题目内容
【题目】
At my primary school, I was one of the smartest kids there, I never studied, but always got perfect scores. I thought I was born clever. At least I believed so. I was also a prodigy in music according to myself. I could sing better than almost everyone else in my school. I was pretty sure that once I got to sixth grade, everyone would be surprised by me.
But actually, they weren't.
When I arrived at my new class, I couldn't wait to show everyone what I could do. However, there weren’t" always someone else who could do them better. My grades began to suffer. More talented (有天资的) girls
often sang solos(独唱). I believed I wasn't smart. I believed I wasn't talented. I believed I was a failure.
Over the next two years, I had to work very hard. Every prize for the singing competition was given to me for hard work and effort. Grades were still very low but improving little by little. I worked really hard. However, I was never the best at everything.
I haven't realized until recently that I really don't have to be the best at everything. I was too hard on myself. In fact, when I did badly in a test, my classmates never laughed at me.
No one is perfect. There will probably always be someone better than me at something. Anyway, there are about seven billion people in this world. I will never be the number one at everything, and that's really okay.
![]()
【1】What does "a prodigy" probably mean in English?
A. A smart kid. B. A crazy fan.
C. A .common child. D. A lazy girl.
【2】When the writer was at the new class, .
A. she lost her interest in music
B. she had difficulty in learning
C. she surprised everyone in solos
D. she got separated from friends
【3】What happened to the writer during the next two years?
A. She won many prizes without any effort.
B. She found the best way to become perfect,
C. She gave up trying because of the low scores.
D. She failed to be perfect though she worked hard.
【4】What has the writer realized recently?
A. There is no success without effort.
B. Being talented is the key to success.
C. Don't expect too much of yourself.
D. It's not necessary to care about the result.
【5】Which would be the best title for this passage?
A. When I wasn't perfect.
B. My past life as a young girl.
C. Hard work doesn't work.
D. What to do when you're not perfect.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】本文是一篇记叙文.作者通过对自己学习经历的叙述,阐述了“人无完人”的人生道理。
【1】词义猜测题。根据文中句子I could sing better than almost everyone else in my school.可以推断出作者在音乐方面也是一个聪明的孩子。故选A。
【2】细节理解题。根据作者在各方面都不是最好的,她认为自己并不聪明,也没有天赋,自己就是一个失败者。所以,她在学习上遇到了困难。故选B。
【3】细节理解题。根据最后一句However,I was never the best at everything.可知,作者尽管付出了很大的努力,仍然不是在各方面都突出的学生。故选D。
【4】细节理解题。根据I really don't have to be the best at everything.可推断出,作者意识到不要对自己期望太高。故选C。
【5】标题归纳题。根据本文主要叙述了作者尽力使自己在各方面都很突出,力求 完美,结果失败的故事。故选A。
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Hemingway was one of the most famous writers. He was born in America in 1899. His father was a doctor and loved sports very much, and his mother taught music. Among the six children in the family,.
Hemingway had written many books in his life. The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite.. The main character in the book is a fisherman. People think he is a man with bad luck, because he doesn't get a fish in eighty-four days. Every evening, he comes home with his empty boat.. Then on the eighty-fifth day the man takes a big fish., the old man never gives up.![]()
A. He is an old man and fishes alone |
【题目】Lucy sent (发送) QQ message on her smart phone (智能手机)on Sunday evening. It said,“What a boring weekend!
I stayed at home for two days. Tomorrow is Monday. And I don’t want to go to school.
Tell me what you did this weekend.
”
Soon, she got three replies(回复).
Bob | “I went to a farm and picked strawberries with Jenny. We had a lot of fun. Don’t envy (羡慕)us too much! |
Tina | “I stayed at home for two days, too. I had a cold. How about flying a kite next weekend? |
Maria | “I had a really weekend---cleaning the house on Saturday, learning to drive on Sunday morning, and helping my brother with his math homework in the afternoon. I feel so tired now. |
【1】How long did Lucy stay at home?
A. One morning. B. One afternoon. C. One day. D. Two days.
【2】What did Tina do on the weekend?
A. Went to a farm. B. Stayed at home. C. Flew a kite. D. Cleaned the house.
【3】What didn’t Maria do on the weekend?
A. Picked strawberries. B. Cleaned the house.
C. Learnt to drive. D. Helped her brother with his math homework.
【4】Who sent the QQ message?
A. Lucy. B. Bob. C. Tina. D. Maria.