题目内容

【题目】 Amy had three sons, Dave, Bill and Bob. Every year her sons sent her expensive gifts on her birthday.

The eldest son Dave, had a lot of money and he wanted his mother to have the most expensive gifts, but he didn't know what to buy. So he put an advertisement in the newspaper."Wanted-the greatest gift for my mother."

About a week before his mother's birthday, a man came to his office. He brought a big bird.

"This bird can speak six languages and sing eight songs." the man said.

"Really I’d like to listen to it," Dave said.

The man made the bird talk in French and tell a joke in Japanese. Then the bird sang a beautiful song. Dave was very happy and paid eight thousand dollars for the bird. The next day Dave sent the bird to his mother with a birthday card.

The day after his mother's birthday he called his mother. "Well, mother" he asked, "What do you think of the bird?"

"Oh, it's very delicious, dear." said his mother.

1___________ is the eldest brother?

A.BobB.BillC.DaveD.Amy

2How many songs could the bird sing?

A.FiveB.SixC.SevenD.Eight

3How much did the bird cost Dave?

A.$8B.$80C.$800D.$8000

4How did the mother deal with the bird?

A.She sold it.B.She played with it.C.She ate it.D.She gave it to others.

【答案】

1C

2D

3D

4C

【解析】

本文介绍了戴夫花了8000美元,给他妈妈买了一只会说六种语言,会唱八首歌的鸟,作为生日礼物。但是他妈妈把这只鸟给吃了。

1细节理解题。根据“The eldest son Dave, had a lot of money”可知,戴夫是最大的兄弟,故选C

2细节理解题。根据“This bird can speak six languages and sing eight songs.”可知,这只鸟会说六种语言,会唱八首歌,故选D

3细节理解题。根据“Dave was very happy and paid eight thousand dollars for the bird.”可知,这只鸟花了戴夫8000美元,故选D

4推理判断题。根据“"Oh, it's very delicious, dear." said his mother.”可知,他妈妈说这只鸟是好吃的,因此她吃了这只鸟,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

A TV programme has become popular in China recently. It has made people all over China become interested in writing Chinese characters(汉字).

The increasing use of computers and smart phones has left most young people hardly able to write by hand. Many of them are even unable to remember the 10,000 characters used in daily life without electronic(电子的)help.

CCTV started the Chinese Character Dictation Competition to improve people's handwriting skills. Contestants(参与者)on the show were school pupils, but it was found that 70%of adults in the audience were unable to remember how to write the word “chan chu”.

Because computers allow people to type characters simply by entering pinyin,they don't need to remember how to write them.” The keyboard age has had a big influence on the handwriting of Chinese characters, “said Guan Zhengwen,who designed and directed the show.

He added that he hoped to encourage people to keep it alive as an art form.

Hao Mingjian,an editor(编辑)of a magazine,putting his heart into Chinese characters,said,“Leaning Chinese characters goes on throughout your life .If you stop using them for a long time,it is very likely that you will forget them.”

1Which TV programme is mainly talked about in this passage?(in no more than 5 words

_____________________________________________________.

2What makes most young people stop writing Chinese characters by hand?(in no more than 8 words

_____________________________________________________.

3Who could take part in the competition?(in no more than 2 words

_____________________________________________________.

4Why did the writer mention the word “chan chu” in Paragraph 3?(in no more than 7 words

_____________________________________________________.

5What must we to prevent us from forgetting Chinese characters?(in no more than 5 words

______________________________________________________.

【题目】 Drinking milk every day is good for your health. However, if one day someone gives you a cup of cow-free milk, will you still want to have a drink?

Recently, an American company named Perfect Day surprised the world with its synthetic (合成的) milk. The milk looks and tastes almost like cow milk and has all the same nutrients (营养素).

The creators of Perfect Day are two young scientists, Ryan Pandya and Perumal Gandhi. Working in different cities, they didn’t know each other at first. But they shared the same crazy idea about making milk without the help from cows. They thought it would make the world a kinder, greener place. After they met, they started working on a way of making their dream a reality.

The secret to making cow-free milk? Yeast (酵母), 3D printing technology and old fermentation processes (发酵方法). They have developed a process quite like making beer. The two scientists also say their milk has longer shelf life than the real milk. What’s more, it’s delicious, safe and Earth-friendly. “We want people to enjoy our milk, while leaving a kinder footprint on the planet,” say the two young men.

However, they also know it will be a long way before people accept their synthetic milk.

Before people accept the synthetic milk, maybe we should do something to reduce waste. A store in Scotland is doing such a thing. It sells milk in a vending machine (自动售货机). The vending machine allows people to refill their glass bottles with fresh milk. “The milk vending machine lets us work with a local farm to get really tasty milk for our customers without wasting plastic containers (集装箱),” one worker from the store said. It helps to save the store about one hundred plastic containers a day.

1What is synthetic milk?

A.It is a kind of cow milk.B.It is a kind of cow-free milk.

C.It is a kind of cow milk mixture.D.It is a kind of cheese.

2What does the underlined word “refill” mean?

A.Control again.B.Fill again.C.Empty quickly.D.Fill quickly.

3What can we infer from the passage?

A.The synthetic milk might make the world a kinder and greener place.

B.People enjoy drinking the synthetic milk.

C.The synthetic milk will be tastier than the cow milk.

D.The synthetic milk is cheaper and healthier.

4What’s the main idea of the passage’?

A.Drinking milk every day is good for our health.

B.The synthetic milk is easy to make.

C.People easily accept the synthetic milk.

D.Two scientists hope to use cow-free milk to make the world a greener place.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网