题目内容
【题目】When my first wartime Christmas came, I was in basic training in New Jersey and not sure if I would make it home for the holidays. Only on the afternoon of December 23 was the list of men who would have the three-day holiday posted. I was one of the lucky soldiers. It was Christmas Eve when I arrived home, and a little snow had fallen. Mother opened the front door. I could see beyond her, into the corner of the living room where the tree had always stood, there were lights, all colors, and ornaments (饰品) shining against the green of a pine.
“Where did it come from?” I asked.
“I asked the Gates boy to cut it,” my mother said. “I wouldn’t have had one just for myself, but when in great need…such a rush! He just brought it in this afternoon.”
The pine reached to the proper height, almost to the ceiling, and the Tree Top Crystal Star was in its place. A few green branches reached out a little awkwardly(难看) at the side, I thought, and there was a bit of bare trunk showing in the middle. But the tree filled the room with warm light and the whole house with the pleasant smell of Christmas.
“It’s not like the one you used to find,” my mother went on. “Yours were always in good shape. I suppose the Gates boy didn’t know where to look for a better one. But I couldn’t be fussy because he had tried his best.”
“Don’t worry,” I told her. “It’s perfect.”
It wasn’t, of course, but at the moment I realized something for the first time: all Christmas trees are perfect.
【1】What did his mother’s Christmas tree look like?
A. ![]()
B. ![]()
C. ![]()
D. ![]()
【2】Which of the following is TRUE according to the story?
A. One soldier told the writer he would have a three-day holiday for Christmas.
B. When the writer got home, the Gates boy was cutting a Christmas tree.
C. His mother would not complain for the Christmas tree which looked awkward.
D. All the soldiers were lucky to go home for Christmas during the war.
【3】From the passage, we can infer that ___________.
A. the writer spent his first Christmas during the war
B. the writer didn’t like the tree cut by someone else
C. the writer used to cut very beautiful Christmas tree
D. his mother didn’t want to have a Christmas tree during wartime
【4】What does the writer mean by saying “all Christmas trees are perfect”?
A. Nothing is as perfect as Christmas.
B. Once at home, everything is so nice.
C. During the war, trees are hard to find.
D. All Christmas trees are the most beautiful.
【5】Which would be the best title for the passage?
A. A Soldier and the Christmas Tree B. How Soldiers Spent Christmas
C. The Perfect Christmas Tree D. Christmas and a Special Tree
【答案】
【1】C
【2】C
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
本文讲述了作者的母亲在圣诞节找到的圣诞树不太完美,但是她认为只要过圣诞节时,家里有棵圣诞树,那就是完美的。
【1】C
推理判断题。根据The pine reached to the proper height, almost to the ceiling, and the Tree Top Crystal Star was in its place. A few green branches reached out a little awkwardly(难看) at the side, I thought, and there was a bit of bare trunk showing in the middle.可知这棵圣诞树长得高度几乎到了天花板,树顶上有水晶星,在一侧伸出一些难看的绿色的树枝,中间有些光秃秃的树干,故选C。
【2】C
推理判断题。根据I suppose the Gates boy didn’t know where to look for a better one. But I couldn’t be fussy because he had tried his best.可知作者的母亲认为盖茨家的男孩不知道在哪里能找到更好的松树,他已经尽力了,这已经是很好的圣诞树了,故推断她不会对这个难看的圣诞树进行抱怨,故选C。
【3】C
推理判断题。根据“It’s not like the one you used to find,” my mother went on. “Yours were always in good shape.”可知作者过去找到的圣诞树非常好,故选C。
【4】B
推理判断题。根据“Don’t worry,” I told her. “It’s perfect.” It wasn’t, of course, but at the moment I realized something for the first time:可知虽然这颗圣诞树不好看,但是只要在家里有棵圣诞树,那就是完美的,故选B。
【5】C
标题归纳题。本文讲述了作者的母亲在圣诞节找到的圣诞树不太完美,但是她认为只要过圣诞节时,家里有棵圣诞树,那就是完美的。因此全文围绕着完美的圣诞树展开的,故选C。
【题目】B. 阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。
![]()
How important is your mobile phone to you?
Imagine that you went to a day camp without your phone. How would you feel? Do you think you could get through your 【1】(社会的)life? Share your thoughts with us!
I’m not sure, but why would anyone do so? The mobile phone has brought us a much easier life. My old granny says it has 【2】 (控制)our life. However, my friends and I still think it has many【3】 (优点). |
I would thank it if my family members could leave their mobile phones at home, 【4】(尤其)when we get together. Every time we eat out, my son and his wife are always busy checking and replying to emails, while my 【5】(孙子)plays online games or texts his friends all the time. We only talk to each other when the waiter 【6】(给……看)us the menu. A family get-together is supposed to draw everyone together to have fun, but mobile phones【7】 (引起)people less attention on each other. -----Thomas Miller |
My mobile phone is 【8】 (有帮助的). I use it to check my calendar and to keep in touch with others. The idea of not having it around worries me. 【9】 (一次)I left my phone at home and I couldn’t pay attention to my work at all. My【10】(同伴)in my office have the similar experiences too. -----Alex Watson |