题目内容
【题目】
Hi, I’m Mo Hongwei from Gaomi, Shandong. I’m going to enjoy myself during the New Year holiday. On 1st January, I’m going to stay at home and do my homework. On the morning of 2nd January, I’m going to meet my grandfather’s friend Mo Yan at the train station. In the afternoon, I’m going to take Grandpa Mo around my school. In the evening we’re going to have a welcome party for Grandpa Mo. On the morning of January 3rd, I’m going to ask Grandpa Mo to teach me to write with a left hand. And I’m going to ask Grandpa Mo to give me some advice (建议) about reading too. I think my New Year holiday is going to be fun.
【1】On January 1st, Mo Hongwei is going to ________.
A. check his email B. do his homework
C. clean his room D. visit his friends
【2】Mo Hongwei is going to meet Mo Yan ________.
A. in a restaurant B. at the airport
C. at the train station D. at the bus station
【3】They are going to have a party for Mo Yan ________.
A. on the evening of 1st January
B. on the morning of 2nd January
C. on the evening of 2nd January
D. on the afternoon of 3rd January
【4】According to the passage, the right order (顺序) is ________.
①get some advice from Mo Yan
②have a party for Mo Yan
③take Mo Yan to visit the school
④do the homework at home
A. ①②③④ B. ④②①③
C. ③④②① D. ④③②①
【5】Which of the following is NOT true?
A. Mo Hongwei is a student and he’s from Shandong.
B. Mo Yan is going to take a train to Gaomi.
C. Mo Yan can write with his left hand.
D. Mo Hongwei doesn’t do well in his reading so he wants to ask Mo Yan for help.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述我过年三天假期的安排。
【1】细节理解题。根据On 1st January, I’m going to stay at home and do my homework可知,1月1日我打算待在家里做作业。故选B。
【2】细节理解题。根据I’m going to meet my grandfather’s friend Mo Yan at the train station可知,我在火车站见莫言,故选C。
【3】细节理解题。根据On the morning of 2nd January, I’m going to meet my grandfather’s friend Mo Yan at the train station. In the afternoon, I’m going to take Grandpa Mo around my school. In the evening we’re going to have a welcome party for Grandpa Mo可知,我们在2月2号晚为莫言举办欢迎派对。故选C。
【4】细节理解题。根据On 1st January, I’m going to stay at home and do my homework可知,1月1日我待在家里做作业;根据In the afternoon, I’m going to take Grandpa Mo around my school可知,2月2日下午我带莫言参观我们的学校;根据In the evening we’re going to have a welcome party for Grandpa Mo可知,2月2日晚为莫言举办欢迎派对;根据 I’m going to ask Grandpa Mo to give me some advice (建议) about reading too可知。3月3日上午向莫言询问一些关于读书的建议。故选D。
【5】根据 I’m going to ask Grandpa Mo to give me some advice (建议) about reading too可知,我只是向莫言询问一些读书的建议,并没说我的阅读不好,故选D。
【题目】Here are some important events in August in Britain.
Great Britain Beer Festival Tuesday, August 3rd —Saturday, August 7th London Drink, music and other entertainments. This is held at Earls Court. |
Edinburgh International Festival Friday, August 13th —Sunday, August 22nd Edinburgh A festival of classical music, operas and dances in Edinburgh |
Bristol International Balloon Festival Thursday, August 12th —Thursday, August19th Europe’s largest hot-air balloon festival, with over 100 balloons taking part. |
Summer Bank Holiday Monday, August 25th A public holiday in England, Wales and Northern Ireland. People take trips or short vacations during the holiday. |
【1】The longest event in August in Britain will last for ______.
A. 5 days B. 8 days C. 10 days D. 12 days
【2】If you are in the UK at the beginning of August, you can probably take part in ______.
A. Summer Bank Holiday
B. Great British Beer Festival
C. Edinburgh International Festival
D. Bristol International Balloon Festival
【3】What’s the Edinburgh International Festival about?
A. Food. B. Balloons. C. Art. D. Vacations.
【题目】A. Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案)
Welcome to the Sports FANS!
Are you looking for up-to-date scores? Do you want more information about your favourite players? Would you like to connect with keen fans just like you? You’ve come to the right place! The SPORTS FANS is the only sports website you’ll ever need. | |
The SPORTS FANS has more features than any other website, including: | You are just ONE CLICK away! Best of all, you can use the SPORTS FANS FREE! No, thanks, not right now. YES, join right now! ☆New members get free use for the first 90 days. |
live scores from baseball, football, basketball, soccer, hockey, tennis, cricket, bowling, volleyball, table tennis, and other sports around the world. | |
pre-game predictions and post-game analysis(分析) by experts that can help you improve your game. | |
message boards where you can exchange information with players and other fans. personal home pages that allow you to find out your favourite teams and players. | |
【1】We can find this material from __________.
A.a websiteB.a newspaperC.a magazineD.an advertisement board
【2】The person who wants to __________ may NOT need the “SPORTS FANS”.
A.connect with fans of famous football players
B.know more information about his favourite tennis players.
C.look for the latest scores of sports
D.buy his friend a baseball
【3】The live score of __________ ISN’T mentioned in this reading material.
A.hockeyB.baseballC.bicycleD.soccer
【4】You can find out your favourite teams and players through __________.
A.message boardsB.personal home pages
C.pre-game predictionsD.post-game analysis
【5】The information after the asterisk(星号) at the bottom right corner explains _______.
A.that the service is free only for 90 days
B.how to pay for the service
C.that new members have to pay at the very beginning
D.how to get a free one-year membership
【6】The main purpose of the reading material above is __________.
A.to introduce great players and teams.
B.to encourage users to write about sports
C.to teach users how to be better players
D.to invite people to join the SPORTS FANS
【题目】
| Found:A pencil box. It's blue and white.In it,I find two pencils and a green ruler. Is it yours?Please call Mary at 498-0752. |
| Found:Two English books. Are these your books? My name is John. My phone number is 498-5241. |
| Lost:A watch. I'm Jenny.I lost my watch in the library.I must find it. It's brown and white. Please call me at 498-5149. |
根据材料内容,选择正确的答案。
【1】Mary found ________.
A. a schoolbag B. a pencil box
C. two books D. a watch
【2】John's phone number is ________.
A. 498-5241 B. 498-5149
C. 498-0752 D. 498-7258
【3】The watch is ________.
A. purple and green B. red and black
C. brown and white D. blue and white
【4】Jenny lost her ________ in the library.
A. book B. watch
C. dictionary D. ruler
【5】Jack lost two English books. He can call ________.
A. Eric B. Mary
C. Jenny D. John