题目内容
【题目】![]()
If you asked more people for an example of a high paid job,perhaps they would say a lawyer,a doctor or a Wall Street banker.These are certainly well paid jobs but there are other more unusual jobs out there where people make much money for doing something not common but a little dangerous too.
If you can speak good Arabic(阿拉伯语) and English and you don’t mind working in Iraq,you could find a very well paid job as an Arabic translator.They are required to help army officials communicate with people in that country.A translator can make 150,000 dollars a year,but the good pay also means the danger in this job.Translators have to travel a lot and work in unpleasant and dangerous situations as the country is now at war.
Alaskan crab(螃蟹) fishermen are some of the highest paid workers in the world,making as much as 50,000 dollars for 3 to 5 days’ work.However,the work is seasonal and it’s also very dangerous as you sail deep into the sea.If you run into trouble,you are on your own.The working conditions are also hard with most fishermen only sleeping for a couple of hours every day.
Information Card
The three jobs that people take as examples of a high paid job | 1.【1】. | |
The people that translators in Iraq help | 2.【2】. | |
The reason why situations in Iraq are unpleasant and dangerous | 3.【3】. | |
The pay a crab fisherman gets for 3 to 5 days’ work | 4.【4】. | |
The everyday sleeping time of most crab fishermen | 5.【5】. |
【答案】
【1】Lawyer,doctor and banker
【2】Army officials
【3】The country is at war.
【4】50,000 dollars
【5】A couple of hours
【解析】文章大意:本文就世界上的一些高新职业做了介绍,同时也向我们说明了高薪职业的危险性。
【1】根据If you asked more people for an example of a high paid job,perhaps they would say a lawyer,a doctor or a Wall Street banker.可知,人们把lawyer,doctor and banker这三种工作作为高薪工作的例子,故答案填Lawyer,doctor and banker.
【2】根据They are required to help army officials communicate with people in that country.可知,在伊拉克的翻译工作者帮助军方官员与那个国家的人民进行沟通,故答案填Army officials.
【3】根据Translators have to travel a lot and work in unpleasant and dangerous situations as the country is now at war.可知,伊拉克局势令人不快和危险的原因是这个国家处于战争状态,故答案填The country is at war.
【4】根据Alaskan crab fishermen are some of the highest paid workers in the world,making as much as 50,000 dollars for 3 to 5 days’ work.可知,一名螃蟹渔民工作3到5天的工资是50,000 dollars,故答案填50,000 dollars.
【5】根据The working conditions are also hard with most fishermen only sleeping for a couple of hours every day.可知,大多数螃蟹渔民的日常睡眠时间是几个小时,故答案填A couple of hours.