题目内容
【题目】短文7选5(5选5等)
Have you ever spent a night on a train? In the world of high speed railways and low-fare(价格低廉) airlines, traveling by night train sounds out of date. The main way of railway travel is long gone in most European countries and the United States. 【1】 They are considered rather economical(节省的) ways of traveling from city to city as the fares are a lot lower than flights and traveling between cities takes many hours or even days.
The first extensive(广泛的) use of sleeping cars started in the 1830s in the US. A name worth mentioning here is George Pullman, an American industrialist. In the 1860s, Pullman successfully ran his sleeping car business by offering all kinds of good services. The food provided on the comfortable Pullman trains was as delicious as that in the best restaurants of that time. 【2】
Considering the time spent, business people may prefer to travel by plane, but modern sleeping cars provide an comfortable way of traveling. 【3】 The other advantage is that sleeping cars take you directly to the big city stations, while most airports are usually located far away from the city centers. 【4】
A. The Pullman trains quickly became popular as a result of his creation.
B. The planes are often late and uncomfortable.
C. But in China and India, night trains are quite common.
D. So if you are not in a rush, overnight trains are a great way to get around.
E. One advantage of overnight trains is that you are getting a night's rest while traveling.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】E
【4】B
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了卧铺火车的起源和优点,并且拿卧铺火车和其他更快速的交通工具略微进行了比较。
【1】句意:但是在中国和印度,夜间火车还是相当常见的。
根据后文说这是比较经济、节约的交通方式,可知横线处说的是火车,故选C。
【2】句意:普尔曼火车很快因为他的创新变得大受欢迎。
根据前文说到普尔曼对他的列车服务等做了一些创新,不仅有卧铺,还有美味的食物,可知此处是说他的列车因此大受欢迎,故选A。
【3】句意:过夜火车的一个优势就是你在旅行途中还能得到一夜好的睡眠。
根据前文在说卧铺火车让你的出行更舒适,可知此处在详细解释它的好处,故选E。
【4】句意:飞机经常晚点,而且不舒适。
根据这一部分内容,可知是在拿飞机和卧铺车厢进行比较。前文在夸卧铺火车,指出飞机的不足之处,可知此处还是在说飞机和卧铺火车相比的不足之处,故选B。
【题目】假定你是李磊,请你对美国朋友Anna的邮件进行回复。
写作要求:
你可以根据邮件内容作适当发挥;
邮件中不得出现真实的姓名和校名;
词数80左右。
From:anna234@sina.com Subject:school project |
Hi there! How is everything going? Haven’t heard from you for a long time. We are doing a project at school about how different teenagers in the world have fun. I’d really like you to help me if you can. So can you tell me: what things you do to have a wonderful time which one do you like best and why why you think having fun is important If you can think of anything else to write, please do! In return, I’ll send you some great pictures of me and my friends in California. Thanks very much, and write soon! Anna |
From:lilei356@sina.com Subject:school project |
Hi, Anna, ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Li Lei |