题目内容
【题目】根据短文内容,判断文后句子的正确(T)与错误(F)。
Chen Yin is one of the first people in Urumqi to start organizing real life Takagism (密室逃脱) games in the city. Takagism is a game. People are locked in a room together and they have to complete several tasks to get out of the room in the game.
“I decided to organize it just to have fun and play with my friends. Takagism was very new to the city at that time,” says Chen. Chen and his friends play the game just as a hobby, and only ask everyone to pay 40 to 50 yuan. “Most of the time we don’t communicate with those players after room escape, we meet different people every time.” Chen says.
To their surprise, after about a year of holding the game, room escape starts to become more popular, but Chen and his friends decide they just want to keep it as a hobby, and have no interest in making money through the game. None of Chen and his friends will give up their full-time jobs for the game. Takagism is still a hobby for Chen.
Now Takagism is a popular activity among young people like Chen to meet new friends.
【1】Chen started organizing the game to make money at first.
【2】Chen Yin first organized real life Takagism in Beijing.
【3】You may pay about 48 yuan to take part in Chen’s game.
【4】Takagism is a popular activity among young people now.
【5】Chen won’t give up his full-time job for the game.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】T
【4】T
【5】T
【解析】
本文是一篇记叙文,介绍了“密室逃脱”游戏的由来。
【1】根据“I decided to organize it just to have fun and play with my friends”,可知一开始他是为了和朋友玩,不是为了赚钱,所以题干表述错误,故答案为F。
【2】根据“Chen Yin is one of the first people in Urumqi to start organizing real life Takagism games in the city”,可知陈寅首次组织“真人密室逃脱”是在乌鲁木齐,不是在北京,所以题干表述错误,故答案为F。
【3】根据“Chen and his friends play the game just as a hobby, and only ask everyone to pay 40 to 50 yuan”,可知游戏费用在40-50元间,所以题干表述正确,故答案为T。
【4】根据“Now Takagism is a popular activity among young people like Chen to meet new friends”,可知如今“密室逃脱”很受年轻人欢迎,所以题干表述正确,故答案为T。
【5】根据“None of Chen and his friends will give up their full-time jobs for the game”,可知陈寅不会为了这个游戏放弃全职工作,所以题干表述正确,故答案为T。