题目内容

【题目】

Henry is going through a very hard time. His wife just passed away. He feels that life without her is _________. For months, Henry sits in his house, doing_________.

Henry’s neighbor, an old woman named Lisa,_________him one day. She has not seen him outside in days! She asks him to come_________to the fence (篱笆) next to her house.

“Hello, Henry! Just look at this fence. It is falling down. You are a strong man. Can you help me fix this fence?” Lisa asks.

Henry is angry inside. He thinks the old lady is not polite. But she is not able to fix the fence herself, so he_________.

Henry works on the fence for days._________he finishes, she thanks him. Henry smiles for the first time in months.

Henry no longer feels that_________ispointless. He finally understands that Lisa was being polite. She knows that staying busy can help us forget our sadness. He helped her, but she_________saved him.

1A.educationalB.meaninglessC.famous

2A.nothingB.everythingC.something

3A.seesB.acceptsC.refuses

4A.fartherB.closerC.slower

5A.agreesB.criesC.refuses

6A.BeforeB.WhenC.Though

7A.mistakeB.predictionC.future

8A.trulyB.carefullyC.possibly

【答案】

1B

2A

3A

4B

5A

6B

7C

8A

【解析】

本文讲述了亨利的邻居丽莎帮助亨利度过一段非常艰难的时期的故事。亨利的妻子刚刚去世。他觉得没有她生活毫无意义。亨利的邻居让他帮忙修理她家的篱笆。当他做完后,她感谢他。亨利露出几个月来第一次微笑。亨利不再觉得未来毫无意义。他帮助了她,但她真的救了他。她知道忙碌可以帮助我们忘记悲伤。

1句意:他觉得没有她生活毫无意义。

考查形容词辨析。educational教育的;有教育意义的;meaningless毫无意义的;famous著名的。根据上文“Henry is going through a very hard time. His wife just passed away.(亨利正在经历一段非常艰难的时期。他妻子刚刚去世。)”可知此句是“他觉得没有她生活毫无意义”。故选B

2句意:几个月来,亨利坐在家里,什么也不做。

考查不定代词。nothing没有什么;everything所有事物,一切;something某事;某物。根据上文“他觉得没有她生活毫无意义。”可知“几个月来,亨利坐在家里,什么也不做”。故选A

3句意:亨利的邻居,一位名叫丽莎的老太太,有一天看见他。

考查动词辨析。sees看见;accepts接受;refuses拒绝。根据下文“She has not seen him outside in days!(她好几天没在外面见过他了!)”可知“亨利的邻居,一位名叫丽莎的老太太,有一天看见他”。故选A

4句意:她让他靠近她家旁边的篱笆。

考查副词比较级。farther更远;closer更接近;slower更慢。根据下文丽萨问“Hello, Henry! Just look at this fence. It is falling down. …(你好,亨利!看看这篱笆。它正在倒下……)” 可知“她让他靠近她家旁边的篱笆”。故选B

5句意:但她自己不能修好篱笆,所以他同意了。

考查动词辨析。agrees 同意;cries哭泣;呼喊;refuses拒绝。根据上文“但她自己不能修好篱笆”可知“他同意给她修篱笆了”,故选A

6句意:当他修理完成时,她非常感谢他。

考查连词辨析。Before在……以前;When当……时候;Though虽然;尽管。根据上文“Henry works on the fence for days.(亨利在篱笆上工作了好几天。)”可知“当他修理完成时,她非常感谢他”。故选B

7句意:亨利不再觉得未来毫无意义。

考查名词辨析。mistake错误;prediction预测;future未来。根据上文“Henry smiles for the first time in months.(亨利几个月来第一次微笑。)”可知此句句意是“亨利不再觉得未来毫无意义”。故选C

8句意:他帮助了她,但她真地挽救了他。

考查副词辨析。truly真地;真正地;carefully仔细地;小心地;possibly可能;或许。根据上文“亨利不再觉得未来毫无意义。”可知“他帮助了她,但她真地挽救了他”。故选A

本文是一篇记叙类的完形填空,难度中等。本文讲述了亨利的邻居丽莎帮助亨利度过一段非常艰难的时期的故事。考生需认真阅读短文,仔细审题,要注意抓住故事情节,理解文章脉络,领会作者的写作意图,注重语境的理解,前后句之间的联系,在语境中斟酌所选的答案,首先正确理解选项的意思,然后根据语境确定句意,最后确定选项。例如,第5小题,三个选项的意思是:agrees 同意;cries哭泣;呼喊;refuses拒绝。根据上文“但她自己不能修好篱笆”可知“他同意给她修篱笆了”,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Zhao Jing is now a famous calligrapher(书法家) in Anhui. His works are getting more and more popular. Zhao Jing was a worker in a factory several years ago. His family lived a happy life until an accident happened to Zhao Jing.

One day, he was badly hurt by a large machine. The operation lasted for three hours. He woke up to find that he had lost both of his arms. That made him so sad that he even thought of ending his life. However, his wife's and parents' selfless love helped him to cheer up again. “I shouldn't depend on my parents or my wife for the rest of my life. I want to learn penmanship(书法).” Zhao Jing told his family about his resolution.

Zhao Jing went from door to door to collect waste paper. He bit() the writing brush with his teeth and began to write. He keeps on writing for thirty years. The piles of used paper and so many old brushes in the room made his dream come true. He is so good at penmanship that he has won lots of prizes.

“Never Give Up Your Dreams” is Zhao Jing's motto(座右铭) and he will continue his steps.

1What did Zhao Jing do before that accident?

________________________________________________________________________

2What made Zhao Jing cheer up again after the operation?

________________________________________________________________________

3How did Zhao Jing practice writing?

________________________________________________________________________

4把短文第二自然段中画线句子翻译成汉语。

________________________________________________________________________

5给短文拟一个恰当的标题。

________________________________________________________________________

【题目】

English book Animal Farm (1945) tells a story about farm animals. They are fed up with (受够了) Mr Jones, the farmer. He treats them badly, so they decide to kick him off the farm and run the farm themselves.

One day an old pig called Old Major gathers the animals around him. He tells them that all animals should stand together. He says they should take over the farm. They say that all animals are equal.

After they get rid of (摆脱) Mr Jones, two pigs become the leaders of Animal Farm. One pig called Snowball is a great speaker. He has big ideas for Animal Farm. The other leader is a pig called Napoleon. Napoleon is a crafty (狡猾的) animal. He brings together supporters by offering them advantages.

Napoleon makes a war against Snowball and kicks him away from the farm. He turns Snowball into a big enemy. He says that Snowball is working with Farmer Jones and other farmers to do harm to Animal Farm.

But as it turns out it is Napoleon who is working with the enemies of the animals. He joins up with the old human enemies of the animals. But he tells the animals that he is working for them. At the same time the animals work hard. It seems that it is as bad to live under Napoleon as it was under Farmer Jones!

Why is the story so important?

Animal Farm is an excellent choice for learners of English because it’s very short. The language is also simple.

Like many famous stories Animal Farm is not just a book. It was played on the BBC radio in 1947. The big modern way of telling stories is in movies of course. Orwell’s book has become a film twice. Perhaps it won’t surprise you that the first one (1954) was a cartoon. In 1984 another film was made. This was a live-action (真人版的) film. The famous book has also been put on in the theater. In 1984 a play was made and it toured a number of British cities.

【1】 Which is the right order of what happened in the story?

a. Napoleon turns snowball into a big enemy.

b. Animals are tired of Mr Jones.

c. Snowball becomes one of the leaders.

d. Napoleon kicks snowball off the farm.

e. Animals get rid of Mr Jones.

A. e a b c d B. a e b d c

C. b e c a d D. b e a c d

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. George Orwell is the writer of the book Animal Farm.

B. All the learners of English should read this book.

C. The book became a film in 1947.

D. Snowball and Napoleon lead the farm in the end.

3What do you think of Napoleon according to the passage?

A. Friendly and kind. B. Polite and helpful.

C. Popular and honest D. Dishonest and unkind

4The purpose of the passage is ______________________.

A. to make an advertisement for a new book

B. to introduce us a famous novel

C. to show a world of animal

D. to attract us to watch a film

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网