题目内容

【题目】 How would you feel if someone decided to take away your park? Well that's what's happening in my community. There's a park that some people want to turn into a golf course (高尔夫球场). Let me tell you why I think it's a bad idea.

First, a park is meant to be for the whole community. Not everyone likes golf, so not everyone will get to use the park. This isn't fair. A community park should have open spaces for everyone to use.

Second, to make way for the golf course, lots of playground equipment (设施) will have to be moved or knocked down, which is a waste of time and money. It's also a waste of perfectly good equipment. The swings, for example, will probably just end up as litter.

Third, what about giving young people something to do? Not all kids are crazy about golf. At the moment, the park has a skating place and a playground. These attract lots of kids from the community. If you turn the park into a golf course, these kids won't have anywhere to go and they won't have anything to do.

This means that they will stay at home and turn on a video game rather than get some exercise. It also means that they might be out on the street causing trouble. Wouldn't it be better to give them something to do at the park?

Finally, golf is expensive. Building a golf course and maintaining (维护)it costs a lot of money. Who is going to pay to maintain the golf course? What about those people who can't afford to join a golf club? That means that the golf course will only be available to people with lots of money.

Turning our park into a golf course is a bad idea. I suggest we have a community meeting before plans go any further.

1Some people want to change the park into __________.

A.a golf clubB.a golf courseC.a parkD.a skating place

2According to Paragraph 4, having nowhere to go will make some children

A.go to get some exerciseB.fall in love with golf

C.play video games at homeD.go to the street and make friends

3Which of the following shows the structure of the passage?

(P=Paragraph)

A.B.C.D.

4What is the writer's purpose in writing this passage?

A.To help carry out further plans.

B.To make the park more beautiful.

C.To encourage children to go skating.

D.To stop the golf course from being built.

【答案】

1B

2C

3D

4D

【解析】

文章大意:本文从4个方面论述了把社区公园变成高尔夫球场的弊端,想要由此来阻止高尔夫球场的建设。

1

细节理解题。根据文章中的信息 There's a park that some people want to turn course into a golf有人想把一个公园转变成为一个高尔夫球场,故选B

2

细节理解题。根据文章第四段倒数第三句话 This means that they will stay at home and turn on a video game rather than get some exercise这就意味着他们将会待在家里打开电子游戏而不是去锻炼,故选C

3

文章结构题。根据文章第一段最后一句话let me tell you.. . a bad idea让我该诉 你为什么这是一个坏主意,接着文章二、三、四、五段分别用first首先;second 二;third第三;finally最后。分别列举理由;最后一段第一句话Turning our park into a golf course is a bad idea可以知道是总结不愿意把公园改成高尔夫球场, 属于总--总。故选D

4

写作目的题。文章主要从四个方面讲解了把社区公园变成高尔夫球场的弊端,从而想阻止高尔夫球场的建造。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever started to read a book in English, then stopped because it was too hard? Don’t worry! You’re on the right track. Books are an amazing tool for learning languages but some are easier to use than others Here are my top tips for using books to learn English.

Read dual-language books

Dual-language books (or ‘parallel texts’) are the same story written in two languages. They have your native language on one page and your target language on the other, so you can quickly check what a word means.

Read new children’s books

Learning a language is the perfect excuse to dive back into the magical land of fairy tales and unicorns or the exciting world of spies and secret agents. Children’s books use simpler language and are fun to read. Look for books with pictures, as they help you to follow the story.

Read your favourite childhood book in English

Do you have a beloved childhood book in your own language? Find a copy of it in English! You know lots about the fictional world, the characters and the story already, so it is much easier to understand what is happening.

Read comic books

Sometimes when we are reading in a foreign language, longer stories can seem impossible to finish because it feels like there are too many new words. Comic books have fewer words per page, and lots of pictures so that you don’t get lost.

Make notes!

If you are using a book to learn English buy a cheap copy you can write in. Don’t be afraid to write translations and thoughts in the margins (页边空白), as your notes can help you to remember. Starting to read in foreign language does not need to be scary. With the advice above, you will be reading in English in no time at all! Remember that you can use these tips for films and television too. Try watching children’s television shows in English or turning on English subtitles (字幕) when watching film online.

1Are books an amazing tool for learning languages?

_____________________________________________________

2What are Dual-language books?

______________________________________________________

3Why does the writer suggest us to read Children’s books?

______________________________________________________

4Which kind of books is much easier to understand what is happening?

_____________________________________________________

5What’s the passage mainly about?

_____________________________________________________

【题目】 俗话说“无规矩不成方圆”,为了营造良好的家庭氛围,使子女养成良好的生活习惯,每个家庭都会制定这样或那样的家规。假如你是李华,你的美国朋友Robert对中国的家庭文化很感兴趣,请根据图表提示,用英语写一封电子邮件介绍你的家规,词数80左右。

Family Rules

1. after school, come back home

2. not, allow, play computer games

3. do some housework

My Wishes

1.make me relaxed

2.organize my own life

注意事项:

1.必须包含所提示的信息,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数;

2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;

3.请勿在文中使用真实的姓名、校名及提示信息以外的地名。

Dear Robert,

I'd like to share my family rules with you. ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

【题目】

Luisa’s Letter

Luisa checked the mailbox. An eggshell-white envelope lay on top of all the letters. It was still there, thank goodness. She picked it and put it into her bag.

Upstairs, she handed the remaining letters to her mother. “How was school, Luisa?” Mom asked.

“It was fine,” said Luisa, giving her mother a quick hug.

In her room Luisa tried to focus on her English homework, but the letter called to her. It had traveled more places than she had. All her life, Luisa had lived in Seville, an ancient city in the southwest of Spain. Luisa loved her hometown, but she wanted to see the world.

A year abroad! What an attractive possibility! But Luisa couldn’t bring herself to raise the subject with her parents because her parents just wanted her to stay in Seville, get married, give them grandchildren. Last spring, on her own, she applied for(申请) a year of high school in England. Now, this envelope held her answer.

Luisa went to the kitchen to help with dinner. She asked, “Mom, do you ever think about traveling?

I mean, I want to. And maybe someday…live somewhere else.”

Luisa’s heart beat harder as she waited for her mother’s reaction. But Mom nodded. “Luisa, of course you’d like to travel. I want that for you and…”

Just then Dad arrived. When they sat down at the table to eat, Dad said, “Seville is the best, yes, my Luisa?” Luisa’s heart sank(为之一沉). Dad continued, “Why would people want to leave Seville?” Mom smiled, “When Luisa is old enough, we can discuss with her what’s best for her future.”

Dad raised an eyebrow but didn’t argue.

Luisa couldn’t wait any longer, but her parents’ easy chatter(聊天)was the sound of her childhood. She sank deeper into her chair and listened. Home would always be here. But when the time was right, she’d leave. And she wanted it to be with her parents’ support.

“Something came in the letter,” she said at last. “I want you to see.” She took out the letter. “I’m sorry I didn’t tell you,” her voice was shaking. “I wanted this more than anything.” Luisa waved at the unopened envelope. “But only if you say it’s okay.”

1Last spring, Luisa________.

A.traveled abroad with her parentsB.got married and started a family

C.discussed her future plan with her motherD.applied for a year of high school in England

2How did Luisa feel as she waited for her mother’s reaction in the kitchen?

A.Excited.B.Nervous.C.Proud.D.Regretful.

3Luisa decided to tell her parents about the letter because________.

A.she wanted her parents’ supportB.she had already known the answer

C.her parents asked her for the letterD.her parents were unwilling to wait

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网