题目内容
【题目】 Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的答案)
Mr Testtube has found three interesting articles at the website www.globalfun.com for his students.
Cambridge University's‘doctor of chocolate'
![]()
Cambridge University is looking for someone to study the method of preserving chocolates in hot weather.It is a sweet job for a sweet tooth.However,the person needs to be good at math.Chocolate has a melting point close to our body temperature.For that reason,chocolate melts easily in hot weather.You might think the advertisement from Cambridge University is ridiculous,but if there is really a‘doctor of chocolate,'he or she will help people a lot.
One logo(商标)isn't too expensive to print because it doesn't need much ink,but printing a large number of logos could cost a lot.In order to save money and energy,an American design company made small changes to some famous brands,such as Nike,McDonald's and Starbucks,to cut the cost.The design company retained the main body of these logos,but left an empty space inside.The logos look almost the same,but in this way,the famous brands could save 39percent of the ink during the printing process.Let's hope other companies will take this advice.The measure will save them money and use less energy,too.
Funny menu for children
Dining out with children can be an unpleasant experience for most parents,because kids are always running round the entire restaurant,saying‘I don't know what I want'or‘I'm not hungry.'But now,a Maryland restaurant has created the‘Kid Friendlies'menu.It translates children's words into meals to help parents order for their kids.A father said,‘As a dad,I think this is on the money.'Here is the menu.
Kid Friendlies
‘I don’t know.’--- Triple Layer PB&J 2.50
‘I don’t care.’ --- Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich 3.50
I am not hungry.’ --- Basket of Chicken Tenders 7.00
‘I don’t want that.’ --- Kids Fries 3.50
What?’ --- Cheese Quesadilla 4.50
![]()
![]()
![]()
【1】From the first article,we can know chocolate melts easily when it is near .
A.30℃B.25℃C.37℃D.15℃
【2】The underlined"doctor of chocolate,"in the first article probably means‘a person who '.
A.studies how to make good chocolate in hot weather
B.knows how to keep chocolate in a good condition,especially in hot weather
C.looks after people who have toothache because of eating too much chocolate
D.likes eating sweet chocolate and is good at chemistry as well
【3】 matches the logo of Nike after some small changes made by a design company.
A.
B.
C.
D.![]()
【4】 has made up a special menu for those parents with kids dining out together.
A.McDonald'sB.An American design company
C.A Maryland restaurantD.Starbucks
【5】A parent may probably order if his child doesn't mind what to eat.
A.Basket of Chicken TendersB.Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich
C.Triple Layer PB&JD.Cheese Quesadilla
【6】The best title of the second article may be .
A.A design companyB.Ways to print a logo
C.Logos of famous brandsD.Less ink less waste.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【6】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述在网上搜索的三个有趣的文章,主要讲述关于剑桥大学巧克力研究者的文章,为了节省开支而改造的商标以及为孩子特制的菜单。
【1】细节理解题。根据Chocolate has a melting point close to our body temperature“巧克力的熔化温度和人体温度差不多”可知,所以是37摄氏度,选择C。
【2】词义猜测题。根据Cambridge University is looking for someone to study the method of preserving chocolates in hot weather“剑桥大学正在找人研究如何在炎热的天气里保存巧克力”以及For that reason,chocolate melts easily in hot weather.You might think the advertisement from Cambridge University is ridiculous“因此,巧克力在热天很容易融化。你可能认为剑桥大学的广告很可笑”可知,知道如何保持巧克力的良好状态,尤其是在炎热的天气的人,选择B。
【3】细节理解题。The design company retained the main body of these logos,but left an empty space inside可知,“商标的大体形状不变,只是弄成空心的”,故选A。
【4】细节理解题,a Maryland restaurant has created the‘Kid Friendlies'menu. It translates children's words into meals to help parents order for their kids“马里兰州一家餐厅推出一款菜单,将孩子的话改成要点的菜”可知,是马里兰餐厅,故选C。
【5】细节理解题。在最后一段的图片中显示I don't care不介意吃什么表示Grilled Peanut Butter & Banana Sandwich可知,是烤花生酱香蕉三明治,故选B。
【6】细节理解题。The design company retained the main body of these logos,but left an empty space inside.The logos look almost the same,but in this way,the famous brands could save 39percent of the ink during the printing process“设计公司保留了这些标识的主体,但在内部留了一个空间。商标看起来几乎一样,但通过这种方式,名牌在印刷过程中可以节省39%的墨水”可知,最好的标题是“打印标示的方法”。故选D。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第1题。根据关键词chocolate melts可知,定位至Chocolate has a melting point close to our body temperature“巧克力的熔化温度和人体温度差不多”可知,所以是37摄氏度,选择C。