题目内容

【题目】America is a mobile society. Friendships between Americans can be close and realyet disappear soon if situations change. Neither side feels hurt by this. Both may exchange Christmas greetings for a year or twoperhaps a few letters for a while— then no more. If the same two people meet again by chanceeven years laterthey pick up the friendship. This can be quite difficult for us Chinese to understandbecause friendships between us develop more slowly but then may become lifelong feelingsextending (延伸) sometimes deeply into both families.

Americans are ready to receive us foreigners at their homesshare their holidaysand their home life. They will enjoy welcoming us and be pleased if we accept their hospitality (好客) easily.

Another difficult point for us Chinese to understand Americans is that although they include us warmly in their personal everyday livesthey don’t show their politeness to us if it requires a great deal of time. This is usually the opposite of the practice in our country where we may be___________Sometimesweas hostswill appear at airports even in the middle of the night to meet a friend. We may take days off to act as guides to our foreign friends. The Americanshoweverexpress their welcome usually at homesbut truly can not manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily routine. They will probably expect us to get ourselves from the airport to our own hotel by bus. And they expect that we will phone them from there. Once we arrive at their homesthe welcome will be fullwarm and real. We will find ourselves treated hospitably.

For the Americansit is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to go to restaurantsexcept for purely business matters. So accept their hospitality at home!

1Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.Friendships between Americans usually extend deeply into their families.

B.Friendships between Americans usually last for all their lives.

C.Americans always show their warmth even if they are very busy.

D.Americans will continue their friendships again even after a long break.

2From the last two paragraphs we can learn that when we arrive in America to visit an American friendwe will probably be ______.

A.warmly welcomed at the airport

B.offered a ride to his home

C.treated hospitably at his home

D.treated to dinner in a restaurant

3The underlined words “generous with our time” in Paragraph 3 probably mean ______.

A.strict with timeB.willing to spend time

C.careful with timeD.serious with time

4A suitable title for this passage would probably be “______”.

A.Friendships between Chinese

B.Friendships between Americans

C.Americans’hospitality

D.Americans’and Chinese’s views of friendships

【答案】

1D

2C

3B

4D

【解析】

试题 中美之间到底有多少文化差异?我们一般会把友情看作天长地久,但是美国人可以很快重建剪短了几年的友谊;我们习惯到机场车站去迎宾,但美国人更乐意在家里来个盛大的欢迎仪式。所以,去美国就准备好在朋友家玩的愉快吧。

1】细节理解题。由“ If the same two people meet again by chanceeven years laterthey pick up the friendship.”可知,美国人即使间断很长时间也能很快重新修复友谊。故选D

2】细节理解题。由“Once we arrive at their homesthe welcome will be fullwarm and real. We will find ourselves treated hospitably.”可知我们一班会在朋友家里获得热烈的欢迎。故选C

3】词义猜测题。由上下文可知,在两国之间人们有空的时候做法常常是相反的,因此是打发时间。故选B

4】主旨大意题。文章讲了在中美之间人们对待友情和朋友做客的不同态度和做法,只要是为了向读者介绍美国人的做法。因此是美国人对待友情的态度。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网