题目内容
【题目】
![]()
46.This festival is celebrated to remember the poet Qu Yuan who brought peace and wealth to the state but ended up drowning(淹死) himself river. People got to the river by boat and threw rice dumplings into the water, hoping that the fishes ate the rice dumplings instead of Qu Yuan's body. For thousands of years, thefestival has been marked by rice dumplings and dragon boat races. |
47.This festival is the most important festival in China. It starts on the first day of the first month according to the Chinese lunar calendar. On New Year's Eve, each family sits together eating, talking and watching TV for almost the whole night. The children can get presents from their parents or grandparents. |
48.It is celebrated on the 15th day of the 8th month of the lunar calendar. It is a time for family members and loved ones to get together to eat mooncakes and enjoy the full moon. It is also a harvest(收获) festival. Most families have a dinner together to celebrate the festival |
49.The festival usually happens on the fourth of April every year. It is a time to remember the dead. More importantly, it is a period to honor and to show respect to our ancestors and dead family members. Besides, it is a time of many different activities, among which the main ones are tomb sweeping, taking a spring outing and flyIng kites. |
50.It falls on the fifteenth day of the fist lunar mouth. It is an important part of the Spring Festival , and marks the official end of the long holiday. At the festival, people have many activities such as eating yuanriao, guessing lantern riddles, watching fireworks and lanterns, and others. |
【1】________
【2】________
【3】________
【4】________
【5】________
【答案】
【1】D
【2】A
【3】F
【4】C
【5】B
【解析】
文章介绍了中国的几个传统的节日。
【1】根据thefestival has been marked by rice dumplings and dragon boat races.龙舟比赛,可知是端午节;故选D
【2】根据This festival is the most important festival in China. It starts on the first day of the first month according to the Chinese lunar calendar.可知是春节;故选A
【3】根据It is celebrated on the 15th day of the 8th month of the lunar calendar.可知是中秋节;故选F
【4】根据It is a time to remember the dead.可知是清明节;故选C
【5】根据.It falls on the fifteenth day of the fist lunar mouth.可知是元宵节;故选B
【题目】根据表格提供的信息,介绍自己的变化。
Things to do | When I was a child | Now |
read | comic books and story books | novels and magazines |
eat | junk food | healthy food |
watch | cartoons on TV | thrillers at the theater |
do…at school | play games with my classmates | play computer after class |
I used to like reading comic books and story books when I was a child. But now I like reading novels.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500.
B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20.
D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.
【4】If you choose a Land Rover Discovery, you will__________.
A. spend less money on fuel B. take 5 people at most each time
C. be more friendly to the environment D. be able to drive on rough roads