题目内容
【题目】Li Lei comes from Nanjing. Nanjing is the capital of Jiangsu province(省). Many people live and work there. There're many shopping malls in the big city. It's a very beautiful city.
Spring is the best season in Nanjing. It's warm and sunny. People like to go out to spend their holidays in the open air. It's one of the most beautiful cities in China. There're many interesting places to visit. People can visit Sun Yet-sen Mausoleum(中山陵), the Confucious Temple and so on. People can also buy many souvenirs there. People often go to the Confucious Temple in the evening because it is more beautiful than in the daytime. There're different kinds of colourful lights everywhere. People like eating the special snacks there, too.
【1】Where is Li Lei from?
A. Nanjing. B. Beijing. C. Nanning. D. Suzhou.
【2】What's the capital of Jiangsu?
A. A warm city. B. A big city. C. A beautiful city. D. Nanjing.
【3】Are there many shopping malls in the city?
A. No, there aren't. B. Yes, there are.
C. No, there are. D. Yes, there aren't
【4】Why do people often go to the Confucious Temple at night?
A. It's bigger. B. It's warmer.
C. It's more beautiful. D. It's interesting.
【5】What do people often do during their holidays?
A. People often go out in the open air. B. People often stay at home.
C. People often go shopping. D. People often read books at home.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】试题分析:短文简单介绍了美丽的南京,包括她的美丽季节、名胜古迹和风味小吃。
【1】题意:李磊来自哪里?考查细节理解题。根据第一句Li Lei comes from Nanjing.,可知选A。
【2】题意:江苏的省会是哪里?考查细节理解题。根据第二句Nanjing is the capital of Jiangsu province,可知选D。
【3】题意:这个城市有很多购物中心吗?考查细节理解题。根据There're many shopping malls in the big city.,可知是肯定回答,故选B。
【4】题意:为什么人们常常晚上去夫子庙?考查细节理解题。根据People often go to the Confucious Temple in the evening because it is more beautiful than in the daytime.,可知晚上比白天更美丽,故选C。
【5】题意:人们在假期里经常做什么?考查细节理解题。根据People like to go out to spend their holidays in the open air.,可知人们喜欢到户外度假,故选A。