题目内容
【题目】There is a big zoo in our city. You can see a lot of lovely animals there.
| Mina is a kangaroo. She is six years old. She is a large Australian animal which moves by jumping on its back legs. She carries her babies in the pouch(育儿袋)on her stomach. |
| Peter is a lion from South Africa. He is a large powerful meat-eating animal. Today is Peter’s fifth birthday. The workers in the zoo are having a birthday party for him. |
| This is a big elephant named Jim, with a long trunk. He is from South Africa, too. He’s ten years old. He has bad eyesight, but he can draw very well. |
| Tuantuan is a panda coming from a mountain in Sichuan, China. She is four years old. She feeds on bamboo. She relaxes about 10 hours every day. |
根据图表内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
【1】______ likes eating meat.
A. Tuantuan B. Peter C. Mina D. Jim
【2】______ are from the same country
A. Mina and Peter B. Tuantuan and Jim
C. Peter and Jim D. Jim and Mina
【3】The ______ is the oldest of them.
A. kangaroo B. lion C. elephant D. panda
【4】Tuantuan feeds on ______.
A. meat B. grass C. leaves D. bamboo
【5】From the message above, we can learn ______.
A. Mina carries her babies in the pouch on her stomach.
B. Tuantuan can draw very well.
C. Jim comes from a mountain in China.
D. Peter has a long trunk.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:本文是对市动物园里几只动物的介绍:来自澳洲的袋鼠;来自南非的狮子和大象及来自中国四川的熊猫。文中介绍了几种动物各自的特点。
【1】B细节理解题。题意:谁喜欢吃肉?A. Tuantuan团团;B. Peter彼得;C. Mina迈因娜;D. Jim吉姆。由第二格里的:Peter is a lion from South Africa. He is a large powerful meat-eating animal. 可知,彼得喜欢吃肉。故选B。
【2】C细节理解题。题意:谁来自相同的国家?A. Mina and Peter迈因娜和彼得;B. Tuantuan and Jim团团和吉姆;C. Peter and Jim彼得和吉姆;D. Jim and Mina吉姆和迈因娜。由第二格第一句Peter is a lion from South Africa.和第三格里的:This is a big elephant named Jim, with a long trunk. He is from South Africa, too.可知彼得来自南非,吉姆也来自南非。故选C。
【3】C推理判断题。题意:什么在它们中最老?A. kangaroo袋鼠;B. lion狮子;C. elephant大象;D. panda熊猫。根据表格内容可知,袋鼠今年六岁;狮子五岁;大象十岁;熊猫四岁。因此大象年龄最大。帮选C。
【4】D细节理解题。题意:有什么喂团团?A. meat肉;B. grass草;C. leaves树叶;D. bamboo竹叶。由第四格里的:She feeds on bamboo.可知,团团吃竹叶。故选D。
【5】A推理判断题。题意:从上面的短文里,我们可以了解到什么?A. Mina carries her babies in the pouch on her stomach.迈因娜把她的孩子装在腹部的袋子里;B. Tuantuan can draw very well.团团画画得好; C. Jim comes from a mountain in China.吉姆来自中国的一座大山里;D. Peter has a long trunk.彼得有一个长鼻子。由第一格最后一句She carries her babies in the pouch(育儿袋)on her stomach.可知:袋鼠迈因娜把孩子装在腹部的育儿袋里。故选A。
【题目】 What do you usually do in your free time? What are your favourite activities? Last week, I put these questions on my blog. Here are the answers of three students.
Hello! My name is Zhang Li. In China, we students have two days off in a week. After I finish my homework, I often go swimming. It is a good way to relax. That’s also my favourite activity because it can help me keep healthy. |
Hi, I’m Eric Brown. In America, we have many free time for activities. For example, we go camping every Friday. We sing, dance and play games together. If we feel tired, we can rest in beautiful tents. All of us have great fun that day. |
Hi, my name is Pin Anong. In Thailand, our summer vacation begins in Late February to early March. I hardly ever go out on my vacation. My parents are busy all the time. On my vacation, my favourite activity is reading at home. |
【1】Why does Zhang Li often go swimming?
① It’s relaxing. ②She wants to swim quickly.
③She likes it very much. ④It’s good for her health
A.①②③B.②③④C.①③④D.①②④
【2】How often does Eric Brown go camping?
A.Once a week.B.Twice a week.C.Once a month.D.Twice a month.
【3】What can we learn from the passage?
A.Zhang Li studies best.B.Playing games is Erics favourite.
C.These three students are close friends.D.Pin had to spend her vacation at home.