题目内容
【题目】阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
IMPROVE ON SLEEP
Good health needs good sleep. Going to bed before you’re tired. No eating or reading in bed. Go to bed at the same time before midnight and get up at the same time. Your body likes routine (常规) for a good night’s sleep.
![]()
STAY FREE OF FLU
Studies show that a cold or flu virus (病毒) can live on our hands for long. So wash all parts of your hands frequently with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu, please call the Health Line at 1800 848 1313.
![]()
ORAL (口腔) HEALTH
Brush your teeth twice a day and visit the dentist at least once a year. The mouth is a mirror of disease. The oral examination is not only for the health of teeth, but the whole body. For more of it, please visit www. mydr. com. au.
![]()
FIT FOR LIFE
Studies have shown that many diseases have something to do with little or no physical (身体) activity. Try to do it for 30 minutes a day, 5 days or more a week. For more information, please call the Health Line at 1800 438 2000.
![]()
【1】If you want to get a good sleep, you’d better _______.
A.go to bed after you’re tired
B.go to sleep at midnight
C.follow the bedtime routine
【2】To prevent from catching a cold or flu, it’s good for you _______.
A.to clean your fingers often
B.to brush your teeth twice a day
C.to get up early every morning
D.to wash all parts of your hands
【3】You should visit the dentist at least once a year, because _______.
A.the oral examination is necessary
B.you don’t often brush your teeth
C.some diseases may be in the mirror
D.you don’t have a good night’s sleep
【4】Studies have shown that many diseases have something to do with _______.
A.having no oral examination
B.washing hands with cold water
C.sleeping too late sometimes
D.doing little physical activity
【5】If you want to learn more about the flu, you can _______.
A.visit www. mydr. com. Au
B.call the Health Line at 1800 848 1313
C.visit the dentist in your place
D.call the Health Line at 1800 438 2000
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
【1】试题解析:这是篇健康广告,分别列举了睡眠,预防流感,空腔健康以及生活习惯等的建议。细节理解题。分析文意,根据第一段的最后一句Your body likes routine for a good night’s sleep,可知应选C。
【2】细节理解题。根据第二段的So wash all parts of your hands frequently with soap and water. For more ways to prevent the spread of flu,可知要有效地预防流感,就要勤于洗手。故选D。
【3】推理判断题。根据文章中第三段的The oral examination is not only for the health of teeth,可推断每年定期去看一次的牙医是很有必要的。故选A。
【4】细节理解题。由第四段里的Studies have shown that many diseases have something to do with little or no physical activity。故选D。
【5】细节理解题 分析第二段中的最后一句,可知想知道关于更多防流感的措施,应噶打B中的电话。