题目内容
【题目】
![]()
Hi, my name is Toby, and I am now eight years old. When I was five, I decided that I wanted to find out lots about the world, so I started writing letters to somebody in every country in the world. I started the project because I wanted to find out more about the world, help people understand each other better, and make the world a better place — and I still do! It's really not easy to find people in every country, but lots of people have helped me. Thank you!
We look up all countries, and I think of questions I would like to ask. I'm interested in history, stars and planets, science, wild animals, film making, writing, reading, dancing, and how people protect the environment in lots of places all over the world! I also want to know how people live, what food they eat, and what school is like! Until now, I've written 780 letters and gotten 327 replies.
I write all letters by hand. My mother is looking after this website for me. You can read all the letters I have written, and all the replies I have gotten. I am also raising money for ShelterBox, because they help people in need all over the world. Thank you for reading about my project!
根据材料内容判断正(T)误(F)。
【1】Toby began his project three years ago.
【2】Toby thinks it is easy to find people in every country.
【3】Toby's questions show that he is a person of wide interests.
【4】Toby has gotten replies for each letter he has written.
【5】Toby looks after his website by himself.
【答案】
【1】T
【2】F
【3】T
【4】F
【5】F
【解析】
本文作者托比介绍了自己的计划。他想更多地了解这个世界,帮助人们更好地了解彼此,让世界变得更美好。当他五岁的时候,他开始给世界上每个国家的人写信。他对历史、星星和行星、科学、野生动物、电影制作、写作、阅读、跳舞以及人们在世界各地怎样保护环境都很感兴趣!他也想知道人们是怎样生活的,他们吃什么食物,学校是什么样的!他已经写了780封信,得到了327封回信。他也为ShelterBox筹集资金,因为他们帮助在世界各地处于困境中的人们。
【1】句意:三年前托比开始了他的项目。考查细节理解。根据第一段I started the project because I wanted to find out more about the world, help people understand each other better, and make the world a better place — and I still do! (我开始这个项目是因为我想更多地了解这个世界,帮助人们更好地了解彼此,让世界变得更美好,我仍然这样做!)结合句意可知此句是正确的。写T。
【2】句意:托比认为在每一个国家找人是很容易的。考查细节理解。根据第一段最后一句It's really not easy to find people in every country, but lots of people have helped me(在每个国家找到人都很难,但是很多人帮助了我。)结合句意可知此句是错误的。写F。
【3】句意:托比的问题表明,他是一个兴趣广泛的人。考查细节理解。根据第二段第二句I'm interested in history, stars and planets, science, wild animals, film making, writing, reading, dancing, and how people protect the environment in lots of places all over the world!(我对历史、星星和行星、科学、野生动物、电影制作、写作、阅读、跳舞以及人们在世界各地怎样保护环境都很感兴趣!)结合句意可知此句是正确的。写T。
【4】句意:托比对于他已经写的每一封信都得到了回复。考查细节理解。根据第二段最后一句Until now, I've written 780 letters and gotten 327 replies.(到现在为止,我已经写了780封信,得到了327封回复信。)结合句意可知此句是错误的,写F。
【5】句意:托比自己照顾他的网站。考查细节理解。根据第三段第二句My mother is looking after this website for me. (我妈妈正在为我照看这个网站。)结合句意可知此句是错误的,写F。