题目内容
【题目】I am Yang Na. I am a student in No.6 Middle School. My school is big and nice. On weekdays all the students live in the school. Some of our teachers live with us. They are good to us and look_after us like our parents.
We usually get up at six o'clock in the morning. Then all the students do morning exercises. At 6:30, all the students and teachers have breakfast. After breakfast, I often read Chinese in the classroom.
My favorite day is Thursday, because I have a music lesson on that day. Music is my favorite subject. I usually have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. But on Friday afternoon I only have two lessons.
I'm very happy in the school.
【1】The underlined phrase(画线短语)“look after”means “________” in Chinese.
A. 照顾 B. 看望 C. 跟踪 D. 寻找
【2】According to (根据) the passage, which of the following is the right order(顺序)?
①
②
③
④![]()
A. ④①②③ B. ④②③① C. ④③②① D. ④②①③
【3】Yang Na has ________ lessons on Monday.
A. four B. five C. six D. seven
【4】Which of the following is TRUE?
A. Yang Na's school is small but nice.
B. Yang Na has a good time at school.
C. Yang Na's favorite subject is history.
D. Yang Na lives at home on weekdays.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】这篇文章讲述了杨娜在学校的学习情况,她最喜欢星期四,因为星期四有音乐课。学校的老师像父母一样照顾着学生的学习生活情况,她感到在学校很开心。
【1】词义猜测题。根据前面的句子“Some of our teachers live with us.”可知,一部分老师与学生生活在一起,在结合本句“They are good to us and look after us like our parents.”推测句意:他们对我们很好,像我们的父母一样照顾我们。故答案为A。
【2】图片排序题。根据第二段We usually get up at six o'clock in the morning. Then all the students do morning exercises. At 6:30, all the students and teachers have breakfast. After breakfast, I often read Chinese in the classroom.的描述,按照时间顺序为:起床,做早操,吃早餐,读书。故答案为B。
【3】细节理解题。根据文中句子“I usually have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon.”可知,杨娜通常每天上7节课,故答案为D。
【4】细节理解题。根据短文最后一句“I'm very happy in the school.”可知,杨娜在学校过得很愉快。故答案为B。
【题目】选择答案 阅读下列材料,从A,B,C三个选项中,选出最佳选项回答问题。
| Name | I AM A SINGER |
Singers | Han Hong, Li Jian, A-lin, Zheng Chunyuan, Sun Nan, Tan Weiwei and so on. Each time there are seven singers will take part in the competition, and one of them will leave . | |
Show Time | At 22:00 on Friday night |
Green School is a bilingual(双语的) school for children between
6-15.We want a sports coach, a language teacher, a driver.
Job | Language | Skill | Need to be |
Sports coach | Chinese English | Can play soccer and tennis well | Healthy, strong |
Language teacher | Chinese English | Does well in English teaching and is good with children | |
Driver | Chinese English | At least has license B and 10 years’ driving experience | CarefuKind, patientl, healthy |
【1】When does the TV show start every week?
A. On Wednesday night
B. On Friday night
C. On Sunday night
【2】How many people will leave in the competition each time?
A. One B. Two C. Zero
【3】What kind of sports may the coach not be good at?
A. Tennis B. Basket C. Soccer
【4】Who needs to be kind and patient according to this form?
A. Driver B. Language teacher C. Sports coach
【5】Which sentence in the following isn’t true?
A. The three persons can speak Chinese and English.
B. The driver only need to have 10 years’ driving experience.
C. The language teacher should be good with children.