题目内容
【题目】
| Hi, I flew here last weekend. The city is quite like ours. The food and many other things are similar. I’m going to buy gifts for my friends here. Tony |
Hello!This is our first time abroad(在国外). We are excited. We’re staying at a hotel in a city called Sapporo. Dean and Betty | |
It’s so nice to be here in a warm place. The sea is blue and the beach is beautiful. I’m going there tomorrow. I think I’ll like Malaysia. Paul | |
It’s usually so easy to come here and it only takes one hour by car from our city. I saw the city’s most famous building this morning. It’s very old and I took a lot of pictures. Tom |
【1】What is Tony going to do in the city?
A.Do some shopping.B.Take pictures.C.Visit friends.
【2】Why are Dean and Betty so excited?
A.Because they like Sapporo.B.Because they like the food there.
C.Because it’s their first time to go abroad.
【3】The text is probably from ________.
A.a movie posterB.a travel magazineC.a history book
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
短文大意:本文是游记类阅读,托尼等人对各自的出游地进行简单描述。
【1】
细节理解题。根据托尼的叙述“I’m going to buy gifts for my friends here我要在这里给我的朋友买礼物”,可知要给他朋友买礼物,Do some shopping(购物)符合题意,故选A。
【2】
细节理解题。根据两人的叙述“This is our first time abroad. We are excited这是我们第一次出国。我们感到兴奋”,可知他们因为第一次出国而感到兴奋,故选C。
【3】
推理判断题。a movie poster电影海报;a travel magazine旅游杂志;a history book历史书。根据表格内容,是托尼等人对出游地的描述和感受,可知有可能来自一本旅游杂志,故选B。
本文是游记类阅读,通俗易懂,难度不大。题目主要是细节理解和来源判断,考生认真阅读原文,注意细节对照,即可选出正确答案。例如小题1,问托尼打算在城里做什么,考查细节理解。根据托尼的叙述“I’m going to buy gifts for my friends here”,可知他要给朋友买礼物,Do some shopping(买东西)符合题意,故选A。
【题目】Some Movie Award of Golden Globes 2018
![]()
Best Drama(剧情类电影) |
|
Actor in a Movie Drama |
|
Actress in a Movie Drama |
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri |
Director |
|
Musical or Comedy |
|
Cartoon |
|
【1】Which movie is the best cartoon of the 75th Golden Globe Awards?
A.Coco.B.Lady Bird.C.The Shape of Water.
【2】Guillermo del Toro became the best of the 75th Golden Globe Awards.
A.actorB.actressC.director
【3】Lady Bird is a .
A.dramaB.cartoonC.comedy