题目内容
【题目】 When you’re spending time with family and friends, fishing is a great way to enjoy the outdoors. Here are some tips before you start fishing.
★Go where the fish are.
(1)Talk to other fishermen to get some tips on places for fishing. Public lakes, rivers and ponds are usually your best choice.
(2)If you live on the coast, ocean fishing is a choice. You’ll need a license for ocean fishing.
★Find out what people fish for in your area.
(1)Many newspapers have local fishing reports that will list locations and tell you what people fish.
(2)In the south, gars(雀鳝) and bowfins(弓鳍鱼) are pretty common.
(3)In the northwest, you can find rainbow trouts(虹鳟鱼) easily.
(4)If you want to find out what kind of fish are around, throw in some food and wait a few minutes.
★ ▲
Most freshwater fish come out to eat at dawn and at dusk. Make sunrise and sunset the best fishing hours.
【1】Fishermen need to_____________ for ocean fishing.
A.live on the coastB.get a licenseC.go fishing with othersD.live near rivers
【2】In the US, which kind of fish is common in the northwest?
A.Gars.B.Bowfins.C.Rainbow trouts.D.Sharks.
【3】You’d better fish in freshwater_____________ .
A.at noonB.at dawnC.in the eveningD.at midnight
【4】Which title is suitable for the blank?
A.Choose the best fishing place.B.How to get a fishing license.
C.Enjoy your fishing hours.D.Fish at the right time of the day.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
钓鱼是享受户外生活的好方法。短文就钓鱼之前给出了一些建议。
【1】细节理解题。由文中If you live on the coast, ocean fishing is a choice. You’ll need a license for ocean fishing.可知,钓鱼是需要要证件的。故选B。
【2】细节理解题。由文中In the northwest, you can find rainbow trouts easily.可知,虹鳟鱼是最容易找到的。故选C。
【3】细节理解题。由最后一段Most freshwater fish come out to eat at dawn and at dusk.可知,在黎明和晚上时,更多的淡水鱼会出来吃东西。故选B。
【4】标题概括题。由最后一句Most freshwater fish come out to eat at dawn and at dusk. Make sunrise and sunset the best fishing hours.可知,这段主要表达什么时间吃什么鱼是有规律的。故选D。
【题目】 What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.
Problems | Causes | Advice |
Feeling stressed | Too much homework. Don’t have enough time for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies. Find time to relax as possible as you can. |
Getting short-sighted(近视的) | Too much homework. Bad reading and writing habits. | Do homework or read and write in a correct way. |
Fighting with each other | Don’t know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. Share your problems with them. |
Feeling tired of study | Computer games’ bad influence. | Don’t be crazy about computer games. Play them just for a short time when you are tired. |
Getting fat | Having more pocket money to buy snacks. Dislike doing exercise. | Use your pocket money to do something meaningful. Spend some time doing exercise every day. |
【1】How many main problems are there in the survey?
A.Four.B.Five.C.Six.D.Seven.
【2】What problems are caused by too much homework?
A.Feeling stressed and fighting with each other.B.Feeling tired of study and getting fat.
C.Fighting with each other and getting fat.D.Feeling stressed and getting short-sighted.
【3】If Simon is feeling stressed , what should he do?
A.He should do much more homework.
B.He should buy some snacks.
C.He should make a plan to spend time on study and hobbies.
D.He should play more computer games.
【4】Peter is tired of study ,maybe because ________.
A.has no close friendsB.plays too many computer games
C.gets fatter and fatterD.doesn’t like doing exercise
【5】Which is a good way for the teenagers to stop fights?
A.Learning how to understand each other.B.Paying no attention to each other.
C.Finding time to relax as possible as you can.D.Making friends with others.