题目内容
【题目】Chinese Traditional Culture
| Erhu | Weiqi | Calligraphy | Beijing Opera | Chinese Kungfu |
History | 1,000 | 4,000 | 5,000 | 200 | 1,500 |
Famous | A Bing | Nie Weiping | Wang Xizhi | Mei Lanfang | Huo Yuanjia |
Famous | The Moon over a Fountain | / | Lan Ting Xu | Drunken Beauty | / |
Group of people who prefer | The old | People at any age | The old | The old | The young |
【1】_____ came out the latest of the five.
A. Erhu B. Chinese Kungfu C. Beijing Opera
【2】______ was good at calligraphy.
A. Nie Weiping
B. Wang Xizhi
C. Mei Lanfang
【3】When people meet the information about ______, they will think of Erhu.
A. Lan Ting Xu
B. Drunken Beauty
C. The Moon over a Fountain
【4】There are ______ kinds of culture about music.
A. two B. three C. four
【5】Which of the following is NOT true according to the information above?
A. Chinese Kungfu has a longer history than Erhu.
B. The young are fond of Weiqi.
C. Mei Lanfang liked Beijing Opera because he was old.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了中国的传统文化:二胡;围棋;书法;京剧;武术;他们的发展史;他们的代表人物,代表著作,及分别所受不同种类的人们喜欢。
【1】细节理解题。根据表格中的时间可知京剧是最新推出的,故选C
【2】细节理解题。根据表格中书法一栏中,他的代表人物是王羲之。故选B
【3】细节理解题。根据表格中的第一行可知二胡的代表著作是---二泉映月。可知选C
【4】细节理解题。根据表格中的内容可知文中提到了2种关于音乐的内容----二胡和京剧,故选A
【5】细节理解题。根据问题可知一下哪一个是不正确的,通过观察表格可知是只有C是不正确的,梅兰芳是京剧的代表人物,故选C
【题目】
| Name: Wang Yuan From: Chongqing Age: seventeen Jobs: student, singer, actor Favourites: singing, playing basketball, reading Favourite colour: green |
| Name: Yi Yangqianxi From: Huaihua, Hunan Age: seventeen Jobs: student, singer, dancer, actor Favourites: singing,dancing Favouriter colour: red and orange |
| Name: Wang Junkai Form: Chongqing Age: eighteen Jobs: student, singer, actor Favourites: singing, playing the guitar, playing basketball Favourte colour: blue |
【1】Wang Yuan’s favourite colour is _____________.
A. red B. orange C. blue D. green
【2】Yi Yangqianxi is from ----------------
A. Chongqing B. Henan C Huaihua D. Beijing
【3】What does Yi Yangqianxi love doing?
A. Dancing B. Playing the guitar
C. Playing basketball D. Reading
【4】What can we learn from the table(表格)?
A. Wang Yuan and Yi Yangqianxi love playing basketball.
B. Yi Yangqianxi is eighteen years old.
C. Wang Junkai and Wang Yuan are from Chongqing.
D. Wang Yuan loves dancing.