题目内容

【题目】

My name is Jenny. I study in Green Park School. I began playing the piano when I was four years old. I have my piano lesson in the Girls’ Music Club. We give a concert twice a year. I am practicing(练习)new music for the next concert.

In the school year, I take four piano lessons ever week from my piano teacher, Mrs. Taylor. She teaches piano lessons in the club. In summer, I take two lessons every week. I want to learn everything about playing the piano, so I practice playing the piano very hard-about ten hours every week.

The piano is a very interesting instruments to play. I like moving my fingers on the keys, and hearing the beautiful music. I always practice until I can play the music well. I am not sure what I want to be when I grow up. But I do know that playing the piano will always be an important part of my life It is very special to me.

1Does Jenny study in Green Park School?

____________________________________________________________________________________________

2Where does jenny have her piano lessons?

____________________________________________________________________________________________

3Who is Jenny's piano teacher?

____________________________________________________________________________________________

4How many hours does Jenny practice the piano every week?

____________________________________________________________________________________________

5What does jenny think of the piano from the passage?

____________________________________________________________________________________________

【答案】

1Yes, she does.

2She has her piano lessons in the Girls Music Club./ In the Girls Music Club.

3Her piano teacher is Mrs. Taylor./ Mrs. Taylor.

4She practices the piano about ten hours every week./ About ten hours.

5She thinks piano is very interesting and it is an important part of her life and very special to her.

【解析】

本文主要介绍了珍妮学习钢琴的情况。她在四岁开始学钢琴,Mrs. Taylor是她的钢琴老师,每周她练习10个小时的钢琴。她认为钢琴是她生命中的重要组成部分,对她来说钢琴是特别的。

1细节理解题。根据第一段“My name is Jenny. i study in Green Park School.”可知,珍妮在Green Park School学习。故答案为Yes, she does.

2细节理解题。根据第一段“I have my piano lesson in the Girls Music Club.”可知珍妮在女子音乐俱乐部上钢琴课。故答案为She has her piano lessons in the Girls’ Music Club./ In the Girls’ Music Club.

3细节理解题。根据第二段“I take four piano lessons ever week from my piano teacher, Mrs. Taylor.”可知珍妮每周跟Mrs. Taylor学习钢琴,所以她的钢琴老师是Mrs. Taylor。故答案为Her piano teacher is Mrs. Taylor./ Mrs. Taylor.

4细节理解题。根据第二段“so I practicing playing the piano very hard-about ten hours every week. ”可知珍妮每周练习钢琴10小时。故答案为She practices the piano about ten hours every week./ About ten hours.

5细节理解题。根据最后一段 The piano is a very interesting instruments to play.”及“But I do know that playing the piano will always be an important part of my life It is very special to me.”可知,珍妮认为钢琴很有趣,钢琴对她来说很重要很特别。故答案为She thinks piano is very interesting and it is an important part of her life and very special to her.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

George is a rich man. He likes playing jokes. On Christmas Eve, he wants to give his housekeeper(管家) Jack a big reward (奖赏). He tells Jack, "There are four bowls of porridge here. I put two gold coins(金币)in one of the bowls. Dear Jack, let’s see if you are lucky.”

Jack wants the gold coins very much, but he is not sure which bowl is the right one. He drinks some porridge from the first bowl. Suddenly, he feels the gold coins should be in the second bowl, so he turns to it and drinks half the porridge.

He then drinks half the porridge in the third bowl, too. After that he starts to get a little unhappy. At last, he changes his mind. He drinks half of the porridge in the fourth bowl with much difficulty --at this moment Jack is so full that he can't drink any porridge. In the end, hie doesn't get even one gold coin.

In fact, George puts two coins in every bowl. If Jack could finish just one bowl of porridge, then he would find at least (至少)two gold coins.

That's the way it is in everything in life! If you keep working on something, you will get some fruits at last.

1What does George like?

_________________________________________________________________

2Who is the housekeeper in George's family?

_________________________________________________________________

3When does Jack start to feel unhappy?

_________________________________________________________________

4How many gold coins can Jack get if he finishes two bowls of porridge?

_________________________________________________________________

5Is it easy or difficult for Jack to drink the fourth bowl of porridge?

_________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网