题目内容

【题目】 Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的答案)

Mr Testtube has found three interesting articles at the website wwwglobalfuncom for his students

Cambridge University's‘doctor of chocolate'

Cambridge University is looking for someone to study the method of preserving chocolates in hot weatherIt is a sweet job for a sweet toothHoweverthe person needs to be good at mathChocolate has a melting point close to our body temperatureFor that reasonchocolate melts easily in hot weatherYou might think the advertisement from Cambridge University is ridiculousbut if there is really a‘doctor of chocolate'he or she will help people a lot

One logo(商标)isn't too expensive to print because it doesn't need much inkbut printing a large number of logos could cost a lotIn order to save money and energyan American design company made small changes to some famous brandssuch as NikeMcDonald's and Starbucksto cut the costThe design company retained the main body of these logosbut left an empty space insideThe logos look almost the samebut in this waythe famous brands could save 39percent of the ink during the printing processLet's hope other companies will take this adviceThe measure will save them money and use less energytoo

Funny menu for children

Dining out with children can be an unpleasant experience for most parentsbecause kids are always running round the entire restaurantsaying‘I don't know what I want'or‘I'm not hungry'But nowa Maryland restaurant has created the‘Kid Friendlies'menuIt translates children's words into meals to help parents order for their kidsA father said‘As a dadI think this is on the money'Here is the menu

Kid Friendlies

‘I don’t know.’--- Triple Layer PB&J 2.50

‘I don’t care.’ --- Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich 3.50

I am not hungry.’ --- Basket of Chicken Tenders 7.00

‘I don’t want that.’ --- Kids Fries 3.50

What?’ --- Cheese Quesadilla 4.50

1From the first articlewe can know chocolate melts easily when it is near

A.30B.25C.37D.15

2The underlined"doctor of chocolate"in the first article probably means‘a person who '

A.studies how to make good chocolate in hot weather

B.knows how to keep chocolate in a good conditionespecially in hot weather

C.looks after people who have toothache because of eating too much chocolate

D.likes eating sweet chocolate and is good at chemistry as well

3 matches the logo of Nike after some small changes made by a design company

A.B.C.D.

4 has made up a special menu for those parents with kids dining out together

A.McDonald'sB.An American design company

C.A Maryland restaurantD.Starbucks

5A parent may probably order if his child doesn't mind what to eat

A.Basket of Chicken TendersB.Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich

C.Triple Layer PB&JD.Cheese Quesadilla

6The best title of the second article may be

A.A design companyB.Ways to print a logo

C.Logos of famous brandsD.Less ink less waste

【答案】

1C

2B

3A

4C

5B

6D

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述在网上搜索的三个有趣的文章,主要讲述关于剑桥大学巧克力研究者的文章,为了节省开支而改造的商标以及为孩子特制的菜单。

1细节理解题。根据Chocolate has a melting point close to our body temperature“巧克力的熔化温度和人体温度差不多”可知,所以是37摄氏度,选择C

2词义猜测题。根据Cambridge University is looking for someone to study the method of preserving chocolates in hot weather“剑桥大学正在找人研究如何在炎热的天气里保存巧克力”以及For that reasonchocolate melts easily in hot weatherYou might think the advertisement from Cambridge University is ridiculous“因此,巧克力在热天很容易融化。你可能认为剑桥大学的广告很可笑”可知,知道如何保持巧克力的良好状态,尤其是在炎热的天气的人,选择B

3细节理解题。The design company retained the main body of these logosbut left an empty space inside可知,“商标的大体形状不变,只是弄成空心的”,故选A

4细节理解题,a Maryland restaurant has created the‘Kid Friendlies'menu. It translates children's words into meals to help parents order for their kids“马里兰州一家餐厅推出一款菜单,将孩子的话改成要点的菜”可知,是马里兰餐厅,故选C

5细节理解题。在最后一段的图片中显示I don't care不介意吃什么表示Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich可知,是烤花生酱香蕉三明治,故选B

6细节理解题。The design company retained the main body of these logosbut left an empty space insideThe logos look almost the samebut in this waythe famous brands could save 39percent of the ink during the printing process“设计公司保留了这些标识的主体,但在内部留了一个空间。商标看起来几乎一样,但通过这种方式,名牌在印刷过程中可以节省39%的墨水”可知,最好的标题是“打印标示的方法”。故选D

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第1题。根据关键词chocolate melts可知,定位至Chocolate has a melting point close to our body temperature“巧克力的熔化温度和人体温度差不多”可知,所以是37摄氏度,选择C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 For as long as I can remember, I’ve always looked up to my elder brother. No matter how old I am, I’ve always seen myself copying every small thing that he does. I play the video games that he plays, I copy his hairstyle, and I eat the type of food that he eats.

My brother is like a superhero in my eyes. He was a straight A student at high school as well as the captain of the school soccer team. It’s been difficult trying to live up to the expectations that were set by my brother, but whether consciously (有意识地) or not, I’ll always try to be like him. He motivates (激发) me like a rabbit motivates a wolf. The wolf’s goal is food, while mine is to be as outstanding as my brother.

Younger brothers can influence the behavior of elder siblings (brothers and sisters) just as much as an elder brother can influence a younger sibling. I had a conversation with my brother about his experience growing up with me. He joked with me that it felt like the world punished him with having to deal with me. Yet he expressed that he was grateful to me, because he understood I would take inspiration from him so he chose to be his best self. My brother and I have inspired each other to do the best we can.

A researcher Birg Rabe has found a correlation (相关性) between a sibling relationship where younger siblings’ marks have improved because they have an elder sibling as their role model. “The younger siblings’ marks rose by 4%. The effect was greater among siblings from poorer families, and the rise was 11%.” Having a sibling undoubtedly benefits children’s school achievement.

Not only can siblings influence each other’s study, but they can positively benefit each other’s social behavior as well. A study done by researchers in the Brigham Young University shows that children with sound or pleasant sibling relationships have learned important social skills, such as helping and being able to share with others. They’ve also learned to deal with arguments and how to solve them. I bet anyone who has a sibling knows the struggle of having to argue for days with their sibling, but I also bet, that they learn important lessons from every one of their arguments.

Even though you may hear many bad things about having a sibling, it actually has some unexpected benefits. Learn to enjoy all the benefits a sibling brings you, and be the best sibling you can.

1The writer always copies his elder brother because ______.

A.he looks up to his brotherB.he wants to influence his brother

C.his brother is strict with himD.his brother plays video games well

2Birg Rabe finds having elder siblings as role models helps younger ones ______.

A.make progress in their school achievement

B.become more successful when they grow up

C.get better marks than their brothers and sisters

D.learn more important social skills than their friends

3The word “sound” in Paragraph 5 probably means “______”.

A.specialB.lastingC.seriousD.healthy

4Which of the following would be the best title for the passage?

A.The New Hope that Siblings Give

B.The Great Benefits that Siblings Bring

C.The Necessary Support that Siblings Offer

D.The Enjoyable Experiences that Siblings Share

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网