题目内容
【题目】![]()
I really enjoyed this movie. It’s a fun movie and I had really good laughs and enjoyed being there. — James
I would recommend this movie to everyone. I honestly think this movie has something you will really enjoy. — Sam
I saw a lot of movies of this kind before, but this one is the best. It is so well-made and I especially (尤其) love the music! — John
I went to see this movie with my eight-year-old twin daughters this Tuesday, really without knowing much about it. My daughters and I were surprised at how funny it was. We just couldn’t help laughing. I would recommend this movie to my friends. — Mary
【1】The poster shows that the movie lasts (持续) _______.
A. 200 minutes B. 220 minutes C. 140 minutes D. 120 minutes
【2】John likes the movie because of _______.
A. the wonderful music B. the funny actors
C. the sweet voices D. the beautiful scenes (场景)
【3】Mary and her twin daughters spent _______ watching the movie.
A. 90 yuan B. 120 yuan C. 135 yuan D. 105 yuan
【答案】
【1】 C
【2】 A
【3】 B
【解析】
这篇短文给我们介绍了《夏洛特烦恼》,这是由沈腾和马丽一起主演的一部喜剧电影。简介下面是四个人对这部电影的评价。
【1】细节理解题。根据海报中Running time: 2 hours 20 minutes可知,这部电影持续2小时20分钟,也就是140分钟,故应选C。
【2】细节理解题。根据短文中John的评价It is so well-made and I especially (尤其) love the music!可知,他喜欢这部电影,尤其是喜欢里面的音乐。故应选A。
【3】细节理解题。题目中问的是Mary和她的妹妹,从短文中找到Mary,根据I went to see this movie with my eight-year-old twin daughters this Tuesday,可知,Mary和八岁的双胞胎妹妹想在周二去看这部电影,然后根据海报中的票价Price: Weekdays-40 yuan 25 yuan(children under 7) 可知,40*3=120yuan ,他们三个人总共需要花费120元,故选B。
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A Big Sale (甩卖) for the May Day Holiday! | |||
|
|
|
|
|
|
|
|
Time: April 28th ~May 3rd 8:30 a.m.~ 9:30 p.m. | |||
(1)This may be an advertisement (广告) of a.
A.bookshop
B.cinema
C.restaurant
D.supermarket
(2)If Mrs. Li wants to buy a bag of rice, two kilos of eggs and three cartons of milk, she should pay.
A.¥40
B.¥56
C.¥76
D.¥156
(3)When can we buy these things at a low price?
A.At 7 a.m. on May 1st.
B.At 9 p.m. on April 30th.
C.At 8 p.m. on May 4th.
D.At 10 a.m. on April 3rd.