题目内容
【题目】阅读下列短文, 从下面每题的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案
Please help us protect works of art on show in the galleries by following the rules. We wish your help would keep the art safe so that it may be enjoyed by more people.
Do not touch works of art. |
Thank you for following these rules to help keep the art safe!
(1)What does the underlined word “slightest” mean?
A. Heaviest.
B.Fastest.
C.Slowest.
D.Gentlest.
(2)Why can visitors use pencils to write?
A. Because they can make better pictures with them.
B. Because pencils cannot destroy the works at all.
C. Because pencil marks are good for the works of art.
D. Because pencil marks are easier to be removed.
(3)Which of the following signs is NOT mentioned in the passage?![]()
(4)What's the passage mainly about?
A. Drawing pictures in a gallery.
B. Some rules in the galleries.
C. How to take photos in the galleries.
D. Taking photos in the galleries.
【答案】
(1)D
(2)D
(3)
A
(4)B
【解析】短文向我们介绍了看画廊时要注意的规则。
(1)词义推测题。结合句意可知是slightest是最细微的意思,故选D。
(2)细节理解题。从a pencil mark is easier to be removed than a pen mark可知选D。
(3)细节理解题。文中提到Do not touch works of art.不要触摸;No food or drinks.不准吃东西;No flash photography不准用闪光的照相机拍照,故没有提到的只有A。
(4)主旨概括题。文章主要介绍了看画廊时的规则,故选B。
【题目】阅读下列短文,从下面每题的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案
Tom has many friends, and here are some of his friends' hobbies.
| Mary: |
| Harry: |
| Mike: |
| Lisa: |
| Victor: |
(1)Mary likes doing all the following things EXCEPT _________.
A.collecting stamps
B.reading magazines
C.going to the library
D.reading newspapers
(2)Who would prefer being outdoors to do sports?
A.Harry.
B.Mary.
C.Mike.
D.Lisa.
(3)What is the problem that Lisa often has in her job?
A.She has to deal with office politics.
B.She has to go to her office every day.
C.She never thinks that her job is difficult.
D.She has to solve problems by herself.
(4)Why is Victor's life very stressful?
A.Because some of the doctors are in a hurry.
B.Because he always feels bored.
C.Because only a few doctors are in great need.
D.Because he has to save too many dying patients.