题目内容

【题目】

Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students.

I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342.

Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979.

I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number.

根据表格内容,选择正确答案。

1Where is John Brown from?

A.B.C.D.

2Peter is a .A.girlB.teacherC.momD.student

3Alice is a girl. Her telephone number is .

A.5673-6981B.8876-5342C.7342-6979D.8523-3237

4How old is Yingzi?A.11.B.12.C.13.D.14.

5下面哪一项叙述是不正确的?

A.John Brown is an English teacher.B.Zhang Hao is from China.

C.Alice is a teacher.D.Yingzi is a girl student.

【答案】

1C

2D

3C

4D

5C

【解析】

这篇短文给我们介绍了四个人的信息,他们是John Brown、张浩、Alice Brown和英子。内容包括他们的姓名、来自哪里、年龄、电话号码等。

1细节理解题。根据表格第一栏Hello! My name is John Brown. I’m from England.可知,John Brown来自英国。A选项的图片是自由女神,是美国;B选项是长城,是中国的;C选项是大本钟,在英国;D是富士山,在日本。故应选C

2细节理解题。根据表格第二栏I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing可知,Peter来自北京,今年11岁了,Peter是一个男孩的名字,故AC不对,他也不可能是老师,故B也不对。故选D

3细节理解题。根据表格第三栏Alice Brown is my name. My telephone number is 7342-6979.可知,Alice的电话号码是7342-6979,故应选C

4细节理解题。根据表格第四栏I’m Yingzi. I’m fourteen years old.可知,英子今年14岁了。故应选D

5推理判断题。根据Alice Brown is my name. I’m twelve.可知Alice12岁,她不可能是老师,故C不对,选C。根据My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher.可知A符合文意;根据I’m Zhang Hao. I’m from Beijing.可知B符合文意;根据第四栏的图片可知英子是女孩,故D正确。

这篇短文利用表格的形式给我们介绍了四个人的信息,文章结构清晰,主题明确,内容贴近日常生活,比较容易理解。题型是阅读理解,考查学生们阅读短文、搜索有用信息或根据有用信息进行合理的推测或判断的能力。题目设置有细节理解题和推理判断题,细节题的答案常可以直接在原文找到,做题时可利用题干中的关键词进行定位,如第1小题,可以用人名John Brown做关键词。再如第5小题,是一个推理判断题,可用排除法作答,根据Alice Brown is my name. I’m twelve.可知Alice12岁,她不可能是老师,故C不对,选C。根据My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher.可知A符合文意;根据I’m Zhang Hao. I’m from Beijing.可知B符合文意;根据第四栏的图片可知英子是女孩,故D正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Tony is Chinese American. His family members gather together and serve a traditional Chinese meal once a week. Last week Tony i___1__ his friend Amy for it.

Tony’s family was preparing dinner when Amy arrived. The family was cooking vegetables with hot oil. The k__2__ was filled with many good smells. “You can help me set the table.” Tony told his friend. They gave each person a pair of chopsticks, a soup bowl, a soup spoon, and a rice bowl on a plate.

“Where are the forks and knives?” Amy asked.

“Oh, you won’t n __3__those.” Tony explained.” I will show you how to use chopsticks. Don’t worry.”

Tony’s mother put different foods which were unfamiliar to Amy onto big plates. She asked the kids to carry the food-filled plates out to the table. Amy carried roast duck. It was one of the f __4__dishes she recognized.

Amy was a little nervous about eating with chopsticks. Tony gave her instructions on how to do it. Amy finally managed to hold the chopsticks. Just when she picked up a piece of chicken in her chopsticks, her fingers s___5__ lost control of them, and the chicken flew across the table. It landed in Tony’s soup with a splash(飞溅). E__6__ at the table smiled.

Tony’s father kindly brought out a fork and knife. He handed them to Amy .Amy felt more c_7__. She ate the rest of her dinner easily. It was delicious!

At the end of the meal, Amy was given a fortune cookie(签语饼干). She broke it open and read the small note inside,” If you practice hard, you will learn many things.” Amy laughed and said,” if you let me take home a pair of chopsticks, my fortune may come true!

【题目】

In fact there are lots of videos of school bullying online every year. We feel angry with the bullies and sorry for the victims in fights and blackmails. Some middle schools and primary schools in some far counties and villages are the worst-hit parts. Nearly half the victims of bullying in middle schools choose to stay silent rather than ask for help or ways to solve the problem, China Youth Daily reported.

There is a study on junior middle school bullying made by the China Women’s University. It showed that 48.9 percent of the students never asked for help after being bullied. And the study also told us 52.6 percent kept silent because they were afraid of “losing face among schoolmates”.

The China Youth and Children Research Center made a survey of 5,864 primary and middle school percent of students suffered bullying, while 6.1 percent were often bullied by senior schoolmates.

Cases of violence between boys and girls totaled 85 percent of all school bullying, the report said. Violence between girls accounted for as much as 32.5percent of the total. Unlike direct arguments usually seen between boys, the violence between girls more often took the form of insults, which terribly caused victims have strong feelings, it was added.

A study published by the Beijing High People’s Court showed that 68 percent of offenders attacked their schoolmates in a cruel manner and nearly 60 percent of school violence cases were caused by small matters, Legal Daily said.

Earlier, Tang Jun of Renmin University of China told reporters that the social risks of school bullying have been given too little care. We should train our teachers to deal with school bullying, improve their skills of preventing it, and help the victim students to recover physically and mentally. At the same time, students and their parents should know the school’s rules about bullying and what they should do if it happens. Second, children should be taught to stand up for themselves. They should try to solve problems by talking them out. Children should tell someone if they are being picked on. Third, parents should look for warning signs of bullying. We must pay more attention to it and try our best to solve it.

1Why did so many victims choose to keep silent after being bullied?

A. They seem to get over easily.

B. Their parents don’t care them.

C. There is no use to tell the teacher.

D. They don’t want to lose their faces.

2What does the word insult mean?

A. laugh at B. cheat C. argue D. agree

3This passage is written to tell us that_______.

A. Middle School Life.

B. How to get along with others?

C. The Bullying in Middle School.

D. The relationship between middle students .

4What should you do if school bullying happens to you?

________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网