题目内容
【题目】 It is a great thing to help others. First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good.
How can you do it? Helping through charities(慈善团体)is a good idea. Charities are organizations(组织)that help others. September 5 is the International Day of Charity.
You can help charities by giving your time, giving money or giving things that you own.
![]()
● Volunteering
Volunteering is to give time to help others without pay. Some ways of volunteering are:
☆visiting old people to talk to them or help them
☆ walking dogs at an animal shelter(收容所)
☆ cleaning up a park
☆ helping some children.You can teach the children without life skills how to take care of themselves.
![]()
● Fundraising
Fundraising is to collect or produce money to a charity to help others. Some ways of fundraising are:
☆ making cakes or biscuits to sell
☆ doing sponsored(有赞助的)activities. For example, families and friends give you money if you finish a long walk.
![]()
● Donating
Donating is to give your things to a charity to help ot hers.Some ways of donatingare:
☆ giving your old toys or clothes to a charity that helps sick children or poor people
☆giving your old books to a library.
So, what can you do to help others?
【1】Why is it a great thing to help others? (at least one)
_______________________________________________
【2】Which day is the International Day of Charity?
_______________________________________________
【3】Translate the underlined sentence into Chinese
_______________________________________________
【4】Mary makes some money by drawing pictures. She gives the money to a charity. It is a way of .(填写序号A或B或C)
A. volunteering
B. fundraising
C. donating
【5】Give a proper title to the passage.
____________________________________________________
【答案】
【1】First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good.
【2】September 5
【3】你可以教那些没有生活技能的孩子如何照顾自己。
【4】B
【5】Ways to help others.
【解析】
文章介绍了帮助他人的好处以及帮助他人的三种方法:志愿服务,捐款活动,捐赠活动。
【1】细节理解题。根据原文:It is a great thing to help others. First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good.帮助别人是件好事。首先,你可以学到新东西;其次,它也能让你感觉良好。故答案为:First, you can learn new things. Second, it can also make you feel good。
【2】细节理解题。根据文中句子 September 5 is the International Day of Charity.9月5日是国际慈善日。可得出答案:September 5。
【3】英译汉题。teach sb. how to do sth. 教某人如何去做某事,the children without life skills没有生活技能的孩子,how to take care of themselves如何照顾自己。故答案是:你可以教那些没有生活技能的孩子如何照顾自己。
【4】细节理解题。根据:making cakes or biscuits to sell制作蛋糕或饼干出售,可知这类活动属于捐款活动。玛丽画画赚钱,她把钱捐给慈善机构。这是一种募捐活动方式。故答案选B。
【5】标题归纳题。根据How can you do it?你怎么能做到帮助他人?可知短文主要讲了帮助别人的方式,故答案是:Ways to help others。
【题目】 Inventions usually make a big difference to people's lives. Do you have any great inventions at home? Do they help you a lot in your life or bring you much fun? Here are some of the most useful inventions in families according to a survey.
| The most helpful and creative invention for kids is the reading pen. With the specially-designed pen, kids find it convenient and fun to learn. Little kids can learn a lot including story-telling, poems and music. They start learning by touching the contents in the books with the pen. This way kids can learn by themselves. They are also great helpers for primary school students after school. |
| Mopping robots(扫地机)are popular with people who are too busy to do housework. They are more popular with office ladies. They can help people clean dirt, dust and hair easily. With the help of them, people don't need to spend much time on housework. They can enjoy a more relaxing life after work. |
| As for old people, an electric foot basin (电动洗脚盆) is the best invention. It's a good choice to buy one for your grandparents. It can help keep their blood pressure normal and improve blood circulation (循环) . The special basin can keep the water help old people become healthier and warm. So washing feet with it will more relaxed. |
【1】It is __________ for kids to learn with the reading pen.
A. boringB. convenientC. difficult
【2】The three useful inventions are mainly used _______________.
A. at schoolB. in the officeC. at home
【3】Mopping robots are popular with _____________________.
A. kidsB. office ladiesC. old people
【4】Old people can keep their blood pressure normal by ________________.
A. using the electric foot basin
B. listening to music with the reading pen
C. enjoying the mopping machine working
【5】Which of the following sentences is TRUE?
A. The water won't get cold when the electric foot basin is used.
B. It's dangerous for kids to use the reading pen alone.
C. Mopping robots can help people forget their busy life.
【题目】
SeaWorld SeaWorld celebrates 50 years with a Sea of Surprises. Step under the waves at SeaWorld San Diego's all-new Explorers' Reef. Go "hand-in" to touch a shark, a crab, or thousands of tiny cleaner fish that will bite playfully at your fingers. And you can enjoy an all-new Shamu's Celebration: Light Up The Night show. TOUR: A14 ADULT:$111 CHILD(3-10)$105 |
San Diego Zoo Take a walk on the wild side at the San Diego Zoo with one of the most kinds of wild animals in the world. The San Diego Zoo covers 100 acres and brings 4, 000 animals, representing 800 kinds; together in one place. The Zoo has some of the most beautiful and rare creatures in the world and offers you a great chance to visit wild animals. TOUR: A13 ADULT: $90 CHILD (3-11): $ 72 |
Legoland California Offering a full day of wonderful adventures, Legoland gives fun, imagination, and entertainment to today's youngsters and their families. At Legoland California everyone in the family becomes a hero on more than 50. super rides, shows and attractions. TOUR: A16 ADULT: $109 CHILD(2-12) $104 |
Universal Studios Hollywood Go behind the scenes on the world famous Studio Tour to explore where Hollywood movies are made. Then, face exciting rides, shows and attractions that put you inside some of the world's biggest movies. TOUR: A6 ADULT: $ 138 CHILD (3-12) : $ 96 |
【1】Tom, aged 11, who has only $100 and is crazy about rides, can choose Tour ___________.
A. A6B. A13C. A14D. A16
【2】It can be known from the passages that _________________________.
A. visitors can step under the waves and enjoy 50 shows and attractions at SeaWorld
B. the San Diego Zoo covers 100 acres with one of the most kinds of wild animals in the world
C. youngsters and their families can enjoy a half day of wonderful adventures in Legoland
D. you will be put inside all of the world's biggest movies in Universal Studios Hollywood
【3】The four passages above probably come from ___________________.
A. a sports reportB. a story book
C. a science magazineD. an advertisement poster