictionary and _________ the first meaning of "draw". It was "pull". I said to myself, "Now I know all the words, and I think I can understand the sentence." So I wrote the meaning of the sentence, "Pull a picture of your house." I read it, and what was the meaning of it? I didn't understand it.

My friend Dick read my new sentence. He laughed. He picked _________ my dictionary, and said to me, "Look, Jack. The second _________ of 'draw' is 'make a picture with a pen, a pencil and a brush'. _________ the sentence means: Make a picture of your house. I _________! I thought Dick was great. And at last I knew how to use my dictionary.

1A.someB.anotherC.eachD.other

2A.quicklyB.quietlyC.carefullyD.slowly

3A.howB.whoC.whatD.when

4A.difficultB.funnyC.easyD.nice

5A.haveB.knowC.useD.like

6A.explainedB.discoveredC.foundD.invented

7A.byB.outC.upD.with

8A.wayB.meaningC.planD.idea

9A.OrB.IfC.SoD.But

10A.understoodB.gotC.wantedD.gave

【题目】 In many parts of the world, spring is in full bloom. Flowers of all colors and shapes can be seen everywhere. They make our world look and smell better. So, it is no surprise that people love flowers! Well… except for one —dandelions(蒲公英)!

There is probably no flower more hated or misunderstood than the bright yellow dandelions. In order to have a tidy garden, we try our best to kill all dandelions or dig them out—only to see these unwanted plants grow right back. But that’s not bad because we have good reasons to leave them alone.

In fact, the most hated flower on Earth is one of the healthiest to eat. A 2014 study lists dandelions as one of the top 41 healthiest foods. Coming in at number 16, the wild growing “weed” topped popular healthy like broccoli and kale. Dandelions are full of vitamins K, A, E and C. They have long been used as medicine.

Another great thing about dandelions is that you can eat every part of them—from the bottom of the roots to the top of the flower, either cooked or uncooked. You can also put the flowers or roots in hot water to make dandelion tea. Great! Nothing goes to waste!

Besides, dandelions are fun for kids! Pick the white top, close your eyes, make a wish and blow! If you blow all of it in one breath, your wish will come true. This game is played all over the world.

Still unwanted plants? Of course not! Dandelions are good for human health as well as our kitchen. They also offer kids free toys! So next time when you are blowing them, blow harder—you’re helping this great plant grow in the wild, even if your own wish does not come true!

1The first paragraph is mainly to draw reader’s attention to______.

A.flowersB.colorsC.shapesD.dandelions

2According to the passage, dandelions______.

A.have no flowersB.cannot be eatenC.are easy to killD.are healthy plants

3By blowing dandelions, kids can most probably______.

A.kill themB.have funC.make teaD.have everything

4If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(=Para.(自然段)1 =Para.2 =Para.3 =Para.4 =Para.5 =Para.6)

A.①②;③④⑤;B.①②;③④;⑤⑥

C.①②③;④⑤;D.;②③;④⑤⑥

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网