题目内容
【题目】阅读理解![]()
Yes Man Changed My Life
Yes Man is the best book I've ever read. It's the true story about the life of Danny Wallace. Before Danny Wallace became the 'Yes Man', his life was boring and he felt old. So he decided to make things more exciting. He started saying “Yes” to every question people asked him. And he did it for a whole year. From the day he started, it completely changed his life.
It's an interesting story. When I finished the book, I also wanted to change my life. So I had a holiday and became a 'Yes Man' for a week. This is what happened.
I started on Saturday morning. At 10 in the morning, I got my first question. I saw a poster in the window of a travel agent (旅行社). I needed a holiday so I went in. A lady asked me where I wanted to go. But before I could answer, she said, “A beach holiday, sir?” In fact, I don't like beaches, I like cities. But I said, “Yes.” Five minutes later, everything was ready. My flight was the next day.
I arrived at my hotel at lunchtime. It was very, very hot. I just wanted to have a rest, but the guide said, “we have a bus to the beach in ten minutes. Do you want to go?” I said, “Yes.”
It was about 40℃ at the beach. A man asked me “Sunglasses? Do you want sunglasses?” I had a pair of sunglasses in my bag, but I said “Yes.” Five minutes later, another man came,“ Beautiful hat, sir?” I said, “Yes.”
Three hours later, I had two pairs of sunglasses and three hats. It was difficult to carry all my new things back to the bus.
I decided: no trips tomorrow, just rest. When I got back, the guide asked, “Oh, there's a water skiing course tomorrow. Do you want me to book a place for you?” I can't swim very well and I don't like the sea. I wanted to cry.
(1)When the writer finished the book Yes Man, he wanted to .
A.have a rest
B.buy something
C.change his life
D.have a water skiing course
(2)Where does the writer like?
A.Beaches.
B.Cities.
C.Islands
D.Hills.
(3)How did the writer go to the beach from the hotel?
A.By bus.
B.On foot.
C.By air.
D.By boat.
(4)The writer had two pairs of sunglasses and three hats because .
A.he had money
B.he liked them
C.he said, “Yes”
D.he wanted to help others
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】本文是一篇记叙文,《好好先生》是作者最喜欢阅读的一本书,读完这本书的时候,他也想效仿书中的主人翁丹尼·华莱士,通过对每个人问他的问题说“是”,而彻底改变自己的生活。在一次度假过程中,为了效仿他人,作者多次违背了自己的意愿,如去了自己不喜欢去的海滩,购买了多余的两个墨镜和三顶帽子。
(1)考查细节理解。根据第三段中的“It's an interesting story. When I finished the book, I also wanted to change my life.”可知,当作者看过《好好先生》这本书后也想改变自己的生活,所以答案是C。
(2)考查细节理解。根据第四段中的“In fact, I don't like beaches, I like cities.”可知,作者喜欢城市,所以答案是B。
(3)考查细节理解。根据第五段中的“‘we have a bus to the beach in ten minutes. Do you want to go?’ I said, ‘Yes.’”可知,作者从旅馆到海滩乘坐的是公共汽车,所以答案是A。
(4)考查细节理解。根据倒数第三段中的“‘Sunglasses? Do you want sunglasses?’ I had a pair of sunglasses in my bag, but I said ‘Yes.’ Five minutes later, another man came:‘ Beautiful hat, sir?’ I said, ‘Yes.’”可知,作者也想做“好好先生”,对于别人的推销,他都说要买,所以答案是C。