题目内容

【题目】 Wang Jie is a young talented writer. Her new book The Fifth Day of the Sixth Month in the Chinese Lunar Calendar (《六月初五》) has just come out.

“I’m happy to write something every day. I have been writing all the years and will never stop,” says Wang.

Wang has lived a meaningful and rich life. Besides being a writer, Wang also has a heart of gold. She has a great love for charity work.

“We should do our best to end poverty,” says Wang.

She has helped more than 100 children living in the poor mountain villages. She donates much money and books to them. She hopes to help them with their studies and their lives.

“Doing good deeds, like passing on love and justice(正义) and doing charity work, can make me keep a peaceful mind. I have always been trying my best to have complete peace of mind,” says Wang. With a peaceful mind, Wang can write all the way, and her peaceful mind comes from her good deeds. She is a beautiful writer with a beautiful heart.

We will soon read another book of hers Flowers fall in Chang’an(《花落长安》). It is a thick book with about 600,000 words.

根据上面短文回答下列问题,每题答案不超过6个词。

1What is Wang Jie?

_______________________________________________________

2What does Wang Jie usually do in her daily life?

_______________________________________________________

3How many books are mentioned in the passage?

_______________________________________________________

4Is her peaceful mind from doing good deeds or writing?

________________________________________________________

5How does she help the poor children with their studies and their lives?

________________________________________________________

【答案】

1(She is) a writer.

2She writes something.

32

4Doing good deeds.

5By donating much money and books. / She donates much money and books.

【解析】

本文讲述了王杰是一位年轻的优秀作家,她写了《六月初五》和《花落长安》这两本书。而且,她热爱慈善事业。她捐钱和书给贫穷的孩子,来帮助他们。

1根据Wang Jie is a young talented writer.可知,她是一名作家,故此处为(She is) a writer.

2根据“I’m happy to write something every day. I have been writing all the years and will never stop,” says Wang.可知,她在日常生活中写一些东西。故此处为She writes something.

3根据Her new book The Fifth Day of the Sixth Month in the Chinese Lunar Calendar (《六月初五》) has just come out.We will soon read another book of hers Flowers fall in Chang’an(《花落长安》).可知,在文中提到了两本书《六月初五》和《花落长安》,故此处为2

4根据“Doing good deeds, like passing on love and justice(正义) and doing charity work, can make me keep a peaceful mind. I have always been trying my best to have complete peace of mind,” says Wang.可知,她平静的心灵来自于她的善行,故此处为Doing good deeds.

5根据She has helped more than 100 children living in the poor mountain villages. She donates much money and books to them. She hopes to help them with their studies and their lives.可知,她捐钱和书给贫穷的孩子,来帮助他们。故此处为By donating much money and books. / She donates much money and books.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Today, it is a big problem for young graduates to get satisfying jobs. It is said that there are thousands of different kinds of jobs in the world. Choosing the right one itself is not easy.

“Finding a job” is not the 1as “choosing a job”. Many young people end up in a job because they are not suitable for it. Sometimes “chance” may2a more important part than “decision”.

Here are a few steps to help you think about jobs 3 you might enjoy doing after school or university. First, it is important to realize what kind of person you are, which special qualities make you outstanding among people and what you are interested in. There is a difference between an interest 4 a skill. If you like art and enjoy 5 at pictures, that is an interest. But if you can 6 a horse that looks like a horse not a big dog, that is a 7.

Then ask yourself a question, “In the following three areas—skills with people, skills with information and skills with things, which are your best skills?”

Finally, trust your own ideas and your own thinking! It is your own life, just find the job you really enjoy doing.

After8 your skills, the next step is research. To 9 out as many different kinds of jobs as possible, go to the library and read books, magazines and newspapers for information. Ask your friends 10they think of the work they do.

Finally, trust your own ideas and your own thinking! It is your own life, just find the job you really enjoy doing.

【题目】 Most doctors agree that reducing salt is very important for people's health. Studies have found that a small reduction in the amount of salt we eat would cause people with high blood pressure to have 14% fewer stroke(中风)deaths and 9% fewer heart attack deaths, while people with normal blood pressure would be 6% less likely to die of smoke and 4% less likely to die of a heart attack.

So if you're ready to protect your body and reduce your salt intake, here are a few simple things you can do. First, ditch fast food completely from your dict. Often, one fast food meal will contain all the salt you need for a whole day! Eat less salt by going for more home-made meals instead of visiting McDonalds.

And when you're cooking at home try using other seasonings(调味料)instead of salt. Garlic, onion and pepper are just some of the things that can easily replace it. You'll be delightfully surprised at the results.

Finally keep away from processed meats. Sausage, ham, and hot dogs are usually packed with salt----much more than your body needs. Choose healthier, fresh meats instead.

It's not easy to cut salt from your diet. Not only are we made to enjoy the taste of salt, but salt is added in huge quantities to almost all our foods. But, if you take simple, one-at-a-time steps to reduce the amount of salt you put in your body, you can protect your health in the years to come.

1In Paragraph 1, the writer uses __________ to support his idea.

A.storyB.factC.adviceD.picture

2As used in the article, the underlined word "ditch" in Paragraph 2 is closest in meaning to __________.

A.receiveB.revisitC.removeD.review

3The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to(指的是)_________.

A.saltB.garlicC.dishD.a meal

4Which of the following way can reduce the salt intake(摄入)?

A.Go to fast food restaurant only once a week.

B.Get away from the food you like such as ham and hot dogs.

C.When you make home-made food, just put some processed meat.

D.Try to eat garlic every day.

5What is the main purpose of this article?

A.To list the foods which are most dangerous to cat.

B.To review research on the effects of salt on health.

C.To advise readers on ways to reduce salt in their diet.

D.To war about the result of eating too much salt.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网