题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
Day and night across China, groups of middle-aged retirees, mostly women, gather together to dance in open space, like squares and parks. They are known as "guang chang wu da ma". Their love for square dancing has made them a national phenomenon (现象).
However, some people don't think highly of it. Their music is too loud, and they take up too much public space. Besides, they even dance at improper (not proper) places-such as the square in front of the Louvre in Paris, where Chinese tourists broke into a dance last year.
Even so, the dancers are growing in number and style. Li Dong, 46, is a pioneer in this field.
"In addition to keeling fit, square dancing has become so popular because older people who are free from work and from raising children want to be connected with one another. But I think that square dancing has a deeper meaning."
By teaching herself different dances, such as Latin, Tango and Cha-cha, Li adds variety (花样) to square dancing. "Although we are old, we are curious (好奇的) and want to try different dance style," she adds, "because square dancing has attracted so much attention, I want to take it seriously. "
As for people's objection (反对), Li says her team has taken the suggestion of turning down the volume (音量) and dancing at proper sites. "We are not a trouble at all."
(1)Why does the writer mention Chinese tourists broke into a dance in front of the Louvre in Paris?
A.Because their music was too loud.
B.Because they weren't dancing at a proper place.
C.Because they took up too much space.
D.Because they wanted to show their dancing to others.
(2)Which of the following is NOT the reason why older people love square dancing?
A.It can help them keep healthy.
B.They want to communicate with one another
C.They are free from work and raising children.
D.They want to attract people's attention.
(3)As for people's objection, Li has .
A.taught herself different dances like Latin, etc.
B.danced better than before
C.put on beautiful dresses
D.tried to make less noise and choose proper sites
(4)Which words can be used to describe Li Dong?
A.Curious and creative.
B.Helpful and careful.
C.Kind and funny.
D.Patient and active
(5)This passage most probably comes from .
A.A story book
B.A science magazine
C.A newspaper
D.A text book
【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】短文记录了对风靡中国的广场舞的不同看法。
(1)B 细节理解题。根据原文第二段中的"Besides. they even dance at improper (not proper) places such as the square in front of the Louvre in Paris.……"可知:一些中国游客在巴黎卢浮宫博物馆前的广场上跳舞,这起事件是跳舞的场合、地点不对。故选B。
(2)D 推理判断题。题干意为:下列四种说法哪一个不是老年人喜欢跳广场舞的原因。A项意为"它能帮助人们保持身体健康";B项意为"她们想要互相交流沟通";C项意为"她们不再工作和喂养孩子,而休闲在家";D项意为"她们为了吸引人们的注意"。通读原文第四段可知只有 D项说法在该段没有提到。
(3)D细节理解题。根据原文最后一段中的"Li says her team has taken the suggestion of turning down the volume and dancing: at proper sites"可知:针对人们的反对,跳舞的李冬说她们的舞蹈队已经接受了把音响声音凋低、选择合适的跳舞地点的建议。故选D。
(4)A 推理判断题。根据原文第五段中的 "Li adds variety to square dancing."可知:她给广场舞自己设计添加了几个动作,可见她富有创造性;由该段中的 "Although we are old, we are curious and want to try different dance style"可见她对新事物好奇心很强。由此可见她是一个充满好奇心理和创造性性格的人。故选A。
(5)C推理判断题。通读全文可知:本文是针对社会热点现象的新闻报道,故推断本文应该来自于报纸。故选C。
【题目】书面表达
根据下表内容,用英语写一篇60词左右的人物介绍。
姓名 | 王林 |
年龄 | 13岁 |
居住地 | 江苏南京 |
长相 | 短发,个子很高,戴眼镜 |
品格 | 友好,乐于助人,学习勤奋 |
所在学校 | 阳光中学 |
爱好 | 游泳,玩电脑游戏,经常在周末和同学一起踢足球, 梅西(Messi)是他最喜欢的运动员和偶像 |
理想 | 当一名足球运动员 |
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________