题目内容
【题目】 Welcome to Happy Toy Store! We have the most popular robot toys! Come here and have a look! You can't miss it!
Name: Nicky Price: $210 For kids over 7 Nicky can make simple dishes. It is the most popular robot toy of the year 2018. |
Name: Cow Price: $195 For kids over 5 It looks like a cow and has four legs. It can move his legs freely(自由地) and dance. |
Name: Michael Price: $220 For kids over 10 It has a big screen on his face. You can use it to learn English online and play games. |
Name: Susan Price: $180 For kids over 8 It is the smallest robot in our store, but it can teach children to speak different languages. |
【1】The robot Nicky can __________.
A.dance for childrenB.play games with children
C.cook simple foodD.speak two languages
【2】Today is Ben's 6th birthday. His parents can give him the robot __________.
A.NickyB.CowC.MichaelD.Susan
【3】What do we know about the robot Michael?
A.Its price is $200.B.It's for the kids at the age of 9.
C.It has a big screen on his back.D.Children can use it to study.
【4】The robot Susan is __________ than the other three robots.
A.smallerB.smarterC.more popularD.more expensive
【5】Sara wants to buy two robot toys, but she only has $380. She can buy __________.
A.Michael and CowB.Nicky and SusanC.Michael and NickyD.Susan and Cow
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
本文是对“快乐玩具商店”四款受欢迎的机器人玩具的介绍。
【1】A. dance for children为孩子们跳舞;B. play games with children和孩子们玩游戏;C. cook simple food做简单的饭菜;D. speak two languages说两种语言。根据Nicky can make simple dishes.可知,Nicky可以做简单的饭菜。故选C。
【2】根据文中内容可知,四款机器人玩具Nicky、Cow、Michael和Susan对应的儿童年龄分别是kids over 7、kids over 5、kids over 10、kids over 8,因此只有Cow适合6岁的儿童。故选B。
【3】根据表格中对机器人玩具Michael的介绍可知:Price: $220,故A选项错误;For kids over 10,故B选项错误;It has a big screen on his face.,故C选项错误;You can use it to learn English online and play games.,故D项正确。故选D。
【4】根据对Susan的介绍“It is the smallest robot in our store…”可知,Susan比其他的机器人玩具更小。故选A。
【5】根据文中内容可知,四款机器人玩具Nicky、Cow、Michael和Susan对应的价格分别是$210、$195、$220和$180,故380美元只能买Cow和Susan这两款玩具。故选D。
本文是一则广告,文中分别介绍了四款机器人玩具Nicky、Cow、Michael和Susan的价格、适用年龄及特点。小题的共同点是,都是根据四个机器人玩具的价格、适用年龄及特点这三个属性设题。这类题,如果根据已知机器人玩具的名字考查其他属性,先定位到这个机器人玩具,然后对比选项和机器人玩具的属性,选出答案。如果根据已知属性,推理机器人玩具,先找到每个机器人玩具该属性的数据,然后综合判断,选出答案。如小题5,根据题干可知,考查的属性为价格,根据文中内容可知,四款机器人玩具Nicky、Cow、Michael和Susan对应的价格分别是$210、$195、$220和$180,故380美元只能买Cow和Susan这两款玩具。故选D。
【题目】阅读下列图表,回答 43-45 小题。
Jackson’s Yearly Sale This week only (Open from 9 a.m. to 9 p.m.) Men’s and women’s clothing: Shoes, coats, sweaters, swimwear and jeans Furniture(家具): Sofas, dining tables, chairs and bookcases Address: The corner of Main and East Street |
Smile's is having a big weekend sale TVs, radios, and computers Open from 10 a.m. to 6 p.m. in Fort Street Mall |
Apple |
Open Time: 8: 00 a.m. to 6: 00 p.m.
![]()
Come and see what we have on sale for your office! On First Street
30% off office furniture: Desks and bookcases
20% off office equipment(设备): Typewriters(打印机) and telephones 10% off office things: Pens and paper
【1】A telephone used to be $200 at Apple, but you only have to pay for it now.
A.$140.B.$160C.$180
【2】Our school needs sofas and something for teachers to take notes, we should go to .
A.Jackson's and Smile'sB.Smile's and AppleC.Jackson's and Apple
【3】From the chart, we can learn .
A.we can go and buy some desks at 7 p.m.
B.Jackson’s has the longest opening hours in a day
C.if we want to buy some women’s clothes, we can go to First Street