题目内容
【题目】
![]()
Dear Consumers,
I love slipping into a comfortable chair for a long reading — as I relax into the chair, I also relax into the author’s words, stories and ideas. The physical book is so elegant that it disappears into the background, and what remains is the author’s world.
Today, we at Amazon are excited to announce Kindle, a wireless, portable reading machine with instant access to more than 90,000 books, magazines and newspapers.
We’ve been working on Kindle for more than three years. Our top design goal was for Kindle to disappear in your hands — to get out of the way, so you can enjoy your reading. We also wanted to go beyond those thick and heavy books. Kindle is wireless, so whether you’re lying in bed or riding a train, you can think of a book, and have it in less than 60 seconds. No computer is needed, for you do your reading directly from the machine.
We chose the same wireless technology used in advanced mobile phones. But unlike phones there are no monthly wireless bills, no service or data plans, and no yearly contracts. There is no software to install(安装). We want you to get lost in your reading and not in the technology.
Kindle uses a new kind of display called electronic paper. Sharp and natural with no strong light, reading on Kindle is nothing like reading from a computer screen. Kindle weighs only 10.3 ounces — less than a paperwork — but can carry two hundred books. Enjoy learning about Kindle and many thanks!
Jeff Bezos
Founder &CEO
【1】This passage most probably is _________.
A.a letterB.a reportC.an advertisementD.a story
【2】The underlined word “elegant” in the passage means __________.
A.expensiveB.enjoyableC.strangeD.convenient
【3】From the passage we learn that the Kindle is a kind of machine _______.
A.which has neither wires nor weightB.which is operated by a computer
C.which will disappear while readingD.which can find a book within one minute
【4】With the machine, the reader is able to ______________.
A.en joy reading when driving a carB.improve reading skills
C.gain software for freeD.get free from heavy books made of paper
【5】What is Kindle different from mobile phones?
A.It has a much friendlier screen.B.It can work without electricity.
C.It doesn’t require regular payments.D.It is wireless and can be used anywhere
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
短文大意:本文是一则向消费者介绍Kindle的广告信,介绍了无线便携阅读设备Kindle的特点和它与传统手机的区别。
【1】题意:这篇文章很可能是一则广告。考查推理判断。根据开头的dear customers可知,这是写给消费者的信,目的是推销某个产品,所以是一则广告,故选C。
【2】题意:在文章中,带下划线的单词“elegant”意思是__________。考查词义理解。A. 昂贵的;B. 愉快的;C. 奇怪的;D. 方便的。根据it disappears into the background, and what remains is the author’s world.可知这是一种令人放松的美妙状态,enjoyable符合题意,故选B。
【3】题意:从文章中我们了解到Kindle是一种可以在一分钟内找到一本书的机器。考查细节理解。根据第二段Kindle, a wireless, portable reading device with instant access to more than 90,000 books, magazines and newspapers可知,这是用来阅读的方便快捷的设备,故选D。
【4】题意:有了这台机器,读者就能从沉重的纸质书中解脱出来。考查细节推断。根据第一段和第二段内容可知,该设备可以帮助读者摆脱传统的厚重的纸质书籍,故选D。
【5】题意:Kindle和手机有什么不同?考查细节理解。根据But unlike phones there are no monthly wireless bills, no service or data plans, and no yearly contracts. There is no software to install. 与手机不同的是,它没有每月的无线账单,没有服务或数据计划,也没有年度合同,没有软件可以安装,可知It doesn’t require regular payments.符合题意,故选C。