题目内容
【题目】 How would you feel if someone decided to take away your park? Well that's what's happening in my community. There's a park that some people want to turn into a golf course (高尔夫球场). Let me tell you why I think it's a bad idea.
First, a park is meant to be for the whole community. Not everyone likes golf, so not everyone will get to use the park. This isn't fair. A community park should have open spaces for everyone to use.
Second, to make way for the golf course, lots of playground equipment (设施) will have to be moved or knocked down, which is a waste of time and money. It's also a waste of perfectly good equipment. The swings, for example, will probably just end up as litter.
Third, what about giving young people something to do? Not all kids are crazy about golf. At the moment, the park has a skating place and a playground. These attract lots of kids from the community. If you turn the park into a golf course, these kids won't have anywhere to go and they won't have anything to do.
This means that they will stay at home and turn on a video game rather than get some exercise. It also means that they might be out on the street causing trouble. Wouldn't it be better to give them something to do at the park?
Finally, golf is expensive. Building a golf course and maintaining (维护)it costs a lot of money. Who is going to pay to maintain the golf course? What about those people who can't afford to join a golf club? That means that the golf course will only be available to people with lots of money.
Turning our park into a golf course is a bad idea. I suggest we have a community meeting before plans go any further.
【1】Some people want to change the park into __________.
A.a golf clubB.a golf courseC.a parkD.a skating place
【2】According to Paragraph 4, having nowhere to go will make some children
A.go to get some exerciseB.fall in love with golf
C.play video games at homeD.go to the street and make friends
【3】Which of the following shows the structure of the passage?
(P=Paragraph)
A.
B.
C.
D.![]()
【4】What is the writer's purpose in writing this passage?
A.To help carry out further plans.
B.To make the park more beautiful.
C.To encourage children to go skating.
D.To stop the golf course from being built.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】D
【解析】
文章大意:本文从4个方面论述了把社区公园变成高尔夫球场的弊端,想要由此来阻止高尔夫球场的建设。
【1】
细节理解题。根据文章中的信息 There's a park that some people want to turn course into a golf有人想把一个公园转变成为一个高尔夫球场,故选B。
【2】
细节理解题。根据文章第四段倒数第三句话 This means that they will stay at home and turn on a video game rather than get some exercise这就意味着他们将会待在家里打开电子游戏而不是去锻炼,故选C。
【3】
文章结构题。根据文章第一段最后一句话let me tell you.. . a bad idea让我该诉 你为什么这是一个坏主意,接着文章二、三、四、五段分别用first首先;second第 二;third第三;finally最后。分别列举理由;最后一段第一句话Turning our park into a golf course is a bad idea可以知道是总结不愿意把公园改成高尔夫球场, 属于总-分-总。故选D。
【4】
写作目的题。文章主要从四个方面讲解了把社区公园变成高尔夫球场的弊端,从而想阻止高尔夫球场的建造。故选D。
【题目】 俗话说“无规矩不成方圆”,为了营造良好的家庭氛围,使子女养成良好的生活习惯,每个家庭都会制定这样或那样的家规。假如你是李华,你的美国朋友Robert对中国的家庭文化很感兴趣,请根据图表提示,用英语写一封电子邮件介绍你的家规,词数80左右。
| Family Rules | 1. after school, come back home 2. not, allow, play computer games 3. do some housework … |
My Wishes | 1.make me relaxed 2.organize my own life … |
注意事项:
1.必须包含所提示的信息,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数;
2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;
3.请勿在文中使用真实的姓名、校名及提示信息以外的地名。
Dear Robert,
I'd like to share my family rules with you. ______________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________